Mitkä ovat Skypen järjestelmävaatimukset?

Skypen käyttöön tarvitaan vain Internet-yhteys – laajakaista on paras vaihtoehto. Selvitä, kuinka paljon kaistanleveyttä tarvitset.

Sinun ei tarvitse edes ladata Skype-sovellusta – voit aloittaa Skypen verkkoversion käytön suoraan selaimessa. Jos käytät mieluummin työpöytäsovellusta, voit ladata sen täältä Windows- tai Mac-järjestelmään. Mobiiliversiot voi ladata sovelluskaupasta.

Olet nyt valmis aloittamaan pikaviestikeskustelut kavereidesi kanssa. Jos haluat soittaa äänipuheluja, tarvitset kaiuttimet ja mikrofonin. Jos haluat soittaa videopuheluja, tarvitset myös kameran. Nämä on sisäänrakennettu matkapuhelimiin, tabletteihin ja useimpiin tietokoneisiin. Paras laatu edellyttää erillistä kuulokemikrofonia. Selvitä, mitkä USB-kuulokemikrofonit ja nettikamerat toimivat parhaiten Skypen kanssa.

Seuraavassa on kuvattu Skypen järjestelmävaatimukset eri käyttöjärjestelmissä. Varmista, että käyttöjärjestelmäsi täyttää nämä vaatimukset ja että se on ajan tasalla. Varmista myös, että valmistajan uusimmat laiteohjaimet on asennettu, ennen kuin lataat Skypen uusimman version. Päivitä usein, jotta sinulla on aina käytössäsi uusimmat Skype-ominaisuudet ja -parannukset.

Skypen Windows-versio
Versio

Windows 10
Windows 8.1
Windows 8
Windows 7 (32- ja 64-bittisten versioiden tuki)*
Windows Vista
Windows XP SP3 (vain 32-bittinen versio)♦

Suoritin Vähintään 1 GHz
RAM Vähintään 512 Mt
Muut ohjelmistot DirectX v9.0 tai uudempi

* Jos käytössäsi on Windows 7 (SP1), päivitä Internet Explorer -selain versioon 11.
♦ Jos käytössäsi on Windows XP SP3, varmista, että käytät Internet Explorer 8:aa tai uudempaa.

Skypen Windows RT -versio
Versio Windows RT
Suoritin 1,9 GHz:n neliydin prosessori
RAM Vähintään 1 Gt

Mac
Versio Mac OS X 10.6 Snow Leopard tai uudempi*
Suoritin Vähintään 1 GHz:n Intel-prosessori (Core 2 Duo)
RAM Vähintään 1 Gt
Muut ohjelmistot QuickTimen uusin versio

*Skypen uusimman Mac-version (Skype 7.0 tai uudempi) käyttäminen edellyttää Mac OS X 10.9 -versiota tai uudempaa.

Linux
Versio Ubuntu 10.04+
Debian 6.0+
Fedora 16+
OpenSUSE 12.1+
Suoritin Vähintään 1 GHz
RAM Vähintään 256 Mt
Muut ohjelmistot

Qt 4.6
D-Bus 1.0.0
libasound 1.0.18
Pulse Audio 1.0 (pakollinen, paras käyttökokemus saadaan Pulse Audio 4.0:lla)
BlueZ 4.0 (suositus)

Windows Phone
Versio Windows Phone 8.1
Windows Phone 8
Laitteet Valmistajan mukaan
Android
Versio Android OS 2.3 ja uudempi*
Laitteet Valmistajan mukaan♦
Vapaa tila Vähintään 32 Mt

*Skypen Android-version (Skype 6.2 tai uudempi) käyttäminen edellyttää Android-käyttöjärjestelmäversiota 4.0.3 tai uudempaa. Jos käytössäsi on Android OS 2.3 tai uudempi, voit käyttää Skype 4:n Android-versiota.
♦Skypeä tuetaan laitteissa, joissa on ARMv7-suorittimet (tai sen lisäosien suorittamiseen pystyvät suorittimet). Skypeä voi käyttää laitteissa, joissa on ARMv6-suorittimets, mutta videopuheluja ei tueta. Esimerkkejä ARMv6-suoritinlaitteista: Samsung Galaxy Ace, HTC Wildfire. Jos et ole varma laitteesi suorittimesta, tarkista laitteen käyttöopas tai ota yhteyttä sen valmistajaan.

iOS
Versio iOS 8 tai uudempi*
Laitteet Apple Watch
iPhone 4
iPhone 4s
iPhone 5
iPhone 5c
iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPad 2
iPad Air
iPad Air 2
iPad Mini
iPad Mini 2
iPad Mini 4
iPad Pro

*Uusin Skype-versio toimii kaikissa iOS-laitteissa, joissa on vähintään iOS 8. Jos käytössäsi on vanhempi iOS-versio, et voi käyttää Skypen uusimpia ominaisuuksia. Voit silti käyttää Skypen perustoimintoja ja pitää yhteyttä kavereihisi ja perheenjäseniin.