Ohje Mac

Matka- ja lankapuhelimiin soittaminen (Mac)

Oletko ladannut Skypen ja luonut tilin? Jos kyllä, niin voit aloittaa soittamisen.

Voit soittaa edullisesti matka- ja lankapuhelimiin Skypestä, jos sinulla on hieman Skype-saldoa (maksat vain käytöstä) tai kuukausittainen paketti. Kirjoita puhelinnumero näppäimistöllä tai soita kontaktisi profiilissa olevaan numeroon, kun hän on offline-tilassa Skypessä.

Soittaminen näppäimistöllä valittuun numeroon

1

Kirjaudu Skypeen ja klikkaa näppäimistöpainiketta (näytön yläreunassa).

Näppäimistöpainikkeen näyttökuva Skypen päänäytön yläreunassa

Näppäimistö tulee näkyviin.

2 Kirjoita puhelinnumero (tai klikkaa numeroita näppäimistössä) ja valitse Soita.
 3

Jos olet soittanut numeroon ennen, näet luettelon mahdollisista numeroista kirjoitettuasi kaksi numeroa.

Näyttökuva Skypen näppäimistöstä, jolla voit kirjoittaa puhelinnumeron. Näppäimistön avulla voit lähettää tekstiviestin tai soittaa puhelun

Jos soitat ulkomaille, klikkaa lipun vieressä olevaa pientä alanuolta ja valitse maa luettelosta.

Valitse maakoodi, kuten +44, klikkaamalla ja pitämällä hiiren ykköspainiketta painettuna 0 (+)-painikkeen päällä kahden sekunnin ajan. Kun vapautat sen, saat +-merkin. Tätä ei tarvitse tehdä, jos olet valinnut maan lippuvalikosta.

Soittaminen kontaktin matka- tai lankapuhelimeen

Jos kontakti on tallentanut puhelinnumeron profiiliinsa tai jos olet lisännyt numeron kontaktiin, voit soittaa hänellä helposti, kun hän on offline-tilassa Skypessä.

1

Kirjaudu Skypeen, valitse Kontakti ja valitse sitten Skype, jotta kontaktiluettelo avautuu (klikkaa >>-merkkiä, jos Skype ei ole näkyvissä).

2

Etsi henkilö, jolle haluat soittaa.

3

Vie kohdistin henkilön kuvan ylle, jotta näet vihreän puhelupainikkeen. Aloita puhelu klikkaamalla painiketta. Soita toiseen numeroon klikkaamalla vihreän puhelupainikkeen alanuolta.

Näyttökuva kontaktista, joka on valittu Skypen kontaktiluettelosta, ja kontaktin puhelinnumero

Vihreä puhelupainike näyttää eri puheluvaihtoehdot. Jos henkilö on online-tilassa, Näköpuhelu tai Soita näkyy. Jos kaverisi on offline-tilassa Skypessä ja hänen puhelinnumeronsa on tallennettu profiiliin, puhelupainikkeessa näkyy Soita. Jos useita puhelinnumeroita on tallennettu, puhelupainikkeessa näkyy Soita puhelimeen, Soita matkapuhelimeen tai Soita kotipuhelimeen.

Lisätietoja soittamisesta osoitekirjan kontaktille Skypessä.

Numeron lisääminen kontaktiin

1

Kirjaudu Skypeen, valitse Kontakti ja valitse sitten Skype, jotta kontaktiluettelo avautuu (klikkaa >>-merkkiä, jos Skype ei ole näkyvissä).

Näyttökuva Skypen pääikkunasta, jossa Kontaktit-asetus on valittu sivupalkista ja Skype-asetus on valittu kontaktiluettelopalkista

2

Etsi henkilö, jonka numeron haluat lisätä.

3 Vie kohdistin henkilön kuvan ylle, klikkaa vihreän puhelupainikkeen pientä alanuolta ja valitse Lisää kontaktin numero….

Näyttökuva asetusvalikosta, jossa Lisää kontaktin numero -asetus on valittuna. Valikko avautuu, kun klikkaat pientä alanuolta vihreässä puhelupainikkeessa, jonka voit tuoda esiin viemällä kohdistimen kontaktin kuvan ylle Skypessä

4

Valitse numeron tyyppi (Matkapuhelin, Kotipuhelin, Työpuhelin tai Muu), valitse maakoodi lippuvalikon avattavasta valikosta ja kirjoita sitten numero kenttään.

Näyttökuva kentästä, johon kontaktin puhelinnumero kirjoitetaan Skypessä. Voit valita kentässä myös numeron tyypin

5

Valitse Lisää. Numero tallennetaan.

Hyödyllisiä toimintoja puhelun aikana

Näyttökuva asetuspalkista, jonka voit tuoda esiin puhelun aikana. Asetuspalkissa on nettikamerakuvake, jolla voit ottaa videon käyttöön tai poistaa sen käytöstä, mikrofonikuvake, jolla voit mykistää mikrofonin tai poistaa mykistyksen käytöstä, ja pluskuvake, jolla voit lähettää tiedostoja, jakaa kontakteja tai jakaa näytön

1. Kun tuot näppäimistön esiin, voit valita alaliittymiä tai käyttää äänitaajuusvalintaa.
  2. Mykistä mikrofonisi, jotta puhelun vastaanottaja ei kuule sinua.
  3. Lähetä tiedostojajaa kontakteja ja jaa näyttö.
  4. Lopeta puhelu.
  5. Näytä keskusteluikkuna.