Mitkä ovat Skypen järjestelmävaatimukset?

Skypen käyttöön tarvitaan seuraavaa:

• Internet-yhteys (laajakaista on paras vaihtoehto – lue tietoja tarvittavasta kaistanleveydestä).
  • Kaiuttimet ja mikrofoni (nämä on sisäänrakennettu matkapuhelimiin, tabletteihin ja useimpiin tietokoneisiin).
  • Kamera videopuhelujen soittamiseen (useimmissa laitteissa on tämäkin).
  • Skype-sovellus haluamassasi laitteessa.

Seuraavassa on kuvattu Skypen järjestelmävaatimukset eri käyttöjärjestelmissä. Varmista, että käyttöjärjestelmäsi täyttää nämä vaatimukset ja että se on ajan tasalla. Varmista myös, että valmistajan uusimmat laiteohjaimet on asennettu, ennen kuin lataat Skypen uusimman version.

Skypen Windows-versio
Versio

Windows 10
Windows 8.1
Windows 8
Windows 7 (32- ja 64-bittisten versioiden tuki)*
Windows Vista
Windows XP SP3 (vain 32-bittinen versio)♦

Prosessori Vähintään 1 GHz
RAM Vähintään 512 Mt
Muut ohjelmistot DirectX v9.0 tai uudempi

* Jos käytössäsi on Windows 7 (SP1), päivitä Internet Explorer -selain versioon 11.
♦ Jos käytössäsi on Windows XP SP3, varmista, että käytät Internet Explorer 8:aa tai uudempaa.

Skypen Windows RT -versio
Versio Windows RT
Suoritin 1,9 GHz:n neliydin prosessori
RAM Vähintään 1 Gt

Mac
Versio Mac OS X 10.6 Snow Leopard tai uudempi*
Suoritin Vähintään 1 GHz:n Intel-prosessori (Core 2 Duo)
RAM Vähintään 1 Gt
Muut ohjelmistot QuickTimen uusin versio

*Skypen uusimman Mac-version (Skype 7.0 tai uudempi) käyttäminen edellyttää Mac OS X 10.9 -versiota tai uudempaa.

Linux
Versio Ubuntu 10.04+
Debian 6.0+
Fedora 16+
OpenSUSE 12.1+
Suoritin Vähintään 1 GHz
RAM Vähintään 256 Mt
Muut ohjelmistot

Qt 4.6
D-Bus 1.0.0
libasound 1.0.18
Pulse Audio 1.0 (pakollinen, paras käyttökokemus saadaan Pulse Audio 4.0:lla)
BlueZ 4.0 (suositus)

Windows Phone
Versio Windows Phone 8.1
Windows Phone 8
Laitteet Valmistajan mukaan
Android
Versio Android OS 2.3 ja uudempi*
Laitteet Valmistajan mukaan♦
Vapaa tila Vähintään 32 Mt

*Skypen Android-version (Skype 6.2 tai uudempi) käyttäminen edellyttää Android-käyttöjärjestelmäversiota 4.0.3 tai uudempaa. Jos käytössäsi on Android OS 2.3 tai uudempi, voit käyttää Skype 4:n Android-versiota.
♦Skypeä tuetaan laitteissa, joissa on ARMv7-suorittimet (tai sen lisäosien suorittamiseen pystyvät suorittimet). Skypeä voi käyttää laitteissa, joissa on ARMv6-suorittimets, mutta videopuheluja ei tueta. Esimerkkejä ARMv6-suoritinlaitteista: Samsung Galaxy Ace, HTC Wildfire. Jos et ole varma laitteesi suorittimesta, tarkista laitteen käyttöopas tai ota yhteyttä sen valmistajaan.

iOS
Versio iOS5 tai uudempi*
Laitteet Apple Watch
iPhone 4
iPhone 4s
iPhone 5
iPhone 5c
iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPad 2
iPad Air
iPad Air 2
iPad Mini
iPad Mini 2
iPad Mini 4
iPad Pro

*Uusimman Skypen iOS-version (Skype 6 ja uudemmat) käyttäminen edellyttää iOS7:ää tai uudempaa. Jos käytössäsi on iOS 5 tai iOS 6, voit käyttää Skypen iOS 4.17.3 -versiota (iPhonessa) tai Skype 4.19 -versiota (iPadissä).