Hoe kan ik iemand blokkeren, deblokkeren of misbruik melden in Skype?

Je kunt een contactpersoon blokkeren, zodat deze je niet kan bellen, je geen chatberichten kan sturen en je aanwezigheidsstatus niet kan zien in Skype. Naast het blokkeren van een contactpersoon, kun je er ook voor kiezen om misbruik te melden. Op die manier kunnen wij de activiteiten van spammers in een vroeg stadium stoppen.

Opmerking : Als u een ongewenste oproep ontvangt van een onbekend telefoonnummer, kunt u het nummer rechtstreeks vanuit de chat blokkeren. Selecteer gewoon de knop Blok + het getal om dat nummer te blokkeren.

1. Ga in Skype naar de chat waar je misbruik wilt melden.

2. Als je het bericht, de afbeelding of een ander item wilt rapporteren:

• Op Mobiele - tik op het item en houd het vast.

• Op Desktop - klik met de rechtermuisknop op het item.

3. Selecteer Een probleem melden in het menu.

4. In het Dit melden selecteert u de reden voor het rapporteren van het item. Je hebt ook de mogelijkheid om deze contactpersoon te blokkeren.

5. Selecteer Verslag nogmaals om te bevestigen.

1. In Skype van de Chats Of Contactpersonen met de rechtermuisknop op de contactpersoon die u wilt blokkeren en houd deze ingedrukt en selecteer Profiel weergeven .

2. Schuif naar de onderkant van het profielvenster en selecteer Contactpersoon blokkeren .

Opmerking : Op het bureaublad kunt u ook de Knop Tekst bewerken Bewerken en selecteer Contactpersoon blokkeren .

3. Vanuit de Dit contact blokkeren? kunt u het volgende doen:

• Meld misbruik en blokkeer vervolgens de contactpersoon: Schakel de wisselknop in voor Misbruik van deze persoon melden , selecteert u een reden en selecteert u vervolgens Blok .

• Iemand blokkeren zonder misbruik te melden: Selecteer Blok .

4. Selecteer Blok nogmaals om te bevestigen.

5. Nadat het contactpersoon is geblokkeerd, wordt deze uit je contactenlijst verwijderd.

Opmerking : als u iemand blokkeert die deel uitmaakt van een van uw groepen, zijn hun berichten nog steeds zichtbaar in die groep. Je moet de deelnemer uit die groep verwijderen om berichten van deze persoon niet meer te ontvangen. Als het echter een gecontroleerde groep is, ben je mogelijk niet gemachtigd om hem/haar te verwijderen.

Android 4.0.4 - 5.1

1. In Skype van de Contactpersonen tikt u op de contactpersoon die u wilt blokkeren en houdt u deze ingedrukt.

2. Selecteer Contactpersoon blokkeren .

3. Vanuit de Deze persoon blokkeren? kunt u het volgende doen:

• Misbruik van deze persoon melden :Knevel Misbruik van deze persoon melden selecteert u een reden en selecteert u Blok .

• Blokkeren zonder misbruik te melden :Selecteer Blok .

4. Als het contactpersoon eenmaal is geblokkeerd, wordt deze uit je chats- en contactenlijst verwijderd.

1. Selecteer in Skype uw profielafbeelding .

2. Selecteer Knop Instellingen Instellingen .

3. Selecteer Knop Contactpersonen Contactpersonen en selecteert u Geblokkeerde contactpersonen .

4. Selecteer de knop Deblokkeren naast de contactpersoon die u wilt deblokkeren.

Android 4.0.4 - 5.1

1. In Skype van de Chats tikt u op het tabblad Menu menuknop en tik vervolgens op Instellingen Knop Instellingen .

2. Schuif omlaag en tik op Geblokkeerde gebruikers beheren . U ziet een volledige lijst met Skype-contactpersonen die u hebt geblokkeerd.

3. Tik op de knop Deblokkeren naast de contactpersoon die u wilt deblokkeren.