Bruke en skjermleser til å vise og navigere i en profil i Skype for mobile

Skjermleserinnhold

Denne artikkelen er også tilgjengelig for:

Skype for Windows

Skype for Mac

Denne artikkelen gjelder for personer med synshemninger som bruker et skjermleserprogram med Skype og er en del av Tilgjengelighetsinnhold i Skype Angi. Hvis du vil ha mer generell hjelp, kan du gå til Startside for Skype-kundestøtte .

Bruk Skype med en skjermleser (VoiceOver på iOS-enheter, TalkBack på Android-enheter) for å vise og navigere i profilen til en kontakt eller noen du har snakket med. Fra profilen kan du for eksempel starte samtaler eller samtaler, blokkere eller slette en kontakt eller endre chatteinnstillinger. Informasjonen i denne artikkelen er for bruk med den nyeste versjonen av Skype. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Hvordan oppdatere Skype?

Obs!:

• Denne artikkelen antar at du er på en Android-telefon eller iPhone. Enkelte navigasjoner og bevegelser kan være forskjellige på et Android-nettbrett eller iPad.

• Denne artikkelen antar at du bruker TalkBack (for Android) eller VoiceOver (for iOS).

• Hvis du vil lære mer om tilgjengelighetsfunksjoner, kan du gå til Hvilke tilgjengelighetsfunksjoner er tilgjengelige for Skype?

I dette emnet

Vise en profil

1. Sveip til høyre i Skype til du hører enten «Chatter» eller «Kontakter», avhengig av om du vil vise profilen til en Skype-kontakt eller en chatøkt

2. I Samtaler Eller Kontakter ,navigerer du til kontakten du vil vise profilen til, og dobbelttrykker og holder nede for å åpne hurtigmenyen. Du hører visningsnavnet for kontakten eller chatten.

3. Sveip til høyre til du hører: «Vis profil», og dobbelttrykk deretter på skjermen. Den Brukerprofil åpnes.

Du kan få tilgang til mange handlinger fra profilen til en kontakt eller noen du har snakket med.

Obs!:  : Ikke alle handlinger støttes for alle profiler.

Legge til en kontakt i favoritter

Sveip til høyre i en profil til du hører : «Legg til i favoritter». Dobbelttrykk deretter på skjermen. Chatter eller kontakter som er valgt som favoritter, vises øverst i Skype Samtaler Eller Kontakter Listen.

Gi nytt navn til en kontakt

1. Sveip til høyre i en profil til du hører «Rediger profil», og dobbelttrykk deretter på skjermen.

2. Sveip til høyre til du hører kontaktens navn, og dobbelttrykk deretter på skjermen.

3. Skriv inn det nye navnet på kontakten ved hjelp av skjermtastaturet. Når du er ferdig, sveiper du til venstre til du hører: «Lagre». Dobbelttrykk deretter på skjermen.

Obs!:  : Hvis du endrer navnet på en kontakt, endres bare navnet til vedkommende.

Starte en chat eller samtale

Hvis du vil starte en chat eller en samtale med en kontakt, gjør du ett av følgende:

• Hvis du vil sende en melding, sveiper du til høyre til du hører: «Send melding». Dobbelttrykk deretter på skjermen for å åpne en chatrute med kontakten.

• Hvis du vil starte en samtale, sveiper du til høyre til du hører: «Start samtale». Dobbelttrykk deretter på skjermen.

• Hvis du vil starte en videosamtale, sveiper du til høyre til du hører: «Start videosamtale». Dobbelttrykk deretter på skjermen.

• Hvis du vil starte en privat samtale, sveiper du til høyre til du hører: «Start privat samtale». Dobbelttrykk deretter på skjermen for å sende en invitasjon til en privat samtale. Meldinger, mediefiler og anrop i en privat samtale krypteres.

