Ohje Mac

Näköpuhelun soittaminen (Mac)

Oletko ladannut Skypen ja luonut tilin? Jos kyllä, niin voit aloittaa soittamisen.

Voit soittaa näköpuhelun Skypessä olevalle henkilölle kautta maailman ilmaiseksi.

Etsi helposti Skypeä käyttävät kaverisi ja lisää heidät kontaktiluetteloosi. Kun olet lisännyt kaverisi, voit soittaa heille helposti näköpuheluja.

Ennen näköpuhelun soittamista

Tarkista seuraavat seikat ennen näköpuhelun soittamista:

Näköpuhelun soittaminen

Näköpuhelun soittaminen on helppoa:

1

Kirjaudu Skypeen.

2

Valitse Kontaktit ja sitten Skype. Klikkaa ensin >>-merkkiä, jos Skype ei näy.

Kontaktit-välilehti valittu sivupalkissa, ja Skype-luettelo valittu kontaktiluettelopalkissa.

3

Etsi henkilö, jolle haluat soittaa. Jos sinulla on paljon kontakteja, voit kirjoittaa etsimäsi henkilön nimen Hakukenttään. Jos kontaktin nimen vieressä näkyy jokin näistä tilakuvakkeista, hän on Skypessä ja voit soittaa hänelle ilmaiseksi.

Online-, Poistunut- ja Älä häiritse -tilakuvakkeet.

Jos näet tämän kuvakkeen tai numeron kontaktin nimen alla, hän on matka- tai lankapuhelimessa, joten tarvitset hieman Skype-saldoa tai paketin soittamiseen.

Offline ja ääniviestintä tai soitonsiirto -tilakuvake

4

Vie kohdistin henkilön kuvan päälle, jolloin näet vihreän puhelupainikkeen. Aloita puhelu valitsemalla Näköpuhelu. Vihreä puhelupainike näyttää eri puheluvaihtoehdot. Kun kaverisi on online-tilassa, Näköpuhelu näkyy, jos sinulla on nettikamera. Muuten Soita näkyy.

Näköpuhelu-painike näkyy, kun kohdistin on viety kontaktin profiilikuvan ylle.

Näytön väri muuttuu, puhelupalkki tulee esiin näytön alareunassa ja kuulet hälytysäänen, kunnes puheluun vastataan.

Jotta puhelusi vastaanottaja voi vastata näköpuheluun, hänen on klikattava vihreää näköpuhelukuvaketta. Jos hän hyväksyy puhelun klikkaamalla vihreää äänipuhelukuvaketta, et näe häntä.

Näköpuhelukuvake valittu näköpuhelun hyväksymiseksi.

5

Hymyile, vilkuta ja sano hei!

Näköpuhelu-ikkuna.

6

Jos ette näe tai kuule toisianne, siirry valikkopalkkiin ja valitse Skype> Asetukset… ja sitten Ääni/Video. Varmista, että Mikrofoni, Kaiuttimet ja Kamera on valittu oikein.

Ääni/Video-asetusikkuna.

Lisätietoja videon määrittämisestä tai äänen määrittämisestä.

7

Lopeta puhelu klikkaamalla punaista Lopeta-painiketta.

Lopeta-painike valittu puhelupalkissa näköpuheluikkunan alareunassa.

USB-äänilaitteiden tai -videolaitteiden käyttäminen Skypen kanssa

1. Liitä puhelun aikana kamera tai mikrofoni, jota haluat käyttää.
  2. Valitse Skype ja sitten Asetukset.

3. Valitse Ääni/kuva-välilehdessä olevista avattavista valikoista juuri liittämäsi kamera tai mikrofoni.

4. Kun liität kyseisen kameran tai mikrofonin seuraavan kerran, Skype käyttää sitä automaattisesti videokuvan ja/tai äänen lähteenä.

Hyödyllisiä toimintoja puhelun aikana

Voit tehdä seuraavia toimintoja puhelun aikana:

Puhelupalkin vaihtoehdot.

1. Avaa ja sulje sivupalkki.
  2. Ota video käyttöön tai poista se käytöstä.
  3. Mykistä mikrofonisi, jotta puhelun vastaanottaja ei kuule sinua.
  4. Lähetä tiedostoja, lähetä kontakteja tai jaa näyttö puhelun vastaanottajan kanssa. Lisää ihmisiä näköpuheluun tai lähetä pikaviesti.
  5. Lopeta puhelu.
  6. Avaa keskusteluikkuna.