Kuinka kuulokkeita, mikrofonia ja kaiuttimia käytetään Skypessa?

Jos sinulla ei ole kuulokkeita, mikrofonia tai kaiuttimia, voit silti käyttää Skypea pikaviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Puhelujen soittaminen ja niihin vastaaminen Skypella edellyttää kuitenkin kuulokkeita, mikrofonia ja kaiuttimia.

Skype edellyttää tietokonekuulokkeita, ei perinteisten puhelimien kanssa käytettäviä kuulokkeita. Tietokonekuulokkeissa on kaksi erillistä liitäntää – yksi mikrofonille ja yksi kaiuttimille. Joissakin uudemmissa kuulokkeissa on USB-liitäntä.

Varmista, että kuulokkeissa on mikrofoni. Voit vaihtoehtoisesti hankkia myös perinteisen luurikuulokkeen, kunhan siinä on kaksi liitäntää, jotta se voidaan liittää tietokoneeseen.

Kuulokkeiden, mikrofonin ja kaiuttimien liittäminen

Kaiuttimissa, mikrofoneissa ja kuulokkeissa on kahdentyyppisiä liittimiä: miniliittimiä ja USB-liittimiä.

Mini-liittimet näyttävät tyypillisiltä kuulokeliittimiltä. Liittimiä on kaksi, joilla on vastaavat portit tietokoneessa. Miniliittimiä on erityylisiä. Jotkin on värikoodattu vaaleanpunaisella tai mustalla sekä vaaleanpunaisella raidalla tai vihreällä tai mustalla sekä vihreällä raidalla. Toisissa voi olla mikrofonisymboli yhdessä liittimessä ja kuulokesymboli toisessa.

Mikrofoni kytketään tietokoneeseen kytkemällä vaaleanpunainen liitin (tai liitin, jossa on mikrofonisymboli) tietokoneen saman väriseen tai samalla symbolilla merkittyyn porttiin.

Kaiuttimet kytketään tietokoneeseen kytkemällä vihreä liitin (tai liitin, jossa on kuulokesymboli) tietokoneen saman väriseen tai samalla symbolilla merkittyyn porttiin.

Kuulokkeet liitetään liittämällä molemmat liittimet tietokoneen vastaaviin portteihin.

USB-liittimet ovat tasaisia ja suorakulmion muotoisia. USB-kuulokkeissa, kaiuttimissa ja mikrofoneissa on vain yksi liitin. Useimmissa tietokoneissa on vähintään kaksi vastaavaa USB-porttia, jotka ovat samanmuotoisia kuin liitin.

Voit liittää USB-kuulokkeet, -mikrofonin tai -kaiuttimet liittämällä USB-liittimen johonkin tietokoneen USB-porttiin.

Huomautus: Osassa langattomia äänilaitteita on USB-lähetin, joka on liitettävä samalla tavalla.

Lisätietoja uusien kuulokkeiden, mikrofonin ja kaiuttimien määrittämisestä Skypen Windows-versioon.

Lisätietoja uusien kuulokkeiden, mikrofonin ja kaiuttimien määrittämisestä Skypen Mac OS X -versioon.