Opprett en ny gruppe

1. Sveip til høyre i en kontaktprofil til du hører «Opprett ny gruppe med», etterfulgt av navnet på kontakten, og dobbelttrykk deretter på skjermen. Du hører «Opprett ny gruppe».

2. Den Opprett ny gruppe inneholder en Søk personer og roboter -knappen, en liste over gjeldende gruppemedlemmer og en liste over foreslåtte medlemmer. Sveip mot venstre eller høyre for å flytte mellom dem.

Hvis du vil filtrere listen over foreslåtte medlemmer, går du til Søk personer og grupper , og dobbelttrykk deretter på skjermen. Begynn å skrive inn et navn i Søk Boksen. Hvis du vil legge til en foreslått kontakt i gruppen, går du til riktig oppføring i listen ved å sveipe til venstre eller høyre, og dobbelttrykk deretter på skjermen.

3. Når du er ferdig med å legge til gruppemedlemmer, sveiper du til venstre eller høyre til du hører: «Fullført». Dobbelttrykk deretter på skjermen for å opprette gruppen.

Den Chatgalleri inneholder bilder, filer og nettkoblinger som deles i en chat. Du kan bruke det til enkelt å bla gjennom tidligere delt innhold.

1. Sveip til høyre i en profil til du hører «Åpne chatgalleri», og dobbelttrykk deretter på skjermen. Profilen lukkes og Chatgalleri Åpner.

2. Slik blar du gjennom innholdet i Chatgalleri , sveip til høyre til du hører den valgte fanen. Sveip til venstre eller høyre til du hører en fane du vil bruke, og dobbelttrykk deretter på skjermen for å velge den.

Konfigurer chatinnstillinger

Du kan få tilgang til innstillingene fra en chatprofil. Du kan slå varslinger av og på, eller slette en hel samtale. Hvis du har åpnet en privat chat, kan du også veksle varsler for den private chatten separat, slette den private chatten eller avslutte den private chatten, slik at du kan fortsette å chatte uten ende-til-ende-kryptering.

1. Sveip til høyre i en chatprofil til du hører «Chat-innstillinger», og dobbelttrykk deretter på skjermen.

2. Sveip til høyre til du hører innstillingen du vil bruke, og dobbelttrykk deretter på skjermen for å velge den.

Fjerne eller blokkere en kontakt

Slik fjerner du en kontakt:

1. Sveip til høyre i en profil til du hører: «Fjern fra kontaktliste». Dobbelttrykk deretter på skjermen. Den Fjern fra kontaktliste vinduet åpnes.

2. Sveip til høyre til du hører: «Fjern». Dobbelttrykk deretter på skjermen for å bekrefte fjerningen.

Slik blokkerer du en kontakt:

1. Sveip til høyre i en brukerprofil til du hører: «Blokker kontakt». Dobbelttrykk deretter på skjermen.

2. Sveip til høyre til du hører «Rapporter misbruk fra denne personen». Hvis du vil rapportere misbruk, dobbelttrykker du på skjermen for å veksle mellom alternativet. Hvis du vil velge en årsak til rapporten, sveiper du til høyre til du hører alternativet du vil bruke, og dobbelttrykker på skjermen.

3. Sveip til høyre til du hører: «Blokker», og dobbelttrykk deretter på skjermen.

Teknisk støtte for kunder med funksjonshemninger

Microsoft ønsker å gi den beste mulige opplevelsen for alle kundene våre. Hvis du har en funksjonshemning eller spørsmål relatert til tilgjengelighet, kan du kontakte Microsoft Disability Answer Desk for teknisk assistanse. Støtteteamet for Disability Answer Desk er opplært i bruk av mange populære hjelpeteknologier og kan tilby hjelp på engelsk, spansk, fransk og amerikansk tegnspråk. Gå til nettstedet for Microsoft Disability Answer Desk for å finne kontaktdetaljene for området ditt

Hvis du er en offentlig bruker, kommersiell bruker eller bedriftsbruker, kan du kontakte answer desk for bedriftshemming .