Skype-tilini on poistettu tilapäisesti käytöstä tai hakkeroitu

Jos epäilet, että tilisi on poistettu tilapäisesti käytöstä tai että se on kaapattu tai muulla tavalla vaarantunut (hakkeroitu), voit saada tilin takaisin käyttöösi tekemällä tiettyjä toimenpiteitä. Jos tilisi on poistettu tilapäisesti käytöstä, ilmoitamme siitä yleensä sähköpostitse. Jos tilisi on hakkeroitu, huomaat tililläsi todennäköisesti epäilyttävää toimintaa etkä voi enää kirjautua sisään.

Tilisi poistetaan käytöstä tilapäisesti seuraavissa tilanteissa:

• Havaitsemme epätavallista toimintaa, kuten normaalista selvästi poikkeavaa Skype-saldon tai paketin käyttöä, mikä saattaa viitata siihen, että joku muu on saanut tilisi hallintaansa.

• Riitautat maksun (eli teet takaisinveloituksen), jolloin oletamme, että maksutavassa tai tilissäsi on jokin ongelma.

• Skypen käyttöehtoja on rikottu.

Jos Skypeen kirjautumisessa ilmenee ongelmia, jos saat meiltä sähköpostia tai jos Skypessä näkyy virheilmoitus tilisi tilapäisestä käytöstä poistamisesta tai estämisestä, toimi seuraavassa kuvatulla tavalla.

Voin kirjautua tililleni

Jos voit kirjautua tilillesi mutta et voi käyttää maksettuja palveluja (et esimerkiksi voi soittaa puhelua Skype-saldolla tai paketilla), sinun on palautettava tilisi:

1. Siirry tilin palautussivulle.
  2. Palauta tilisi ohjeiden mukaan.

Jos tilin palauttamisessa ilmenee ongelmia, siirry tukipyyntösivulle (sinulta pyydetään kirjautumistietoja, jos et ole vielä kirjautunut) ja ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme.

En voi kirjautua tililleni

Jos et voi kirjautua tilillesi, vahvista henkilöllisyytesi käyttämällä tilin palautuslomaketta.
Kun olemme saaneet tietosi, tarkistamme asian ja otamme sinuun pikaisesti yhteyttä. Jos emme voi vahvistaa henkilöllisyyttäsi, sinun on ehkä vastattava joihinkin lisäkysymyksiin. Otamme tässä tapauksessa yhteyttä sähköpostitse. *

Jos et saa viimeisteltyä tilin palautuspyyntöä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
Jos Microsoft-tilisi on poistettu käytöstä tilapäisesti, voit peruuttaa eston kirjautumalla sisään.

*Skype-sähköpostit saatetaan ohjata muihin kansioihin (esimerkiksi Outlookin roskapostikansioon, Gmailin Sosiaaliset verkostot -kansioon tai Yahoo! Mailin Bulk-kansioon (Joukkoviestit)). Jos odotat sähköpostia Skypeltä etkä ole saanut viestiä, tarkista nämä kansiot.

Jos uskot, että Skype-tililläsi on tehty epäilyttäviä toimia, ilmoita siitä meille. Ryhdymme tällöin asianmukaisiin toimiin ja autamme varmistamaan, että haitallinen toiminta estetään jatkossa ja että voit suojata tilisi.

Merkkejä tilin hakkeroinnista

• Tililtä lähtee odottamattomia maksuja.

• Kirjautuminen ei onnistu tiedossa olevalla salasanalla.

• Yhteydet- tai Viimeisimmät-luettelossa on tuntemattomia yhteystietoja tai keskusteluja.

• Tililtäsi on soitettu puheluja, joita et tunnista tai joita et ole soittanut itse.

• Tililtäsi on lähetetty odottamattomia viestejä tunnetuille yhteystiedoille.

• Skype-saldo on lisääntynyt tai vähentynyt.

Jos tilisi on hakkeroitu

Jos epäilet tilisi vaarantuneen tai jos et voi kirjautua sisään, toimi seuraavasti:

1. Poista haitalliset ohjelmistot tai virukset ajamalla tietokoneen viruksentorjuntaohjelma.

2. Palauta Skype-salasana (jos kirjaudut Skype-tilillä) tai vaihda Microsoft-salasana (jos kirjaudut Microsoft-tilillä). Muista valita vahva, yksilöllinen salasana. Skype-salasanan palauttaminen edellyttää, että palveluun rekisteröimäsi sähköpostiosoite on tiedossasi. Jos et tiedä tilisi rekisteröimiseen käytettyä sähköpostiosoitetta tai et voi käyttää sitä, voimme auttaa.

Jos et voi palauttaa salasanaa, sinun on otettava yhteyttä asiakaspalveluumme. Meidän on vahvistettava henkilöllisyytesi, ennen kuin voimme palauttaa tilisi.

Saat lisätietoja verkkoturvallisuudesta, suojauksesta ja tietosuojasta suojauskeskuksesta.