Miksi en voi kirjautua Skypeen?

Jos kirjautumisessa ilmenee ongelmia, varmista ensin, että uusin Skype-versio on käytössäsi. Tämä yleensä ratkaisee useimmat kirjautumisongelmat.

Jos ongelmat jatkuvat uusimman version lataamisen jälkeen, tarkista seuraavat asiat:

Avaa selain ja siirry eri sivustoihin, kuten www.skype.com ja www.microsoft.com. Jos sivustot latautuvat nopeasti, Internet toimii, ja voit siirtyä vaiheeseen 2. Jos et voi ladata mitään sivustoja, varmista, että laitteesi on muodostanut verkkoyhteyden oikein. Tarkista myös Internet-palveluntarjoajalta, onko alueellasi teknisiä ongelmia.

Jos Internet-yhteytesi toimii hyvin, ongelma voi olla meidän palvelussamme. Tarkista Heartbeat-blogi ja varmista, että Skype-palvelut toimivat normaalisti.

Jos Heartbeat-blogissa ei ole ilmoitettu ongelmista, siirry vaiheeseen 3.

Jos pääset kohtaan, jossa sinua pyydetään antamaan kirjautumistietosi, jatka vaiheeseen 4.

Jos et pääse kirjautumisnäyttöön, Skypen asennuksessa saattaa olla jotain vialla. Kokeile poistaa Skypen asennus ja asentaa se uudelleen.

Jos et pääse kirjautumisnäyttöön, koska Skypeen on kirjauduttu jollakin toisella tilillä, valitse valikkopalkista Skype > Kirjaudu ulos (Mac-tietokoneessa Tiedosto > Kirjaudu ulos) ja kirjaudu sitten tilillä, jota haluat käyttää.

Jos saat virheilmoituksen, että Skypeen on jo kirjauduttu tässä tietokoneessa, käynnistä tietokone uudelleen (ja varmista, että odottavia käyttöjärjestelmäpäivityksiä ei ole). Tämä yleensä ratkaisee ongelman. Jos ongelma ei poistu, kokeile poistaa Skypen asennus ja asentaa se uudelleen. Jos virhe ilmenee vielä, ota yhteyttä Skypen asiakaspalveluun.

Käyttäjänimen ja salasanan oikeellisuuden voi varmistaa näppärästi kirjautumalla Skypen verkkoversioon. Skype-ohjelmiston yhteydenmuodostuksessa voi ilmetä häiriöitä useista eri syistä, jotka eivät vaikuta Skypen verkkoversioon kirjautumiseen. Jos voit kirjautua verkkoversioon, tunnistetietosi ovat kunnossa – voit myös soittaa puheluja ja lähettää viestejä suoraan selaimesta.

Jos et voi kirjautua edes Skypen verkkoversioon, tässä oppaassa olevien salasanan palautusohjeiden avulla pääset uudelleen alkuun.

Ongelma voi johtua tietokoneesi ohjelmistosta tai laitteistosta.

• Tarkista, että järjestelmäsi täyttää Skypen suorittamiselle asetetut vähimmäisvaatimukset.
  • Varmista, että tietokoneessasi on uusimmat ohjelmistopäivitykset ja laitteisto-ohjaimet.

Skype käyttää kokoonpanotiedostoa shared.xml. Joissakin tilanteissa tämän tiedoston poistaminen voi ratkaista kirjautumisongelmat. Tiedosto luodaan uudelleen, kun kirjaudut takaisin Skypeen.

Selvitä, miten voit poistaa shared.xml-tiedoston.

Jos olet tehnyt kaikki edellä kuvatut toimenpiteet, mutta ongelmia ilmenee yhä, on vielä joitakin asioita, jotka saattavat estää kirjautumisen.

Jos olet jo kokeillut kaikkea edellä kuvattua etkä edelleenkään voi kirjautua Skypeen, siirry Skype-yhteisöön, jossa on runsaasti tietoa ja noin kolme miljoonaa avuliasta käyttäjää.