Miten voin aloittaa Skypen käyttämisen?

Tärkeitä tietoja: Olemme aloittaneet äskettäin siirtymisen vertaisjärjestelmään perustuvasta arkkitehtuurista pilvipohjaiseen arkkitehtuuriin. Se on antanut mahdollisuuden ottaa käyttöön innovatiivisia uusia ominaisuuksia, kuten videopuhelut sekä puheluiden parantuneen laadun ja luotettavuuden. Katso alta niin löydät, mitä tarvitse käyttääksesi Skypeä tulevaisuudessa.

Skypen käyttöön tarvitaan vain Internet-yhteys – laajakaista on paras vaihtoehto. Selvitä, kuinka paljon kaistanleveyttä tarvitset.

Sinun ei tarvitse edes ladata Skype-sovellusta – voit aloittaa Skypen verkkoversion käytön suoraan selaimessa. Jos haluat käyttää työpöytäsovellusta, voit ladata sen täällä Windows- tai Mac-tietokoneeseen. Mobiiliversiot voi ladata sovelluskaupasta.

Olet nyt valmis aloittamaan pikaviestikeskustelut kavereidesi kanssa. Jos haluat soittaa äänipuheluja, tarvitset kaiuttimet ja mikrofonin. Jos haluat soittaa videopuheluja, tarvitset myös kameran. Ne ovat sisäänrakennettuina matkapuhelimissa, tableteissa ja useimmissa tietokoneissa. Puhelun laatua voi parantaa käyttämällä työpöytäversiossa erillistä kuulokemikrofonia. Selvitä, mitkä USB-kuulokemikrofonit ja nettikamerat toimivat parhaiten Skypen kanssa.

Seuraavassa on kuvattu Skypen järjestelmävaatimukset eri käyttöjärjestelmissä. Varmista, että käyttöjärjestelmäsi täyttää nämä vaatimukset ja että se on ajan tasalla. Varmista myös, että valmistajan uusimmat laiteohjaimet on asennettu, ennen kuin lataat Skypen uusimman version. Päivitä usein, jotta sinulla on aina käytössäsi uusimmat Skype-ominaisuudet ja -parannukset.

Skypen Windows-versio

Versio

Windows 10
Windows 8.1
Windows 8
Windows 7 (32- ja 64-bittisten versioiden tuki)*
Windows Vista
Windows XP SP3 (32- ja 64-bittisten versioiden tuki)♦

Suoritin

Vähintään 1 GHz

RAM

Vähintään 512 Mt

Muut ohjelmistot

DirectX v9.0 tai uudempi

* Jos käytössäsi on Windows 7 (SP1), päivitä Internet Explorer -selain versioon 11.
♦ Jos käytössäsi on Windows XP SP3, varmista, että käytät Internet Explorer 8:aa tai uudempaa.

Windows 10

Versio

Windows 10:n Anniversary-päivitys

Skype Preview on saatavilla vain ja valmiiksi asennettuna Windows 10 vuosipäivä-päivityksessä.

Skypen Windows RT -versio

Versio

Windows RT

Suoritin

1,9 GHz:n neliydin prosessori

RAM

Vähintään 1 Gt

Tuki loppuu lokakuussa 2016, mutta Skypen Windows RT -versio toimii (mahdollisesti toiminnoiltaan rajoitettuna) vuoden 2017 alkupuolelle asti, jolloin Skype-puhelut siirretään pilveen (tutustu Skype-blogiin).

Mac

Versio

Mac OS X 10.10 tai uudempi*
Mac OS X 10.6 Snow Leopard

Suoritin

Vähintään 1 GHz:n Intel-prosessori (Core 2 Duo)

RAM

Vähintään 1 Gt

Muut ohjelmistot

QuickTimen uusin versio

*Skypen uusimman Mac-version (Skype 7.37 tai uudempi) käyttäminen edellyttää Mac OS X 10.10 -versiota tai uudempaa.
Vaikka tukeaei ole enää saatavilla lokakuusta 2016 alkaen, Mac Os X 10.6 -10.9 käyttäjät voivat käyttää Skypeä (mahdollisesti joillakin rajoituksilla) alkuvuoteen 2017, jolloin me olemme siirtäneet Skype-puhelut pilveen ( katso Skypeblogi).

Linux

Versio

Ubuntu 10.04+
Debian 6.0+
Fedora 16+
OpenSUSE 12.1+

Suoritin

Vähintään 1 GHz

RAM

Vähintään 256 Mt

Muut ohjelmistot

Qt 4.6
D-Bus 1.0.0
libasound 1.0.18
Pulse Audio 1.0 (pakollinen, paras käyttökokemus saadaan Pulse Audio 4.0:lla)

BlueZ 4.0 (suositus)

Windows Phone

Versio

Windows 10 Mobile
Windows Phone 8.1
Windows Phone 8

Laitteet

Valmistajan mukaan

Tuki loppuu lokakuussa 2016, mutta Skype-sovelluksen Windows Phone 8- ja Windows Phone 8.1 -versiot toimivat (mahdollisesti toiminnoiltaan rajoitettuna) vuoden 2017 alkupuolelle asti, jolloin Skype-puhelut siirretään pilveen (tutustu Skype-blogiin).

Android

Versio

Android OS 4.0.3 tai uudempi*

Laite

Valmistajan mukaan♦

Vapaa tila

Vähintään 32 Mt

*Skypen Android-version (Skype 6.2 tai uudempi) käyttäminen edellyttää Android-käyttöjärjestelmäversiota 4.0.3 tai uudempaa. Tuki Android OS -versiolle 4.0.2 ja sitä aiemmille versioille loppuu lokakuussa 2016, mutta näiden versioiden Skype-sovellus toimii (mahdollisesti toiminnoiltaan rajoitettuna) vuoden 2017 alkupuolelle asti, jolloin Skype-puhelut siirretään pilveen (tutustu Skype-blogiin).
♦Skypeä tuetaan laitteissa, joissa on ARMv7-suorittimet (tai sen lisäosien suorittamiseen pystyvät suorittimet). Skypeä voi käyttää laitteissa, joissa on ARMv6-suorittimet, mutta videopuheluja ei tueta. Esimerkkejä ARMv6-suoritinlaitteista: Samsung Galaxy Ace, HTC Wildfire. Jos et ole varma laitteesi suorittimesta, tarkista laitteen käyttöopas tai ota yhteyttä sen valmistajaan.

iOS

Versio

iOS 8 tai uudempi*

Laitteet

Apple Watch
iPhone 4s
iPhone 5
iPhone 5c
iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPad 2
iPad Air
iPad Air 2
iPad Mini
iPad Mini 2
iPad Mini 4
iPad Pro
iPod Touch (5. sukupolvi)
iPod Touch (6. sukupolvi)

*Uusin Skype-versio toimii kaikissa iOS-laitteissa, joissa on vähintään iOS 8. Tuki iOS 7:lle ja sitä aiemmille versioille loppuu lokakuussa 2016, mutta iOS 7:n ja sitä aiempien versioiden käyttäjät voivat käyttää Skypeä (mahdollisesti toiminnoiltaan rajoitettuna) vuoden 2017 alkupuolelle asti, jolloin Skype-puhelut siirretään pilveen (tutustu Skype-blogiin).