Wenste u dat u het gezicht van uw moeder kon opnemen, wanneer u haar het grote nieuws brengt? Hoe zit het met het vastleggen van de diepgaande discussies van de studiegroep? In Skype kunt u uw Skype-gesprekken rechtstreeks in de app opnemen. De opname van Skype-gesprekken is volledig op de cloud gebaseerd. U hoeft zich geen zorgen te maken over de prestaties of opslagruimte van uw apparaat, terwijl u opneemt.

Belangrijke functies voor het opnemen van gesprekken met skype:

• Zodra u begint met het opnemen van het Skype-gesprek, moet u iedereen in het gesprek laten weten dat ze worden opgenomen, zodat er geen verrassingen zijn.

• Als u een videogesprek opneemt, zorgt Skype ervoor, dat alle videostreams (inclusief uw eigen video) worden gecombineerd en opgenomen.

• Als iemand diens bureaublad tijdens de oproep deelt, wordt het ook opgenomen in de opname.

• Wanneer u stopt met opnemen, de oproep beëindigt of het groepsgesprek verlaat, wordt de opname gestopt en wordt de opname van de laatste oproep namens u verzonden in de Skype-chatsessie, waarin de oproep heeft plaatsgevonden.

• De maximale duur voor het opnemen van gesprekken is 24 uur. Langere gesprekken kunnen in meerdere bestanden gesplitst worden.

• De opname van Skype-gesprekken is 30 dagen beschikbaar in uw chatsessie. U kunt de opname op elk gewenst moment gedurende de 30 dagen lokaal downloaden en opslaan.

Skype-gespreksfase tijdens opname

Een Oproep Opnemen in Skype

1. Uw Skype-gesprek opnemen:

• Op het bureaublad :Selecteer Skype-gespreksopname Record .

• Op mobiele apparaten :Tik knop meer opties voor meer opties tikt u op Skype-gespreksopname Opname starten .

2. Er wordt een banner weergegeven waarin u wordt geadviseerd om iedereen te laten weten dat u bent begonnen met opnemen.

3. Na de oproep wordt de opname op uw chatberichten geplaatst en zijn ze 30 dagen beschikbaar. U kunt de opname op elk gewenst moment gedurende de 30 dagen lokaal downloaden en opslaan.

Een Opname van een Skype-gesprek Opslaan

1. Vanuit uw chatsessie:

• Op het bureaublad :Selecteer Meer opties meer menuopties voor bureaublad

• Op mobiele apparaten : Tik op de gespreksopname en houd deze ingedrukt.

2. Download en sla de opname op als een MP4-bestand.

• Op het bureaublad :Selecteer Opslaan in " Downloads" om het bestand rechtstreeks op te slaan in de map Downloads of selecteer Opslaan als om te kiezen waar u deze wilt opslaan.

• Op mobiele apparaten :Tik Opslaan om uw opname automatisch te downloaden en op te slaan in het Camera-album van uw apparaat.

Een Opname van een Skype-gesprek Delen

1. Vanuit uw chatsessie:

• Op het bureaublad :Selecteer Meer opties meer menuopties voor bureaublad .

• Op mobiele apparaten : Tik op de gespreksopname en houd deze ingedrukt.

2. Selecteer Doorsturen om de opname van het Skype-gesprek te delen met een andere chat.

Andere opties voor Opnames van Skype-gesprekken

• Berichten selecteren - Selecteer deze en andere berichten in uw chat.

• Verwijderen - Verwijder het opgenomen gesprek uit uw chat.

• Verslag - Oproepopnamen van iemand anders melden voor misbruik of spam.