Als u bent aangemeld bij Skype, kunt u oproepen ontvangen. U ziet een meldingsscherm voor binnenkomende oproepen, waar u het volgende kunt doen:

• Knop Aanroepen tabblad Selecteer de knop Oproep om het gesprek te beantwoorden als een audiogesprek.

• knop videogesprek Selecteer de knop Video om te beantwoorden met video. Voor binnenkomende videogesprekken kunt u ervoor kiezen om deze alleen als een videogesprek of audio te beantwoorden.

• knop gesprek beëindigen Selecteer de knop Gesprek beëindigen om het te weigeren als u niet wilt antwoorden. Als u offline bent en u Spraakberichten geactiveerd, kan de beller een bericht achterlaten of u kunt instellen doorschakelen naar een ander getal.

• Aanroepen samenvoegen Selecteer de knop Samenvoegen knop aanroepen om uw huidige en inkomende oproepen samen te voegen.

Android-gebruikers kunnen oproepen met een bericht weigeren : Tik op de knop Knop Berichten Bericht selecteert u in een lijst met veelvoorkomende berichten of typt u uw eigen berichten.

Als u geen toegang tot uw microfoon en camera kunt of wilt toestaan, kunt u ook deelnemen aan een gesprek om te luisteren (met behulp van Skype voor Web alleen). Wanneer u een oproep beantwoordt, selecteert u Blok Of Niet toestaan als Skype vraagt om toestemming voor het gebruik van uw camera en microfoon. Klik vervolgens op de knop Doorgaan zonder audio- of videoknop om deel te nemen aan het gesprek. Houd er rekening mee dat de andere deelnemers u niet horen of uw video zien, maar u wordt wel weergegeven in de lijst met deelnemers en kunt chatten.

Wil je meer informatie?

Hoe bel ik iemand in Skype?

Wat kan ik doen tijdens een Skype-gesprek?

Wat gebeurt er wanneer iemand mij via Skype belt terwijl ik een ander gesprek voer?