Mitä pilvipohjaisia komentoja ja rooleja Skypessä on käytettävissä?

Näytä käytettävissä olevat komennot kirjoittamalla /help keskustelussa. Jos olet keskustelussa vain yhden henkilön kanssa, vain liittyvät keskusteluasetukset näytetään. Jos olet keskustelussa kahden tai useamman henkilön kanssa, komento /help tuo esiin kattavan komentoluettelon. Jos luetteloa ei näy, Skype-versiotasi ei tueta.

Komento Kuvaus

/add [Skype-nimi]

Yhteyshenkilö lisätään keskusteluun. Esimerkiksi: /add alex_cooper1 lisää kyseisen jäsenen keskusteluun.

Joidenkin Skype-nimien alussa on "live:" (esimerkiksi: live:alex_cooper1)

/alertson [teksti]

Voit määrittää, mitä keskustelussa pitää esiintyä, jotta sinulle lähetetään ilmoitus. Jos komentona on esimerkiksi /alertson London, sinulle lähetetään ilmoitus, kun keskustelussa esiintyy sana "Lontoo".

/alertsoff

Poista käytöstä viesti-ilmoitukset.

/find [teksti]

Etsii tietyn tekstin keskustelusta Esimerkiksi /find Charlie palauttaa ensimmäisen Kalle-sanan esiintymän keskustelusta.

/get admins

Näyttää keskustelun hallinnoijat.

/get options

Näyttää nykyisen keskustelun asetukset. Voit näyttää käytettävissä olevat asetukset jäljempänä kuvatulla komennolla /set options.

/get role

Näyttää roolisi keskustelussa.

/showmembers

Näyttää jäsenet rooleineen.

/get uri

Luo URL-linkin, jolla muut voivat liittyä ryhmäkeskusteluun.

/golive

Käynnistää ryhmäpuhelun muiden keskustelun osallistujien kanssa.

/info

Näyttää keskustelun henkilömäärän ja enimmäismäärän.

/kick [Skype-nimi]

Poistaa kyseisen jäsenen. Esimerkiksi /kick alex_cooper1 poistaa kyseisen jäsenen keskustelusta.

/leave

Poistu nykyisestä ryhmäkeskustelusta.

/me [teksti]

Nimesi näkyy kirjoittamasi tekstin edellä. Esimerkiksi komento /me working from home näyttää lauseen "työskentelen kotona" nimesi vieressä. Tämän avulla voit kertoa toimistasi tai tilastasi.

/remotelogout

Lopettaa push-ilmoitukset kaikissa Skypen ilmentymissä käytössä olevaa ilmentymää lukuun ottamatta.

/set options [[+|-]tunniste]

Määrittää keskustelun asetukset. Esimerkki: /set options -JOINING_ENABLED poistaa käytöstä asetuksen JOINING_ENABLED. Komento /set options +HISTORY_DISCLOSED sen sijaan ottaa käyttöön asetuksen HIS.

Seuraavat tunnisteet ovat käytettävissä:

HISTORY_DISCLOSED – Keskusteluun liittyvät henkilöt voivat nähdä liittymistään edeltävän keskustelun. He voivat nähdä enintään 400 viestiä tai keskustelun kahden viikon ajalta sen mukaan, kumpi raja saavutetaan ensin.

JOINING_ENABLED – Uudet käyttäjät voivat liittyä keskusteluun.

/setrole [Skype-nimi] SPEAKER | ADMIN

Voit määrittää roolin kullekin jäsenelle. Seuraavassa taulukossa on annettu roolien kuvaukset.

/showplaces

Näyttää muut päätekohteet, jotka voivat ottaa vastaan push-ilmoituksia tämän Skype-tilin puheluista ja pikaviesteistä.

/topic [teksti]

Muuttaa keskustelun aiheen.

/get allowlist

Näyttää henkilöt, joilla on käyttöoikeus keskusteluun.

/get banlist

Näyttää henkilöt, jotka on estetty keskustelusta.

/set allowlist [[+|-]peite] ..

Määrittää henkilöt, joiden on sallittu käyttää keskustelua. Esimerkiksi /set allowlist +alex_cooper1 sallii kyseisen henkilön liittyä keskusteluun.

/set banlist [[+|-]peite] ..

Määrittää, ketkä eivät saa käyttää keskustelua. Esimerkiksi /set banlist +alex_cooper1 estää kyseistä osallistujaa käyttämästä keskustelua. /set banlist -alex_cooper1 sallii hänen liittyä uudelleen.

Keskustelun roolit määräytyvät sen perusteella, käynnistitkö keskustelun vai määrittikö keskustelun perustaja tai isäntä roolisi:

Rooli

Kuvaus

Hallinnoija

Myös keskustelun isäntä. Hallinnoija voi ylentää muita henkilöitä hallinnoijiksi.

Puhuja

Jäsen, joka voi lähettää viestejä keskusteluun ja osallistua puheluihin.