Skype-tilinäni on rajoitettu tai se on hakkeroitu tai estetty.

Jos epäilet, että tilisi on estetty tai että se on kaapattu tai muulla tavalla vaarantunut (hakkeroitu), voit saada tilin takaisin käyttöösi tekemällä tiettyjä toimenpiteitä. Jos tiliäsi on rajoitettu tai se on estetty, ilmoitamme siitä yleensä sähköpostitse. Jos tilisi on hakkeroitu, huomaat tililläsi todennäköisesti epäilyttävää toimintaa etkä voi enää kirjautua sisään.

Osittainen estovirhe
Rajoitamme Skypen-tilisi maksullisien ominaisuuksien käyttöä, jos:

• Havaitsemme epätavallista toimintaa, kuten normaalista selvästi poikkeavaa Skype-saldon tai paketin käyttöä, mikä saattaa viitata siihen, että joku muu on saanut tilisi hallintaansa.

• Riitautat maksun (eli teet takaisinveloituksen), jolloin oletamme, että maksutavassa tai tilissäsi on jokin ongelma.

• Skypen käyttöehtoja on rikottu.

Jos Skypeen kirjautumisessa ilmenee ongelmia, jos saat meiltä sähköpostia tai jos Skypessä näkyy virheilmoitus tilisi tilapäisestä käytöstä poistamisesta tai estämisestä, toimi seuraavassa kuvatulla tavalla.

Jos voit kirjautua tilillesi mutta et voi käyttää maksettuja palveluja (et esimerkiksi voi soittaa puhelua Skype-saldolla tai paketilla), sinun on palautettava tilisi:

1. Siirry tilin palautussivulle.
  2. Palauta tilisi ohjeiden mukaan.

Jos uskot, että Skype-tililläsi on tehty epäilyttäviä toimia, ilmoita siitä meille. Ryhdymme tällöin asianmukaisiin toimiin ja autamme varmistamaan, että haitallinen toiminta estetään jatkossa ja että voit suojata tilisi.

Merkkejä tilin hakkeroinnista

• Tililtä lähtee odottamattomia maksuja.

• Kirjautuminen ei onnistu tiedossa olevalla salasanalla.

• Yhteydet- tai Viimeisimmät-luettelossa on tuntemattomia yhteystietoja tai keskusteluja.

• Tililtäsi on soitettu puheluja, joita et tunnista tai joita et ole soittanut itse.

• Tililtäsi on lähetetty odottamattomia viestejä tunnetuille yhteystiedoille.

• Skype-saldo on lisääntynyt tai vähentynyt.

Jos tilisi on hakkeroitu

Jos epäilet tilisi vaarantuneen tai jos et voi kirjautua sisään, toimi seuraavasti:

1. Poista haitalliset ohjelmistot tai virukset ajamalla tietokoneen viruksentorjuntaohjelma.

2. Vaihda Microsoft-salanasi. Muista valita vahva, yksilöllinen salasana.

Saat lisätietoja verkkoturvallisuudesta, suojauksesta ja tietosuojasta suojauskeskuksesta.