Miksi saan levyn I/O-virheen, kun yritän kirjautua Skypen Windows-työpöytäversioon?

Jos et voi kirjautua Skypeen levyn I/O-virheen vuoksi, tarkista ensimmäiseksi, että käytät uusinta Skype-versiota.

Lataa uusin Skype-versio seuraavasti

Jos virhe esiintyy myös uusimman version lataamisen jälkeen, jäljempänä on ohjeet ongelman ratkaisemiseen.

Onko sinun soitettava puhelu juuri nyt?
Jos sinulla ei ole aikaa noudattaa mainittuja ohjeita, voit käyttää Skypen verkkoversiota (beeta) puheluiden soittamiseen tai viestien lähettämiseen suoraan selaimestasi. Verkkoversion käyttäminen ei edellytä Skypen lataamista tai asentamista. Käynnistä Skypen verkkoversio nyt.

Valitse levyn I/O-virheen ratkaisemista varten käyttöjärjestelmäsi.

Levyn I/O-virheen voi korjata kahdella tavalla. Ensimmäinen on poistaa käyttäjäkansio ja luoda se uudelleen. Toinen on muuttaa tilapäistiedostojen käyttöoikeuksia.

Käyttäjäkansion poistaminen ja luominen uudelleen:

1. Sulje Skype. Jos Skype-kuvake näkyy tehtäväpalkissa, valitse se hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Sulje Skype. Jos kuvaketta ei näy, klikkaa tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella ja valitse ensin Tehtävienhallinta, sitten Skype ja lopuksi Lopeta tehtävä.
  2. Paina näppäimistön Windows - ja R-näppäimiä samanaikaisesti.
  3. Kirjoita Suorita-ikkunaan %appdata%\Skype ja valitse OK.
  4. Etsi avautuvasta Resurssienhallinta-ikkunasta kansio, jonka nimi on sama kuin Skype-nimesi (jos käytät kirjautumiseen Microsoft-tiliä, kansion alussa voi olla live#3).

Olet poistamassa kansion, joten myös keskusteluhistoriasi poistetaan. Jos haluat tallentaa keskusteluhistoriasi ensin, avaa kansio ja kopioi main.db-tiedosto (Windows-asetukset määrittävät, näkyykö .db-tunniste) ja chatsync-kansio toiseen sijaintiin. Voit siirtää ne takaisin myöhemmin. Emme kuitenkaan voi taata, että koko keskusteluhistoriasi palautetaan.
  5. Poista kansio.
  6. Käynnistä Skype uudelleen ja kirjaudu sisään. Vaiheessa 5 poistettu kansio luodaan uudelleen. Jos olet tallentanut keskusteluhistoriatiedostot, kopioi tiedostot takaisin kansioon, jonka nimi on sama kuin Skype-nimesi.

Jos ongelmaa ei voi korjata edellä mainitulla tavalla, olet ehkä siirtänyt tilapäistiedostosi profiilisi ulkopuoliseen sijaintiin eikä sinulla on tiettyjä tarvittavia käyttöoikeuksia.

Kokeile seuraavia ohjeita. Tilapäiskansion oletussijainti on C:\Temp, mutta olet ehkä määrittänyt toisen sijainnin tilapäistiedostoille.

1. Sulje Skype. (Katso edellä oleva vaihe 1.)
  2. Avaa Resurssienhallinta ja valitse ensin Tämä tietokone ja etsi sitten Temp-kansio.

3. Valitse Temp-kansio hiiren kakkospainikkeella ja valitse ensin Ominaisuudet ja sitten Suojaus-välilehti.
  4. Valitse ensin Muokkaa... ja sitten avautuvassa Oikeudet: Temp -ikkunassa Lisää...
  5. Varmista, että Tästä sijainnista -kentässä on tietokoneesi nimi. Jos kentässä ei ole tietokoneen nimeä, valitse ensin Sijainnit, valitse sitten luettelosta tietokoneesi nimi ja valitse lopuksi OK.
  6. Kirjoita Kirjoita valittavien kohteiden nimi -ruutuun KAIKKI SOVELLUSPAKETIT ja valitse Tarkista nimet. KAIKKI SOVELLUSPAKETIT näkyy alleviivattuna.
  7. Valitse OKKAIKKI SOVELLUSPAKETIT lisätään niiden tilien luetteloon, jotka voivat käyttää Temp-kansiota.
  8. Saat kaikki oikeudet valitsemalla valintaruudut Täydet oikeudetMuokkaaLue ja suoritaNäytä kansion sisältöLue ja Kirjoita.
  9. Sulje ensin Oikeudet: Temp -ikkuna valitsemalla OK  ja sitten Ominaisuudet: Temp -ikkuna valitsemalla OK:
  10. Käynnistä Skype uudelleen ja kirjaudu sisään.

