Ohje Mac

Tekstiviestin lähettäminen (Mac)

Lähetä tekstiviestejä matkapuhelimeen Skypestä edullisin hinnoin.

Voit lähettää tekstiviestejä kaikkiin tekstiviestejä tukeviin numeroihin (useimmat matkapuhelimet, jotkin lankapuhelimet) tai kontaktille, joka on tallentanut jonkin näistä numeroista profiiliinsa. Tarvitset vain hieman Skype-saldoa.

Jos haluat kaverisi näkevän puhelinnumerosi, kun lähetät hänelle tekstiviestin, sinun pitää ensin vahvistaa se. Tämä varmistaa, että hän voi vastata tekstiviestiisi ja että saat vastauksen matkapuhelimeesi.

Jos et vahvista puhelinnumeroasi mutta lähetät tekstiviestin käyttämällä Skype-saldoasi, tekstiviestisi vastaanottaja näkee vain Skype-tunnuksesi (ensimmäiset 11 merkkiä). Tämä toiminto ei ole kuitenkaan tuettu kaikissa maissa / kaikilla alueilla, jolloin vastaanottaja saattaa nähdä satunnaisen numeron Skype-tunnuksesi sijasta.

Tekstiviestin lähettäminen kontaktille

1

Klikkaa Skype-sovelluksen sivupalkissa Kontaktit-kohtaa ja klikkaa sitten oikealla puolella olevaa Skype-kohtaa (tai ryhmää, jossa kontakti on). Klikkaa ensin >>-merkkiä, jos Skype ei näy.

Skype- ja Kontaktit-vaihtoehdot on valittu

2

Etsi kontaktiluettelosta henkilö, jolle tekstiviesti lähetetään, ja kaksoisklikkaa hänen profiilikuvaansa.

Kontaktisi profiilikuva

Voit myös klikata kontaktia kakkospainikkeella sivupalkissa tai kontaktiluettelossa ja valita Lähetä tekstiviesti….

3

Valitse keskustelukentän vierestä Tekstiviestikuvake.

Keskustelukenttä muuttuu keltaiseksi, ja siinä näkyy puhelinnumero, kirjoitettujen merkkien määrä sekä tekstiviestin hinta.

Keskustelukentässä näkyy merkkimäärä, viestin hinta sekä vastaanottajan puhelinnumero

Jos olet tallentanut useita numeroita kontaktiin, klikkaa kentässä näkyvää numeroa ja valitse numero, johon tekstiviesti lähetetään. Lisää uusi numero valitsemalla Lisää puhelinnumero....

Keskustelukenttä näyttää kontaktisi puhelinnumerot

Jos kontaktiin ei ole tallennettu puhelinnumeroa, johon haluat lähettää tekstiviestiä, sinua kehotetaan lisäämään puhelinnumero.

Keskustelukenttä ja Lisää numero -ikkuna

4

Kirjoita tekstiviesti keskustelukenttään.

Viesti näkyy keskustelukentässä

5

Lähetä tekstiviesti painamalla palautusnäppäintä.

Tekstiviestin lähettäminen numeroon, jota ei ole tallennettu kontaktiin

1

Klikkaa näppäimistökuvaketta Skype-näytön yläreunassa lähellä Haku-kenttää.

Näppäimistökuvake on valittu Haku-kentän lähellä

Näppäimistö tulee näkyviin.

2

Jos lähetät tekstiviestiä ulkomaille, klikkaa lippuvalikkoa ja valitse maa avattavasta valikosta. Klikkaa sen jälkeen lipun vieressä olevaa ruutua.

3

Kirjoita puhelinnumero (tai klikkaa numeroita näppäimistössä) ja klikkaa Tekstiviesti-painiketta.

Näppäimistö

4

Kirjoita tekstiviesti näytön alareunassa olevaan keskustelukenttään ja lähetä viesti painamalla palautusnäppäintä.

Kun tekstiviesti on lähetetty, viestin vieressä näkyy ilmoitus: "Tekstiviesti toimitettu".

Eikö tekstiviestin lähettäminen onnistu? Lue vianetsinnän vinkit.