Ohje Mac

Miten ryhmävideopuhelu soitetaan Skypen Mac-versiossa?

Oletko ladannut Skypen ja rekisteröitynyt käyttäjäksi? Jos olet, voit aloittaa puhelujen soittamisen.

Skypen avulla voit käydä ryhmäpuhelua jopa 25 ihmisen (24 plus sinä) kanssa. Voit keskustella Android- ja iOS-laitteita eri puolilla maailmaa käyttävien kavereidesi ja perheenjäseniesi kanssa.

Ennen ryhmävideopuhelun soittamista

Tarkista seuraavat seikat, jotta puhelun laatu on paras mahdollinen:

Ryhmävideopuhelun soittaminen

Ryhmävideopuhelun soittaminen on helppoa:

1

Klikkaa Luo uus viesti -kuvaketta hakuruudun vasemmalla puolella.

Uusi keskustelu -vaihtoehto valittuna valikosta Tiedosto-valinnan klikkauksen jälkeen.

2

Kirjoita lisättävän yhteyshenkilön nimi.

Ruutu, johon valittavan ja ryhmävideopuheluun lisättävän henkilön nimi kirjoitetaan.

3

Kun olet löytänyt lisättävän yhteystiedon, klikkaa sitä ja valitse sitten Lisää.

Toista tämä prosessi niin monen yhteyshenkilön kohdalla kuin mitä haluat lisätä keskusteluun. Jos haluat jatkaa käynnissä olevaa keskustelua, sinun ei tarvitse luoda uutta – voit vain siirtyä kyseisen henkilön kanssa aloitettuun keskusteluun.

Voit lisätä enintään 25 yhteystietoa (24 plus sinä). Samanaikaisesti suoraan toistettavia videokuvia voi olla enimmillään kymmenen (9 plus sinä), muut ovat äänipuhelun varassa.

4

Klikkaa Videopuhelu-painiketta.

Ryhmävideopuhelun käynnistävä Videopuhelu-painike valittuna.

Näytön väri muuttuu, puhelupalkki tulee näkyviin näytön alareunaan ja kuulet hälytysäänen, kunnes toinen osapuoli vastaa puheluun.

5

Hymyile, vilkuta ja sano hei!

Ryhmävideopuhelun näyttö.

Jos ette kuule tai näe toisianne, tarkista tarvittaessa ääniasetukset ja videoasetukset.

6

Poista yksittäisiä henkilöitä puhelusta viemällä kohdistin henkilön kuvan kohdalle, klikkaamalla nimeä ja valitsemalla Lopeta puhelu. Voit tehdä näin vain, jos olet ryhmävideopuhelun isäntä.

Kun haluat lopettaa puhelun kokonaan, klikkaa punaista Lopeta puhelu -painiketta.

Lopeta puhelu -kuvake näkyy korostettuna videopuhelun hallintapalkissa.

Kenen tahansa kutsuminen ryhmävideopuheluun

Olemme lanseeranneet uuden tavan kutsua henkilöitä ryhmävideopuheluun. Kutsuttavan Skype-nimeä ei tarvita, eikä hän edes tarvitse Skype-tiliä, jotta hän voi käydä ääni-, video- ja pikaviestikeskusteluja kanssasi maksutta. Lue lisää. Voit kutsua vielä enemmän yhteystietoja Skypen ryhmävideopuheluun Android- ja iOS-laitteissa.

Hyödyllisiä toimintoja puhelun aikana

Puhelun aikana voit tehdä seuraavaa:

Ryhmävideopuheluiden painikkeet.

A. Avaa ja sulje sivupalkki.
B. Poista video käytöstä. Ihmiset, joille soitat, eivät enää näe videokuvaasi. Sinä kuitenkin näet edelleen heidän videokuvansa. Voit ottaa videon uudelleen käyttöön klikkaamalla uudelleen. Kun painike on punainen, video on käytössä. Kun painike on valkoinen, video on poissa käytöstä.
C. Mykistä mikrofonisi, jotta puhelun muut osapuolet eivät kuule sinua.
D. Lähetä tiedostoja, lähetä yhteystietojen tietoja, jaa näyttösi tai lisää ihmisiä keskusteluun.
E. Näytä videokeskustelu koko näytön tilassa.