Miten palomuuri päivitetään toimimaan Skypen kanssa?

Jotkin palomuurit eivät salli Skypen kaltaisten (tai muiden, hyväksymättömien) sovellusten käyttää Internet-yhteyttä. Yleensä kun Skype tai jokin muu sovellus yrittää käyttää Internet-yhteyttä ensimmäisen kerran, sinulta kysytään, haluatko sallia käytön kyseiselle sovellukselle. Jos vastaat vahingossa Ei (tai jos palomuurisi ei pyytänyt oikeutta sallia Skype-käyttöä), et voi käyttää Skypea, ennen kuin määrität palomuurin sallimaan Internet-käytön Skypelle.

Useimmissa palomuureissa tämä on vaivaton toimenpide. Muista kuitenkin, että kaikki palomuurit ovat hieman erilaisia. Prosessi on kuitenkin yleensä seuraavankaltainen:

1. Varmista, että Skype ei ole käynnissä.
  2. Avaa palomuuri. Jos et löydä palomuurisovellusta, etsi kuvake ilmaisinalueelta (näytön oikeasta alakulmasta). Tätä kuvaketta voi yleensä napsauttaa hiiren kakkospainikkeella ja valita sitten palomuurin avaamisen.
  3. Palomuuri sisältää luettelon tietokoneeseen asennetuista sovelluksista (otsikko on yleensä Asetukset tai Ohjelmien hallinta). Etsi Skype tästä luettelosta.
  4. Määritä Skype siten, että se voi muodostaa Internet-yhteyden.
  5. Tallenna muutokset.
  6. Käynnistä Skype uudelleen ja kirjaudu sisään.

Saat kattavat palomuuriohjelmiston käyttöohjeet ohjelmistokehittäjän verkkosivustosta.

Jos käytössäsi on Windowsin palomuuri ja olet juuri asentanut Skypen uudelleen tai päivittänyt sen, näiden vihjeiden avulla voit päivittää Windowsin palomuurin asetukset.

Haluatko lisätietoja porteista, joiden on oltava avoinna, jotta Skypea voi käyttää?

Lisätietoja Skype-suojauksesta.