Mitä teen, jos saan roskapostia tai loukkaavia puheluja Skypessä?

Voit hallita sitä, ketkä voivat ottaa yhteyttä sinuun Skypessa tietosuoja-asetusten avulla. Voit välttää häiritsevät puhelut ja ei-toivotut pikaviestit sallimalla vain yhteystietoluettelossa olevien henkilöiden ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös estää häiritsevät yhteyshenkilöt ja ilmoittaa väärinkäytöksistä.

Saat lisätietoja tietosuoja-asetusten muuttamisesta klikkaamalla käyttämääsi alustaa.

Salli vain yhteystietoluettelossa olevien henkilöiden soittaa sinulle tai lähettää sinulle pikaviestejä:

1. Kirjaudu sisään Skypeen.
    2. Valitse valikkopalkissa Työkalut ja sitten Asetukset.
    3. Valitse Asetukset-näytössä Tietosuoja ja sitten Tietosuoja-asetukset.
    4. Valitse Salli puhelut... ja klikkaa vain kontaktiluetteloni henkilöiltä -valintanappia.
    5. Voit myös klikata kontaktiluettelossani olevilta henkilöiltä -valintanappia Videokuvan vastaanotto ja näytön jakaminen automaattisesti...- ja Salli pikaviestit... -kohdissa.

Jos haluat estää häiritsevän yhteyshenkilön ja ilmoittaa hänestä, toimi seuraavasti.

Salli vain yhteystietoluettelossa olevien henkilöiden soittaa sinulle tai lähettää sinulle pikaviestejä:

1. Kirjaudu Skypeen.
    2. Valitse valikkopalkissa Skype > Asetukset... ja sitten Tietosuoja.
    3. Valitse Salli puhelut -osiossa Kontakteilta.
    4. Valitse Salli viestit -osiossa Kontakteilta.

Häiritsevän yhteyshenkilön estäminen ja väärinkäytöksistä ilmoittaminen:

1. Klikkaa sivupalkissa estettävää henkilöä ja valitse Estä [yhteyshenkilön nimi]… Näet kehotuksen: "Haluatko varmasti estää käyttäjän [nimi]?"
    2. Valitse Ilmoita tämän henkilön väärinkäytöksistä, jotta Skype voi estää häiriköiden ja roskapostittajien toiminnan nopeasti.
    3. Valitse Estä.

Salli vain yhteystietoluettelossa olevien henkilöiden soittaa sinulle tai lähettää sinulle pikaviestejä:

1. Kirjaudu Skypeen.
    2. Valitse Asetukset.
    3. Valitse Tietosuoja.
    4. Valitse Salli puhelut -kohdasta Vain kontakteilta ja Salli videokuva ja näytön jakaminen -kohdasta Vain kontakteilta.

Jos haluat estää häiritsevän yhteyshenkilön ja ilmoittaa hänestä, toimi seuraavasti.