Ohje Mac

Miten keskusteluhistoriaa hallinnoidaan Skypen Mac-versiossa?

Keskusteluhistoria sisältää kaikki pikaviestit, jotka olet lähettänyt yhteystiedoille tai ryhmille tai vastaanottanut heiltä, sekä tiedot puheluista, jotka olet käynyt Skypessä.

Keskustelusi tallennetaan kiintolevyllesi joksikin aikaa. Tämän ajanjakson voi määrittää historia-asetuksissa. Keskusteluhistorian edelliset 30 päivää tallennetaan myös pilveen. Voit käyttää sitä, kun olet kirjautuneena Skypeen jollakin laitteella.

Lue lisätietoja keskusteluhistorian poistamisesta tai piilottamisesta.

Keskusteluhistorian selaaminen:

1. Sivupalkin Viimeisimmät-osio sisältää uudet yhteystietopyynnöt, lukemattomat keskustelut ja keskustelut, jotka olet käynyt viimeksi kuluneiden 12 tunnin sisällä (jos haluat muuttaa keskustelujen säilyttämisaikaa Viimeisimmät-osiossa, tee se asetuksissa). Valitse yhteyshenkilö tai ryhmä, jonka keskusteluhistoriaa haluat tarkastella.

Kyseisen henkilön tai ryhmän kanssa vaihtamasi pikaviestit ja puheluhistoria tulevat näkyviin pääikkunaan.
  2. Jos haluat tarkastella vanhempia keskusteluja, siirry sivupalkkiin ja klikkaa vaihtoehtoa Historia.

3. Jos et näe etsimääsi henkilöä tai ryhmää, kirjoita nimi hakuruutuun.

4. Jos etsit tiettyä keskustelua, voit kirjoittaa minkä tahansa keskustelun osan hakuruutuun ja valita sitten Hae viestejä -vaihtoehdon.

5. Kaikki kirjoittamasi sanan tai lauseen sisältävät viestit tulevat näkyviin vasemmalle. Klikkaa viestiä, jota haluat tarkastella.

Jos haluat etsiä jonkin tietyn viestin yhteyshenkilön tai ryhmän keskusteluhistoriasta, voit hakea tiettyä sanaa tai lausetta keskustelusta.

1. Valitse keskustelu, johon haluat kohdistaa haun.
  2. Paina näppäinyhdistelmää Cmd + F tai valitse valikkoriviltä Muokkaa> Etsi> Etsi .
  3. Kirjoita hakemasi sana tai lause näkyviin tulevaan hakuruutuun. Kun osumien määrä tulee näkyviin, voit selata hakutuloksia seuraava- ja edellinen-painikkeilla.

4. Voit myös klikata hakukuvaketta ja hakea sitten tekstiä, joka alkaa tietyllä sanalla tai lauseella tai sisältää tietyn sanan tai lauseen.

Jos olet jo lukenut viestin, mutta haluat palata siihen myöhemmin, voit napsauttaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valita Merkitse lukemattomaksi -vaihtoehdon. Tämä muuttaa keskustelun oranssiksi Viimeisimmät-välilehdessä ja lisää ilmoituksen tehtävärivin Skype-kuvakkeeseen, jotta muistat lukea viestin myöhemmin.

Viimeisimmät-luettelon asetukset

Keskustelut pysyvät Viimeisimmät-luettelossa 12 tuntia niiden lukemisen jälkeen, ja ne siirretään Historia-luetteloon. Voit kuitenkin muuttaa aikaa, jonka viestit pysyvät Viimeisimmät-luettelossa.

1. Valitse Skype > Asetukset… ja valitse sitten Yleiset.
  2. Valitse Siirrä luetut keskustelut historiaan tämän ajan kuluttua: -kohdassa 12 tuntia, yksi päivä tai yksi viikko.

Keskusteluhistoria

Keskusteluhistoria tallennetaan tietokoneen kiintolevylle määrätyksi aikaa.

Jos haluat muuttaa sitä, miten kauan Skype-historiaa säilytetään tietokoneessasi, toimi seuraavasti:

1. Valitse Skype> Asetukset… ja valitse sitten Tietosuoja.
  2. Valitse kohdan Tallenna keskusteluhistoria vierestä avattavasta luettelosta Aina, 1 vuosi, 3 kuukautta, 1 kuukausi tai Ei koskaan.

Keskusteluhistorian edelliset 30 päivää tallennetaan pilveen. Voit käyttää sitä, kun olet kirjautuneena Skypeen jollakin laitteella.

Yli 30 päivää vanha viestihistoria tallennetaan kiintolevylle historia-asetusten mukaisesti.

Voit siirtää historian tietokoneesta toiseen – esimerkiksi Mac-tietokoneesta toiseen Mac-tietokoneeseen tai Mac-tietokoneesta Windows-tietokoneeseen – kopioimalla Skype-nimesi mukaan nimetyn kansion tietokoneesta toiseen.

Voit siirtää keskusteluhistorian seuraavasti:

1. Avaa Finder ja siirry kansioon ~/Library/Application Support/Skype/.
    • Huomaa, että merkki ~ tarkoittaa kotikansiota. Etsi kotikansiosi avaamalla Finder ja valitse päävalikosta Mene> Koti tai paina Command (Apple) + Vaihto+H näppäimistöllä.
  2. Kopioi Skype-nimesi mukaan nimetty kansio ja tallenna se ulkoiseen tallennuslaitteeseen.
  3. Asenna Skype uuteen tietokoneeseen ja kirjaudu siihen, jotta tarvittava kansio luodaan, ja kirjaudu sitten ulos Skypestä.
  4. Korvaa Skype-nimesi mukaan nimetty kansio vaiheessa 2 tallentamallasi kansiolla.
  5. Kirjaudu Skypeen. Keskusteluhistoriasi on näkyvissä, ja voit selata keskusteluja.