Social engineering beskriver en rekke lavteknologiske tilnærminger designet av svindlere for å få deg til å avsløre verdifull privat informasjon eller engasjere seg i aktiviteter som gjør datamaskinen sårbar for angrep. Dette kan skje enten på nettet eller personlig.

Når det gjelder online teknikker, kan du bli kontaktet på nettet av noen du ikke kjenner, men som virker vennlig og interessert i deg - oftest ser de ut til å være en attraktiv ung kvinne, eller kanskje de kan hevde å jobbe for Skypes støtteteam. De kommer til å utstede en kontaktforespørsel. Når du har godtatt dette, kan de sende deg meldinger.

I virkeligheten er disse kontaktene svindlere, og ofte er de ikke engang menneskelige, men bare programmer ("roboter") med et begrenset antall "linjer" i skriptet, søker etter folk å spam eller svindle.

Online teknikker inkluderer sending:

• Direktemeldinger som prøver å lure deg til å besøke nettsteder eller laste ned filer som inneholder virus eller spionprogrammer som kompromitterer sikkerheten din.

• Uønskede direktemeldinger som selger uoppfordrede tjenester eller produkter (" Spam ").

• Direktemeldinger, filer og koblinger som inneholder upassende eller støtende innhold som bryter Vilkår for bruk .

Hvis du finner ut at du har delt kontaktinformasjon med noen som dette, og du vil bli kvitt dem, du kan blokkere brukeren fra ytterligere kontakt med deg og rapporter dem for misbruk .

I person teknikker inkluderer:

• "Skulder surfing" (ser over skulderen og observere detaljene når du skriver dem inn), når du bruker PC-en i offentligheten.

• Ta over en datamaskin hvis du ikke har logget av eller lukket økten riktig. Den neste brukeren kan late som om de er deg, og hvis dine personlige opplysninger fremdeles er på maskinen, kan de få tilgang til dem.

Hvis du tror at du har blitt overtalt av noen til å dele med betalingsdetaljer, kan du kontakte banken eller kortutstederen umiddelbart.

Hvis du tror du kan ha vært offer for noen av disse teknikkene og Skype-navnet og -passordet kan bli kompromittert Deretter endre passordet så snart som mulig. Hvis du ikke kan gjøre dette og kontoen er overtatt, kan du kontakt oss Umiddelbart.