Voinko muodostaa Skype-yhteyden välityspalvelimen kautta?

Kyllä voit. Jos muodostat Internet-yhteyden välityspalvelimen kautta, Skype tunnistaa välityspalvelinasetukset automaattisesti. Jos Skype ei kuitenkaan jostain syystä pysty muodostamaan yhteyttä välityspalvelimeen ja jos tiedät välityspalvelinasetukset, voit manuaalisesti määrittää Skypen muodostamaan yhteyden välityspalvelimeen.

Jos et tiedä välityspalvelinasetuksia tai jos et ole varma verkkoasetusten määrittämisestä, näitä asetuksia ei kannata muuttaa.

1. Klikkaa Skypessa Työkalut> Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Yhteys.
  3. Oletusarvon mukaan Skype yrittää tunnistaa välityspalvelinasetukset automaattisesti. Jos haluat määrittää Skypen välityspalvelinasetukset täsmällisesti, valitse jokin toinen vaihtoehto avattavasta valikosta.

4. Anna välityspalvelimen Isäntä- ja Portti-tiedot.
  5. Jos välityspalvelin edellyttää todennusta, valitse välityspalvelimen todennuksen käyttöönotto.
  6. Kirjoita välityspalvelimen edellyttämä Käyttäjänimi ja Salasana (eri asia kuin Skype-nimi ja salasana) ja valitse Tallenna.
  7. Sulje Skype ja varmista, että Skype ei ole enää käynnissä.
  8. Käynnistä Skype uudelleen ja kirjaudu sisään.

Jos yhteysongelmia ilmenee edelleen, välityspalvelimen asetukset on ehkä määritettävä myös siten, että Skype voi muodostaa Internet-yhteyden. Verkonvalvoja voi tehdä tämän puolestasi.

Huomautus: Skypen Windows RT -versio ei tue todennusvälityspalvelimen kautta muodostettavaa yhteyttä.