Miten näyttökuva otetaan Skypessä?

Näyttökuva on kuva näytöstä, jonka voi ottaa ja tallentaa tietokoneella. Näyttökuvat ovat käteviä, jos haluat näyttää oman näyttösi sisällön jollekulle – esimerkiksi ongelman vianmäärityksessä. Kun olet tallentanut näyttökuvan, voit liittää sen sähköpostiin ja lähettää muille.

Jos etsit tietoa kuvan ottamisesta videopuhelun aikana, lue artikkelimme, joka käsittelee kuvan ottamista.

Tässä artikkelissa kuvataan, miten näyttökuva otetaan ja tallennetaan Windows-työpöytäkoneessa, Mac-tietokoneessa ja Linux-tietokoneessa.

Näyttökuvan ottaminen Windows-työpöytäkoneessa

1. Voit ottaan näyttökuvan koko työpöydästä painamalla näppäimistön Print Screen (Prt Scr) -näppäintä. Jos haluat ottaa näyttökuvan aktiivisesta ikkunasta, paina Alt+Print Scr -näppäinyhdistelmää.
  2. Valitse Käynnistä> Kaikki ohjelmat / Ohjelmat> Apuohjelmat> Paint (valitse Windows 10:ssä Käynnistä, kirjoita Paint ja avaa Paint-sovellus).
  3. Liitä näyttökuva Paint-ohjelmaan painamalla näppäinyhdistelmää Ctrl+V.
  4. Valitse valikkoriviltä Tiedosto> Tallenna ja siirry kansioon, johon haluat tallentaa kuvan. Varmista, että painat tallennuspaikan mieleen, sillä tiedostoa tarvitaan sähköpostin kuvaliitteeksi.
  5. Kirjoita tiedostonimi.
  6. Valitse avattavasta Tallenna muodossa: -valikosta JPEG.
  7. Valitse Tallenna.

Näyttökuvan ottaminen Mac-tietokoneessa

Paina näppäinyhdistelmää Komento+Vaihto+4+Välilyönti ja klikkaa ikkunaa, josta haluat ottaa näyttökuvan.

Jos haluat ottaa näyttökuvan koko työpöydästä, paina näppäinyhdistelmää Komento+Vaihto+3. Jos haluat ottaa näyttökuvan osasta työpöytää, paina näppäinyhdistelmää Komento+Vaihto+4. Ristikko-osoitin tulee näkyviin. Valitse kuvattava alue klikkaamalla ja vetämällä osoitinta. Voit tallentaa näyttökuvan vapauttamalla hiiripainikkeen.

Näyttökuva tallennetaan työpöydälle .png-muodossa.

Näyttökuvan ottaminen Linux-tietokoneessa

Helpoin tapa ottaa näyttökuva on painaa Print Screen (PrtSc) -näppäintä. Tämä ottaa kuvan, jonka voit sitten liittää kuvankäsittelyohjelmaan ja tallentaa tiedoston. Prt Scr -näppäin ottaa näyttökuvan koko näytöstä. Jos haluat ottaa näyttökuvan aktiivisesta ikkunasta, paina Alt+Prt Scr -näppäinyhdistelmää.

Tärkeää: Prt Scr -näppäimen lyhenteitä voi olla erilaisia, kuten PRTSC tai Print Scr. Joissakin kannettavissa tietokoneissa ja mobiililaitteissa ei ole Print Screen -näppäintä. Voit niiden sijaan ottaa näyttökuvan näppäinyhdistelmällä, kuten Function+Insert. Selvitä oikea näppäin tai näppäinyhdistelmä laitteen käyttöoppaasta.