Basistaken met een schermlezer met Skype voor Mac

Inhoud van schermlezer Dit artikel is ook beschikbaar voor:

Skype voor Windows
Skype voor Mobile

Dit artikel is bedoeld voor mensen met een visuele beperking die gebruikmaken van een schermlezerprogramma met Skype en maakt deel uit van de Toegankelijkheidsinhoud van Skype instellen. Ga voor meer algemene hulp naar Startpagina van Skype-ondersteuning .

Gebruik Skype met uw toetsenbord en de ingebouwde schermlezer van macOS, VoiceOver, om u aan te melden en met anderen te communiceren. U kunt bellen of chatberichten gebruiken om te chatten. De informatie in dit artikel is bedoeld voor gebruik met de nieuwste versie van Skype. Ga voor meer informatie naar Hoe kan ik Skype bijwerken?

Notities:

In dit onderwerp

Open Skype en meld u aan

Meld u de eerste keer aan bij Skype

Zodra de nieuwste versie van Skype op uw Mac is geïnstalleerd, volgt u deze stappen om Skype te openen voor de eerste keer en meld u aan met VoiceOver:

1. Druk op uw Mac op Command+spatiebalk om Spotlight-zoekopdracht te openen en typt u Skype .

2. Druk op de knop Omhoog Omlaag pijlen om de Skype-toepassing te vinden. Wanneer u 'Skype, Toepassingen' hoort geselecteerd, drukt u op Terug om Skype te openen.

3. Druk op de knop Tab totdat u de knop 'Laten we gaan' hoort geselecteerd en druk vervolgens op Terug .

4. Wanneer u de knop 'Aanmelden of maken' hoort, drukt u op Terug .

5. Als u zich wilt aanmelden, typt u uw e-mailadres, telefoon of Skype-naam. Druk op de knop Tab totdat u 'Volgende' hoort en druk op Terug .

• Als u een nieuw account wilt maken, drukt u op de knop Tab vanuit het aanmeldingsdialoogvenster totdat u 'Creatie een Microsoft-account' hoort en druk vervolgens op Terug .

6. Druk op de knop Omlaag Pijl totdat u 'Voer het wachtwoord' hoort. Typ het wachtwoord van uw account en druk op Terug om u aan te melden bij Skype.

7. Skype kan een dialoogvenster openen waarin u wordt gevraagd om de eerste instellingen te selecteren, zoals uw profielfoto, de microfoon en de camera. Als u door de dialoogvensters wilt navigeren, drukt u op de Tab Sleutel. Als u een optie wilt selecteren, drukt u op Terug . Druk in het laatste dialoogvenster op Terug zodra u de knop 'OK' hoort, is geselecteerd.

U bent nu aangemeld bij Skype. Als u zich wilt afmelden bij Skype, raadpleegt u de Afmelden bij Skype in dit artikel.

Meld u aan bij Skype zodra u zich hebt afgemeld

Zodra u zich voor het eerst hebt aangemeld, wordt Skype geopend zonder dat u wordt gevraagd u de volgende keer aan te melden, tenzij u specifiek hebt geselecteerd om u af te melden. Als u zich hebt afgemeld en geselecteerd om uw accountinstellingen te onthouden, kunt u zich met Skype aanmelden met het vorige account. In het scherm Aanmelden wordt de focus op het eerder aangemelde account geplaatst. Als u zich opnieuw wilt aanmelden, drukt u op Terug wanneer u de naam van uw account hoort.

Als u zich wilt aanmelden bij een ander account, drukt u op de Tab totdat u 'Een ander account gebruiken' hoort en druk vervolgens op Terug . Typ uw Skype-naam, e-mailadres of telefoon en druk op Terug . Druk op de knop Omlaag Pijl totdat u 'Voer het wachtwoord' hoort. Typ uw wachtwoord en druk op Terug om u aan te melden.

Een oproep plaatsen en beantwoorden

1. Als u wilt zoeken naar een contactpersoon, drukt u op Command+Option+F totdat u 'Search Skype' hoort.

2. Typ de naam, het e-mailadres of het telefoonnummer van de persoon. De zoekopdracht wordt uitgevoerd terwijl u typt.

3. Als u naar de lijst met resultaten wilt gaan, drukt u op Control+Option+Rechts herhaaldelijk pijl totdat u het eerste resultaat hoort.

• Als u hoort dat er 'Meer' resultaten zijn, drukt u op Terug en bladert u door de lijst door op de VoiceOver-wijzigingstoetsen te drukken ( Control+Option ) samen met de Recht Of Links Pijltoetsen. De schermlezer kondigt de contactpersonen aan terwijl u navigeert.

