Miten Skypen Windows-työpöytäversion asennus poistetaan ja miten se asennetaan uudelleen?

Jos Skypessä ilmenee teknisiä ongelmia, Skypen asennuksen poistaminen ja sen asentaminen uudelleen voi joskus auttaa. (Jos haluat vain sulkea tilisi, voit siirtyä suoraan kohtaan Miten Skype-tili suljetaan?)

Kokeile ensin korjata ongelmat poistamalla Skypen asennus osittain ja asentamalla se sitten uudelleen. Jos se ei ratkaise ongelmaa, voit poistaa Skypen asennuksen kokonaan ja asentaa sen sitten uudelleen.

Ennen asennuksen poistoa kannattaa ottaa talteen keskusteluhistoria ja henkilökohtaiset tiedostot, jotta voit palauttaa ne myöhemmin.

Voit varmuuskopioida historian seuraavasti:

1. Paina näppäimistön Windows- ja R-näppäimiä samanaikaisesti.
  2. Kirjoita Suorita-ikkunaan %appdata%\skype ja valitse OK.

3. Kopioi My Skype Received Files -kansio ja Skype-nimesi sisältävä kansio (jos kirjaudut Microsoft-tilillä, kansion nimen alussa saattaa olla live#3) johonkin toiseen sijaintiin, kuten työpöydälle.
  1. Sulje Skype. Jos Skype-kuvake näkyy tehtäväpalkissa, klikkaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Lopeta. Jos kuvaketta ei näy, klikkaa tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella (tai paina Ctrl+Alt+Delete) ja valitse Tehtävienhallinta, sitten Skype ja sitten Lopeta tehtävä.
  2. Paina näppäimistön Windows- ja R-näppäimiä samanaikaisesti.
  3. Kirjoita Suorita-ikkunaan appwiz.cpl ja valitse OK.

4. Etsi luettelosta Skype, klikkaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista tai Poista asennus. (Jos et löydä Skypeä asennettujen ohjelmien luettelosta, toimi näiden ohjeiden mukaan.)
  5. Lataa ja asenna uusin Skype-versio.

Jos ongelmia ilmenee edelleen, kokeile poistaa Skypen asennus kokonaan ja asentaa se uudelleen.

Seuraavat vaiheet soveltuvat Windows XP-, Windows Vista-, Windows 7-, Windows 8- ja Windows 10 -käyttöjärjestelmille.

1. Sulje Skype. Jos Skype-kuvake näkyy tehtäväpalkissa, klikkaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Lopeta. Jos kuvaketta ei näy, klikkaa tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella (tai paina Ctrl+Alt+Delete) ja valitse Tehtävienhallinta, sitten Skype ja sitten Lopeta tehtävä.
  2. Paina näppäimistön Windows- ja R-näppäimiä samanaikaisesti ja kirjoita sitten appwiz.cpl Suorita-valintaikkunaan ja valitse OK.

3. Etsi luettelosta Skype, klikkaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista tai Poista asennus. (Jos et löydä Skypeä asennettujen ohjelmien luettelosta, toimi näiden ohjeiden mukaan.)
  4. Paina näppäimistön Windows- ja R-näppäimiä samanaikaisesti ja kirjoita sitten %appdata% Suorita-valintaikkunaan ja valitse OK.
  5. Klikkaa Skype-kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista.
  6. Jos haluat varmistaa, että Skype-ohjelmakansio on poistettu, siirry kansioon C:\Program Files (Windows 8:ssa ja uudemmissa kansion nimi on C:\Program Files (x86)). Jos tässä kansiossa näkyy Skype- ja SkypePM-kansiot, poista ne.
  7. Poista kaikki Skype-merkinnät rekisteristä – muista olla varovainen: rekisterin virheellisestä muokkaamisesta voi aiheutua vakavia ongelmia. Toimi huolellisesti alla olevien ohjeiden mukaan. Rekisteri kannattaa varmuuskopioida ennen minkäänlaisten muutosten tekemistä.
    • Paina Windows- ja R-näppäimiä samanaikaisesti ja kirjoita sitten regedit Suorita-valintaikkunaan ja valitse OK. Rekisterieditori tulee näkyviin.
    • Valitse Muokkaa> Etsi.
    • Kirjoita Etsi-ruutuun Skype ja valitse Etsi seuraava.

• Poista kaikki hakutulokset klikkaamalla niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla poistovaihtoehto (hakutuloksia voi olla jopa 50).
  8. Lataa ja asenna uusin Skype-versio.
  9. Palauta mahdollisesti aiemmin tallentamasi henkilökohtaiset tiedot:
    • Sulje Skype.
    • Paina näppäimistön Windows- ja R-näppäimiä samanaikaisesti ja kirjoita sitten %appdata%\skype Suorita-valintaikkunaan ja valitse OK.
    • Kopioi aiemmin tallentamasi kaksi kansiota ja liitä ne tähän kansioon.

Kun Skype asennetaan uudelleen, palomuuriasetukset voivat vanhentua. Tämä voi vaikuttaa äänipuhelujen laatuun. Tämän välttäminen saattaa edellyttää palomuuriasetusten päivittämistä.