Een schermlezer gebruiken om een profiel weer te geven en te navigeren in Skype voor mobiele apparaten

Inhoud van schermlezer

Dit artikel is ook beschikbaar voor:

Skype voor Windows

Skype voor Mac

Dit artikel is bedoeld voor mensen met een visuele beperking die gebruikmaken van een schermlezerprogramma met Skype en maakt deel uit van de Toegankelijkheidsinhoud van Skype instellen. Ga voor meer algemene hulp naar Startpagina van Skype-ondersteuning .

Gebruik Skype met een schermlezer (VoiceOver op iOS-apparaten, TalkBack op Android-apparaten) om het profiel van een contactpersoon of iemand met wie u hebt gechat, weer te geven en te navigeren. Vanuit het profiel kunt u bijvoorbeeld gesprekken of gesprekken starten, een contactpersoon blokkeren of verwijderen of chatinstellingen wijzigen. De informatie in dit artikel is bedoeld voor gebruik met de nieuwste versie van Skype. Ga voor meer informatie naar Hoe kan ik Skype bijwerken?

Notities:

• In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u een Android-telefoon of iPhone gebruikt. Sommige navigatie en bewegingen kunnen afwijken op een Android-tablet of iPad.

• In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u TalkBack (voor Android) of VoiceOver (voor iOS) gebruikt.

• Ga voor meer informatie over toegankelijkheidsfuncties naar Welke toegankelijkheidsfuncties zijn beschikbaar voor Skype?

In dit onderwerp

Een profiel weergeven

1. Swipe in Skype naar rechts totdat u 'Chats' of 'Contactpersonen' hoort, afhankelijk van of u het profiel van een Skype-contactpersoon of een chatsessie wilt bekijken

2. In het Chats Of Contactpersonen ga naar de contactpersoon waarvan u het profiel wilt weergeven en dubbeltik en houd vast om het contextmenu te openen. U hoort de weergavenaam van de contactpersoon of chat.

3. Swipe naar rechts totdat u 'Profiel weergeven' hoort en dubbeltik op het scherm. De Gebruikersprofiel wordt geopend.

U hebt toegang tot veel acties vanuit het profiel van een contactpersoon of iemand met wie u hebt gechat.

Opmerking:  : niet alle acties worden ondersteund voor alle profielen.

Een contactpersoon toevoegen aan favorieten

Swipe in een profiel naar rechts totdat u 'Toevoegen aan favorieten' hoort en dubbeltik op het scherm. Chats of contactpersonen die als favorieten zijn geselecteerd, worden boven aan skype weergegeven Chats Of Contactpersonen Lijst.

Namen van contactpersonen wijzigen

1. Swipe in een profiel naar rechts totdat u 'Profiel bewerken' hoort. Dubbeltik vervolgens op het scherm.

2. Swipe naar rechts totdat u de naam van de contactpersoon hoort en dubbeltik vervolgens op het scherm.

3. Voer de nieuwe naam voor de contactpersoon in met het schermtoetsenbord. Wanneer u klaar bent, swipet u naar links totdat u 'Opslaan' hoort. Dubbeltik vervolgens op het scherm.

Opmerking:  : als u de naam van een contactpersoon wijzigt, verandert alleen de naam van een contactpersoon.

Een chat of gesprek starten

Voer een van de volgende handelingen uit om een chat of gesprek met een contactpersoon te starten:

• Als u een bericht wilt verzenden, swipet u naar rechts totdat u 'Bericht verzenden' hoort. Dubbeltik vervolgens op het scherm om een chatvenster met de contactpersoon te openen.

• Als u een gesprek wilt starten, swipet u naar rechts totdat u 'Gesprek starten' hoort. Dubbeltik vervolgens op het scherm.

• Als u een videogesprek wilt starten, swipet u naar rechts totdat u 'Videogesprek starten' hoort. Dubbeltik vervolgens op het scherm.

• Als u een privégesprek wilt starten, swipet u naar rechts totdat u 'Privégesprek starten' hoort. Dubbeltik vervolgens op het scherm om een uitnodiging voor een privégesprek te verzenden. Berichten, mediabestanden en oproepen in een privégesprek worden versleuteld.

een nieuwe groep Creatie

1. Swipe in een contactprofiel naar rechts totdat u 'Creatie nieuwe groep met' hoort, gevolgd door de naam van de contactpersoon. Dubbeltik vervolgens op het scherm. U hoort 'Creatie nieuwe groep'.

