Miten voin vaihtaa SIP-profiilin salasanan?

Ennen kuin SIP-profiilin salasanan vaihtaminen aloitetaan, kannattaa muistaa, että vaihde käyttää sitä Skypeen yhdistämiseen. Kun vaihdat salasanan, Skype ei katkaise yhteyttä vaihteeseen automaattisesti, vaan uusi salasana on päivitettävä vaihteen kokoonpanoon, ennen kuin vaihteen on rekisteröidyttävä Skypeen seuraavan kerran.

Jos uutta salasanaa ei päivitetä, vaihteesi ei voi muodostaa yhteyttä Skypeen, kun se yrittää rekisteröityä seuraavan kerran. Tämä aiheuttaa sen, että lähteviä puheluja ei voida käsitellä. Myöskään saapuvia puheluja ei saada SIP-protokollaa käyttävään vaihteeseen, ellei salasanaa päivitetä vaihteessa.

SIP-protokollaa käyttävän vaihteen uudelleenrekisteröintitaajuus määräytyy sen mukaan, onko SIP-protokollaa käyttävä vaihde palomuurin tai NAT:n takana (45 sekuntia) vai onko se muodostanut Internet-yhteyden suoraan (3 600 sekuntia).

SIP-profiilin salasanamuutosten koordinointi kannattaa järjestää IT-osaston tai muun vaihdelaitteiston hallinnasta vastaavan tahon kanssa. SIP-protokollaa käyttävän vaihteen salasana ja tunnistetiedot kannattaa vaihtaa hiljaisena aikana, jotta Skype Connect™ -käytössä ei ilmene häiriöitä.

SIP-profiilin salasanan vaihtaminen:

1. Kirjaudu Skype Manageriin™.
  2. Klikkaa työkaluriviltä Ominaisuudet.
  3. Valitse vasemmalla olevasta Ominaisuudet-valikosta Skype Connect.
  4. Vieritä sen SIP-profiilin kohdalle, jonka salasanan haluat vaihtaa, ja klikkaa Näytä profiili.
  5. Valitse vasemmalla olevasta Skype Connect -valikosta Tunnistustiedot.
  6. Valitse Luo uusi salasana. Uusi salasana luodaan automaattisesti, ja se tulee näkyviin Salasana-kenttään.