Mitkä ovat Skypen järjestelmävaatimukset?

Seuraavassa on kuvattu Skypen järjestelmävaatimukset eri käyttöjärjestelmissä.

Jos järjestelmäsi ei täytä Skypen käytön vaatimuksia, et ehkä voi enää käyttää osaa aiemmasta keskusteluhistoriastasi. Voit noutaa viimeaikaisen keskusteluhistorian kirjautumalla Skypeen tuetulla laitteella.

Uusimpaan Skype-versioon päivittäminen

Skypen Windows-versio

Versio

Windows 10
    Windows 8.1
    Windows 8
    Windows 7 (32- ja 64-bittisten versioiden tuki) – lue alla oleva huomautus
    Windows Vista
    Windows XP SP3 (32- ja 64-bittisten versioiden tuki) – lue alla oleva huomautus

Huomautus: Windows-tietokoneille tarkoitetun uuden Skypen vaatimukset:
    Windows 10 -versio 1507 tai -versio 1511
    Windows 8.1
    Windows 8
    Windows 7 (32- ja 64-bittisten versioiden tuki)

Suoritin

Vähintään 1 GHz

RAM

Vähintään 512 Mt

Muut ohjelmistot

DirectX v9.0 tai uudempi

Huomautus:

• Jos käytössäsi on Windows 7 (SP1), päivitä Internet Explorer -selain versioon 11.
    • Jos käytössäsi on Windows XP SP3, varmista, että käytät Internet Explorer 8:aa tai uudempaa.

Windows 10

Versio

Windows 10 Anniversary Update (versio 1607) tai uudempi (esiasennettu)

Mac

Versio

Mac OS X 10.9 tai uudempi

Suoritin

Vähintään 1 GHz:n Intel-prosessori (Core 2 Duo)

RAM

Vähintään 1 Gt

Muut ohjelmistot

QuickTimen uusin versio

Käyttö edellyttää siirtymistä Skypen Linux-version uusimpaan versioon.

Linux

Versio

64-bittinen Ubuntu 14.04+
    64-bittinen Debian 8.0+
    64-bittinen OpenSUSE 13.3+
    64-bittinen Fedora Linux 24+

Suoritin

Intel Pentium 4 -suoritin tai uudempi, joka on SSE2- ja SSE3-yhteensopiva

RAM

Vähintään 512 Mt

Muut ohjelmistot

libappindicator1 tai GtkStatusIcon lokerokuvakkeen toimintaa varten (valinnainen)

Windows 10 Mobile

Versio

Windows Mobile Anniversary Update tai uudempi

Laitteisto

Valmistajan mukaan

Android

Versio

Android OS 4.0.3 tai uudempi

Huomautus: Skypen uusi Android-versio vaatii Android OS 6.0 Marshmallow’n tai sitä uudemman version.

Laitteisto

Vaihtelee valmistajan mukaan – lue alla oleva huomautus

Vapaa tila

Vähintään 32 Mt

Huomautus:
    • Skypeä tuetaan laitteissa, joissa on ARMv7-suorittimet (tai sen lisäosien suorittamiseen pystyvät suorittimet). Skypeä voi käyttää laitteissa, joissa on ARMv6-suorittimets, mutta videopuheluja ei tueta. Esimerkkejä ARMv6-suoritinlaitteista: Samsung Galaxy Ace, HTC Wildfire. Jos et ole varma laitteesi suorittimesta, tarkista laitteen käyttöopas tai ota yhteyttä sen valmistajaan.

iOS

Versio

iOS 8 tai uudempi

Huomautus: Skypen uusi iOS-versio vaatii iOS 9:n tai sitä uudemman version.

Skypen verkkoversio

Tuettu selain

Microsoft Edge, Internet Explorer 10 ja uudemmat, uusimmat Chrome- ja Firefox-versiot, Safari 6 ja uudemmat.

Skypen verkkoversio ei ole käytettävissä matkapuhelimissa.

Huomautus: Jotta voit soittaa Skypen verkkoversiolla Windows- tai Mac-käyttöjärjestelmästä, käytössä on oltava Windows XP SP3 tai uudempi versio tai Mac OS 10.9 tai uudempi versio.

Huomautus:
    • Jos haluat soittaa ääni- tai videopuheluja, sinun on ladattava laajennus tiettyjä selaimia käytettäessä.

Selvitä, millä alustoilla Skype on käytettävissä.