Levyn I/O-virheen voi korjata kahdella tavalla. Ensimmäinen on poistaa käyttäjäkansio ja luoda se uudelleen. Toinen on muuttaa tilapäistiedostojen käyttöoikeuksia.

Käyttäjäkansion poistaminen ja luominen uudelleen:

1. Sulje Skype. Valitse Skype-kuvake tehtäväpalkista hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Lopeta tai paina Ctrl+Vaihto+Esc-näppäinyhdistelmä ja valitse ensin Skype ja sitten Lopeta tehtävä.

2. Avaa Resurssienhallinta työpöytänäkymässä, kopioi seuraava merkkijono, liitä se osoiteriville ja paina Enter-näppäintä:
    %appdata%\Skype
  3. Etsi kansio, jonka nimi on sama kuin Skype-nimesi. Jos kirjaudut Microsoft-tilillä, kansion nimen alussa lukee live#3.

Olet poistamassa kansion, joten myös keskusteluhistoriasi poistetaan. Jos haluat tallentaa keskusteluhistorian, avaa edellä mainittu kuvattu kansio ja kopioi main.db-tiedosto ja chatsync-kansio toiseen sijaintiin. Voit siirtää ne takaisin myöhemmin. Emme kuitenkaan voi taata, että koko keskusteluhistoriasi palautetaan.
  4. Poista kansio.
  5. Käynnistä Skype uudelleen ja kirjaudu sisään. Vaiheessa 4 poistettu kansio luodaan uudelleen. Jos olet tallentanut keskusteluhistoriatiedostot, kopioi tiedostot takaisin kansioon, jonka nimi on sama kuin Skype-nimesi.

Jos ongelmaa ei voi korjata edellä mainitulla tavalla, olet ehkä siirtänyt tilapäistiedostosi profiilisi ulkopuoliseen sijaintiin eikä sinulla on tiettyjä tarvittavia käyttöoikeuksia.

Kokeile seuraavia ohjeita. Tilapäiskansion oletussijainti on C:\Temp, mutta olet ehkä määrittänyt toisen sijainnin tilapäistiedostoille.

1. Sulje Skype. (Katso edellä oleva vaihe 1.)
  2. Avaa Resurssienhallinta, siirry kohtaan C:\ ja etsi Temp-kansio.

3. Valitse Temp-kansio hiiren kakkospainikkeella ja valitse ensin Ominaisuudet ja sitten Suojaus-välilehti.
  4. Valitse ensin Muokkaa. ja sitten avautuvassa Oikeudet: Temp -ikkunassa Lisää
  5. Varmista, että Tästä sijainnista -kentässä on tietokoneesi nimi. Jos kentässä ei ole tietokoneen nimeä, valitse ensin Sijainnit, valitse sitten luettelosta tietokoneesi nimi ja valitse lopuksi OK.
  6. Kirjoita Kirjoita valittavien kohteiden nimi -ruutuun KAIKKI SOVELLUSPAKETIT ja valitse Tarkista nimet. KAIKKI SOVELLUSPAKETIT näkyy alleviivattuna.
  7. Valitse OKKAIKKI SOVELLUSPAKETIT lisätään niiden tilien luetteloon, jotka voivat käyttää C:\Temp-kansiota.
  8. Saat kaikki oikeudet valitsemalla valintaruudut Täydet oikeudetMuokkaaLue ja suoritaNäytä kansion sisältöLue ja Kirjoita.
  9. Sulje ensin Oikeudet: Temp -ikkuna valitsemalla OK ja sitten Ominaisuudet: Temp -ikkuna valitsemalla OK.
  10. Käynnistä Skype uudelleen ja kirjaudu sisään.
  1. Sulje Skype. Jos Skype-kuvake näkyy tehtäväpalkissa, valitse se hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Lopeta. Jos kuvaketta ei näy, klikkaa tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella ja valitse ensin Käynnistä Tehtävienhallinta ja valitse sitten Sovellukset-välilehdessä Skype ja lopuksi Lopeta tehtävä.

2. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli ja valitse sitten valikkoriviltä Työkalut > Kansioasetukset….

