Miten voi varmistaa, että DirectX ja näytönohjaimet toimivat oikein?

Skypen Windows-versio 5.0 ja uudemmat versiot hyödyntävät Microsoft DirectX -ohjelmointirajapintaa, joka käyttää nykyaikaisten näytönohjainten laitteistokiihdytystoimintoja. Jos tietokoneeseen ei ole asennettua DirectX-versiota 9.0c tai uudempaa, Skype voi käyttää Windowsin perusgrafiikkatoimintoja, mutta se rasittaa tietokoneen suoritinta ja voi hidastaa Skypen toimintaa. Voit välttää sen ja varmistaa näköpuhelujen hyvän suorituskyvyn toimimalla seuraavasti:

Tietokoneeseen asennetun DirectX-version vahvistaminen versioksi 9.0c tai uudemmaksi

Tietokoneeseen asennetun DirectX-version voi vahvistaa versioksi 9.0c tai uudemmaksi seuraavasti:

1. Avaa DirectX-diagnostiikkatyökalu.
    • Windows 7: Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > Apuohjelmat > Komentokehote, kirjoita ikkunaan dxdiag ja paina Enter.
    • Windows XP ja Vista: Valitse Käynnistä > Suorita, kirjoita dxdiag ja paina Enter.
  2. Tarkista asennettu DirectX-versio.

Tarkista Järjestelmä-välilehden Järjestelmätiedot-osion DirectX-versio-kohdassa näkyvä versionumero. Jos se on 9.0c tai suurempi, jatka seuraavasta vaiheesta. Jos se on pienempi kuin 9.0c, päivitä versio. Jos kyseessä on Windows Vista tai Windows 7, saat uusimman DirectX-version päivittämällä Windowsin uusimmilla Service Pack -paketeilla ja päivityksillä. Jos kyseessä on Windows XP, voit ladata sen täältä.

Jos DirectX-diagnostiikkatyökalu ei avaudu tai näkyviin tulee virhe, DirectX-ohjelmointirajapintaa ei todennäköisesti ole asennettu tietokoneeseen. Lataa ja asenna se käyttämällä edellä olevia linkkejä.

Muista käynnistää tietokone uudelleen, kun DirectX on asennettu tai päivitetty.

3. Varmista, että sekä DirectDraw- että Direct3D-kiihdytys ovat käytössä.
  4. Varmista, että Näyttö-välilehden DirectX-ominaisuudet-osion DirectDraw-kiihdytys- ja Direct3D-kiihdytys-kohdissa näkyy "Käytössä".
  5. Varmista, että Näyttö-välilehden alareunassa näkyvässä Huomautuksia-ruudussa ei ole virheilmoituksia.
  6. Klikkaa Sulje-painiketta.

Näytönohjaimen ohjainten päivittäminen

Jotta voit päivittää näytönohjaimesi ohjaimet, sinun on tiedettävä tietokoneesi valmistaja ja malli. Kun tiedät ne, lataa tietokoneen valmistajan verkkosivuilta uusimmat grafiikkaohjaimet. Ne ovat yleensä tukiosiossa. Varmista, että saat oikeat ohjaimet etsimällä ne tietokoneesi mallinumeron perusteella.

Yleisimmät näytönohjaimet ovat seuraavat:

Jos et löydä näytönohjaimesi tietoja, voit yrittää päivittää grafiikkaohjaimet myös Windows Updaten avulla. Muista käynnistää tietokone uudelleen, kun grafiikkaohjaimet on päivitetty.

Kun grafiikkaohjaimet on päivitetyt, tarkista uudelleen, että tietokoneeseen on asennettu DirectX-versio 9.0c tai uudempi.