4. Nadat u uw contactpersoon hebt geselecteerd, drukt u op Terug om de contactpersoon te openen.

Opmerking:  Als u 'Einde van Skype-adreslijst' hoort en de naam of het e-mailadres van uw contactpersoon niet in de resultaten voorkomt, drukt u op de knop Control+Option+Rechts pijl totdat u 'Vrienden uitnodigen' hoort. Pers Terug om een uitnodiging te verzenden. Als er geen resultaten worden gevonden voor een telefoonnummer, hoort u 'Uitnodigen voor Skype' als eerste optie in de zoekresultaten. Druk op de knop Tab toets om deze knop te selecteren en druk op Terug om een uitnodiging te verzenden.

5. Terwijl de contactpersoon is geopend, drukt u op Command+Shift+R om een audiogesprek te starten. Als u wordt gebeld, kunt u ook op Command+Shift+R om het gesprek te beantwoorden.

• Als u een videogesprek wilt starten of video wilt in- of uitschakelen, drukt u op Command+Shift+K . Ter bevestiging kondigt VoiceOver 'Video aan' of 'Video uit' aan.

6. Als u het gesprek wilt ophangen, drukt u op Command+Shift+H .

Chatten via chatbericht

1. Als u wilt zoeken naar een contactpersoon, drukt u op Command+Option+F totdat u 'Search Skype' hoort.

2. Typ de naam, het e-mailadres of het telefoonnummer van de persoon. De zoekopdracht wordt uitgevoerd terwijl u typt.

3. Als u naar de lijst met resultaten wilt gaan, drukt u op Control+Option+Rechts herhaaldelijk pijl totdat u het eerste resultaat hoort.

• Als u hoort dat er 'Meer' resultaten zijn, drukt u op Terug en bladert u door de lijst door op de VoiceOver-wijzigingstoetsen te drukken ( Control+Option ) samen met de Recht Of Links Pijltoetsen. De schermlezer kondigt de contactpersonen aan terwijl u navigeert.

4. Nadat u uw contactpersoon hebt geselecteerd, drukt u op Terug om de contactpersoon te openen.

Opmerking:  Als u 'Einde van Skype-adreslijst' hoort en de naam of het e-mailadres van uw contactpersoon niet in de resultaten voorkomt, drukt u op de knop Control+Option+Rechts pijl totdat u 'Vrienden uitnodigen' hoort. Pers Terug om een uitnodiging te verzenden. Als er geen resultaten worden gevonden voor een telefoonnummer, hoort u 'Uitnodigen voor Skype' als eerste optie in de zoekresultaten. Druk op de knop Tab toets om deze knop te selecteren en druk op Terug om een uitnodiging te verzenden.

5. Als de contactpersoon is geopend, wordt de focus verplaatst naar het veld 'Een bericht typen'. Typ het bericht en druk op Terug om het te verzenden.

6. De schermlezer leest alle berichten die u ontvangt hardop voor. De focus blijft in het tekstinvoerveld, zodat u meer berichten kunt typen en verzenden.

Afmelden bij Skype

1. Druk in het hoofdvenster van Skype op Command+Shift+C en drukt u op Shift+Tab totdat u 'Meer opties' hoort. Pers Terug .

2. Er wordt een menu aangekondigd. Druk op de knop Omlaag pijltoets totdat u 'Afmelden' hoort en druk vervolgens op Terug.

3. U hoort 'Account- en toepassingsinstellingen onthouden op dit apparaat? Dialoogvenster. Skype kan uw account- en toepassingsinstellingen onthouden voor de volgende keer dat u zich aanmeldt. Druk op de knop Tab totdat u 'Knop Ja' of 'Nee, knop' hoort. Pers Terug om de gewenste optie te selecteren.

Technische ondersteuning voor klanten met een beperking

Microsoft wil al onze klanten de best mogelijke ervaring bieden. Als u een beperking of vragen hebt met betrekking tot toegankelijkheid, neemt u contact op met de Microsoft Disability Answer Desk voor technische bijstand. Het ondersteuningsteam van Disability Answer Desk is getraind in het gebruik van veel populaire ondersteunende technologieën en kan hulp bieden in de Engelse, Spaanse, Franse en Amerikaanse gebarentaal. Ga naar de Microsoft Disability Answer Desk-site voor meer informatie over de contactgegevens voor uw regio.

Als u een overheids-, commerciële of zakelijke gebruiker bent, neemt u contact op met de enterprise Disability Answer Desk .