Ääniviestien määrittäminen ja kuunteleminen (Windows-työpöytäversio)

Anna Skype-puheluiden mennä vastaajaan silloin, kun et itse voi vastata, ja kuuntele viestit, kun seuraavan kerran kirjaudut Skypeen. Tämä on täysin ilmaista.

Voit ottaa ääniviestit manuaalisesti käyttöön tililtäsi. Kun olet ottanut ääniviestit käyttöön, määritä ääniviestien asetukset. Jos hankit rajoittamattoman paketin tai Skype-numeron, ääniviestit ovat automaattisesti käytössä. Sinun tarvitsee vain määrittää niiden asetukset.

Ääniviestien ottaminen käyttöön:

1

Kirjaudu sisään tilillesi.

2

Klikkaa Hallitse ominaisuuksia -kohdassa Ääniviestit
.

3

Valitse Ääniviestien määrittäminen.

3

Varmista, että ääniviestiasetuksena on Käytössä.

Kun olet ottanut ääniviestit käyttöön, voit muuttaa asetuksia haluamallasi tavalla:

1

Kirjaudu Skypeen ja valitse valikkopalkista Työkalut > Asetukset….

2

Valitse vasemmalta Puhelut > Ääniviestit.

3

Varmista, että Vastaanota vastaamattomat puhelut ääniviesteinä -valintaruutu on valittuna. Tällöin ääniviestit ovat käytössä ja vastaajan oletusviesti on asetettuna.

4

Jos haluat taltioida oman tervehdyksen vastaajan, klikkaa Äänitä-painiketta ja käytä tietokoneen mikrofonia.

Äänitä

Kun olet taltioinut viestin, klikkaa lopetuspainiketta.

Lopetuspainike

5

Voit kuunnella tervehdyksesi klikkaamalla toistopainiketta.

Toistopainike

6

Jos haluat palauttaa oletustervehdyksen käyttöön, klikkaa palautuspainiketta.

7

Voit määrittää samassa näytössä myös, milloin haluat puhelun ohjautuvan vastaajaan:

• tietyn ajan kuluttua (aika määritetään sekunteina)
  • kun hylkäät puhelun
  • kun puhut toista puhelua.

Aikaviestin äänityksen alkamisajan määritys sekunteina

8

Kun ääniviestiasetukset ovat mieleisesi, valitse Tallenna.

Saat ääniviestit käyttöösi eri tavoin. Jos joku on jättänyt sinulle viestin, näet ilmoitusmerkinnän tehtäväpalkissa ja Uusimmat-välilehdellä.

1

Siirry Uusimmat-välilehdelle ja klikkaa kontaktin nimeä.

2

Klikkaa keskusteluikkunassa viestin vierestä Toista.

Toista

Voit avata ääniviestit myös valikon kautta.

1

Valitse vaihtoehdot Näytä > Ääniviestit. Kaikki ääniviestisi tulevat näkyviin. Niiden viestien kohdalla, joita et ole kuunnellut, on oranssi piste.

Kontaktit-kohdassa näkyviä kontakteja, joiden kohdalla on oranssi piste

2

Klikkaa luettelossa olevaa ääniviestiä, jonka haluat toistaa. Se tulee näkyviin oikealla olevaan keskusteluikkunaan.

3

Toista ääniviesti klikkaamalla sen vieressä olevaa Toista-painiketta.

Jos viestiä ei kuulu, suurenna tietokoneen kaiuttimien äänenvoimakkuutta.

Kun olet kuunnellut ääniviestin, se tallennetaan paikallisesti tietokoneeseen (.DAT-tiedostona hakemistoon C:/Documents and Settings/käyttäjänimi/Application Data/[Skype-nimi]/voicemail/). Siksi et voi kuunnella viestiä uudelleen, jos kirjaudut Skypeen eri tietokoneella.

Kun olet kuunnellut ääniviestin, voit poistaa sen klikkaamalla roskakorikuvaketta.

Poiston roskakorikuvake

Voit poistaa ääniviestit käytöstä seuraavasti:

1. Kirjaudu Skypeen ja valitse valikkopalkista Työkalut > Asetukset > Puhelut > Ääniviestit.
  2. Poista sitten Vastaanota vastaamattomat puhelut ääniviesteinä -valintaruudun valinta.
Vastaanota vastaamattomat puhelut ääniviesteinä -valintaruutu

Onko ääniviestien kanssa ongelmia? Nämä vinkit voivat korjata tilanteen.

Lisätietoja Skypen ääniviestien käyttämisestä.