2. De nieuwe groep Creatie dialoogvenster bevat een personen en bots Search een lijst met huidige groepsleden en een lijst met voorgestelde leden. Als u ertussen wilt navigeren, swipet u naar links of rechts.

Als u de lijst met voorgestelde leden wilt filteren, gaat u naar de personen en groepen Search en dubbeltik vervolgens op het scherm. Begin met het typen van een naam in de Search Vak. Als u een voorgestelde contactpersoon aan de groep wilt toevoegen, gaat u naar het juiste item in de lijst door naar links of rechts te swipen en dubbeltikt u vervolgens op het scherm.

3. Wanneer u klaar bent met het toevoegen van groepsleden, swipet u naar links of rechts totdat u 'Gereed' hoort en dubbeltikt u vervolgens op het scherm om de groep te maken.

De Chatgalerie bevat foto's, bestanden en webkoppelingen die in een chat worden gedeeld. U kunt deze gebruiken om eenvoudig door eerder gedeelde inhoud te bladeren.

1. Swipe in een profiel naar rechts totdat u 'Chatgalerie openen' hoort. Dubbeltik vervolgens op het scherm. Het profiel wordt gesloten en de Chatgalerie Opent.

2. Bladeren door de inhoud van de Chatgalerie , swipet u naar rechts totdat u het geselecteerde tabblad hoort. Swipe naar links of rechts totdat u een gewenste tab hoort. Dubbeltik vervolgens op het scherm om het te selecteren.

Chatinstellingen configureren

U hebt toegang tot de instellingen vanuit een chatprofiel. U kunt meldingen in- en uitschakelen of een heel gesprek verwijderen. Als u een privéchat hebt geopend, kunt u ook meldingen voor de privéchat afzonderlijk in- of uitschakelen, de privéchat verwijderen of de privéchat beëindigen, zodat u kunt doorgaan met chatten zonder end-to-end-versleuteling.

1. Swipe in een chatprofiel naar rechts totdat u 'Chatinstellingen' hoort en dubbeltik op het scherm.

2. Swipe naar rechts totdat u de gewenste instelling hoort en dubbeltik vervolgens op het scherm om deze te selecteren.

Contactpersonen verwijderen of blokkeren.

Een contactpersoon verwijderen:

1. Swipe in een profiel naar rechts totdat u 'Verwijderen uit lijst met contactpersonen' hoort. Dubbeltik vervolgens op het scherm. De Verwijderen uit lijst met contactpersonen wordt geopend.

2. Swipe naar rechts totdat u 'Verwijderen' hoort en dubbeltik vervolgens op het scherm om het verwijderen te bevestigen.

Contactpersonen blokkeren:

1. Swipe in een gebruikersprofiel naar rechts totdat u 'Contact blokkeren' hoort. Dubbeltik vervolgens op het scherm.

2. Swipe naar rechts totdat u 'Misbruik van deze persoon melden' hoort. Als u misbruik wilt melden, dubbeltikt u op het scherm om de optie in te schakelen. Als u een reden voor uw rapport wilt selecteren, swipet u naar rechts totdat u de gewenste optie hoort en dubbeltikt u op het scherm.

3. Swipe naar rechts totdat u 'Blokkeren' hoort en dubbeltik vervolgens op het scherm.

Technische ondersteuning voor klanten met een beperking

Microsoft wil al onze klanten de best mogelijke ervaring bieden. Als u een beperking of vragen hebt met betrekking tot toegankelijkheid, neemt u contact op met de Microsoft Disability Answer Desk voor technische bijstand. Het ondersteuningsteam van Disability Answer Desk is getraind in het gebruik van veel populaire ondersteunende technologieën en kan hulp bieden in de Engelse, Spaanse, Franse en Amerikaanse gebarentaal. Ga naar de Microsoft Disability Answer Desk-site voor meer informatie over de contactgegevens voor uw regio

Als u een overheids-, commerciële of zakelijke gebruiker bent, neemt u contact op met de enterprise Disability Answer Desk .