3. Valitse Näytä-välilehti. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat ja valitse sitten OK.
  4. Avaa Windowsin Resurssienhallinta ja siirry kohtaan C:\Käyttäjät\[windows_käyttäjänimesi]\AppData\Roaming\Skype.
  5. Etsi kansio, jonka nimi on sama kuin Skype-nimesi. Jos kirjaudut Microsoft-tilillä, kansion nimen alussa lukee live#3.

Olet poistamassa kansion, joten myös keskusteluhistoriasi poistetaan. Jos haluat tallentaa keskusteluhistorian, avaa edellä mainittu kuvattu kansio ja kopioi main.db-tiedosto ja chatsync-kansio toiseen sijaintiin. Voit siirtää ne takaisin myöhemmin. Emme kuitenkaan voi taata, että koko keskusteluhistoriasi palautetaan.

6. Poista kansio.
  7. Käynnistä Skype uudelleen ja kirjaudu sisään. Vaiheessa 6 poistettu kansio luodaan uudelleen. Jos olet tallentanut keskusteluhistoriatiedostot, kopioi tiedostot takaisin kansioon, jonka nimi on sama kuin Skype-nimesi.
  1. Sulje Skype. Jos Skype-kuvake näkyy tehtäväpalkissa, valitse se hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Lopeta. Jos kuvaketta ei näy, paina Ctrl+Alt+Delete-näppäinyhdistelmää ja valitse Käynnistä Tehtävienhallinta ja valitse sitten Sovellukset-välilehdessä Skype ja lopuksi Lopeta tehtävä.

2. Valitse Käynnistä > OhjauspaneeliUlkoasu ja mukauttaminen > Kansion asetukset.

3. Valitse Näytä-välilehti. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot ja valitse sitten OK.
  4. Avaa Windowsin Resurssienhallinta ja siirry kohtaan C:\Käyttäjät\[windows_käyttäjänimesi]\AppData\Roaming\Skype.
  5. Etsi kansio, jonka nimi on sama kuin Skype-nimesi. Jos kirjaudut Microsoft-tilillä, kansion nimen alussa lukee live#3.

Olet poistamassa kansion, joten myös keskusteluhistoriasi poistetaan. Jos haluat tallentaa keskusteluhistorian, avaa edellä mainittu kuvattu kansio ja kopioi main.db-tiedosto ja chatsync-kansio toiseen sijaintiin. Voit siirtää ne takaisin myöhemmin. Emme kuitenkaan voi taata, että koko keskusteluhistoriasi palautetaan.

6. Poista kansio.
  7. Käynnistä Skype uudelleen ja kirjaudu sisään. Vaiheessa 6 poistettu kansio luodaan uudelleen. Jos olet tallentanut keskusteluhistoriatiedostot, kopioi tiedostot takaisin kansioon, jonka nimi on sama kuin Skype-nimesi.
  1. Sulje Skype. Jos Skype-kuvake näkyy tehtäväpalkissa, valitse se hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Lopeta. Jos kuvaketta ei näy, paina Ctrl+Alt+Delete-näppäinyhdistelmää ja valitse Käynnistä Tehtävienhallinta ja valitse sitten Sovellukset-välilehdessä Skype ja lopuksi Lopeta tehtävä.

2. Valitse Resurssienhallinnassa Työkalut > Kansion asetukset.

3. Valitse Näytä-välilehti. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot ja valitse sitten OK.
  4. Siirry Windowsin Resurssienhallinnassa kohtaan C:\Documents and Settings\[windows_käyttäjänimesi]\ApplicationData\Skype.
  5. Etsi kansio, jonka nimi on sama kuin Skype-nimesi. Jos kirjaudut Microsoft-tilillä, kansion nimen alussa lukee live#3.

Olet poistamassa kansion, joten myös keskusteluhistoriasi poistetaan. Jos haluat tallentaa keskusteluhistorian, avaa edellä mainittu kuvattu kansio ja kopioi main.db-tiedosto ja chatsync-kansio toiseen sijaintiin. Voit siirtää ne takaisin myöhemmin. Emme kuitenkaan voi taata, että koko keskusteluhistoriasi palautetaan.

6. Poista kansio.
  7. Käynnistä Skype uudelleen ja kirjaudu sisään. Vaiheessa 6 poistettu kansio luodaan uudelleen. Jos olet tallentanut keskusteluhistoriatiedostot, kopioi tiedostot takaisin kansioon, jonka nimi on sama kuin Skype-nimesi.

Jos kirjautumisessa on ongelmia tämänkin jälkeen, ota yhteyttä Skypen asiakaspalveluun.