Miten Windowsin palomuuriasetukset voi päivittää Skypen uudelleenasennuksen tai päivittämisen jälkeen?

Kun Skype asennetaan uudelleen tai päivitetään, palomuuriasetukset voivat vanhentua. Se voi vaikuttaa puhelujen laatuun.

Jos käytät Windowsin palomuuria, voit päivittää palomuuriasetukset seuraavien ohjeiden mukaisesti. Jos et käytä Windowsin palomuuria, varmista, että poikkeukset eivät ole sallittuja ja että Skype ei ole missään palomuurisi poikkeusluettelossa. Jos et ole varma siitä, miten tämä tehdään, tarkista palomuuriohjelmasi ohjeet.

Lisätietoja Skypestä ja palomuureista.

Windows XP:n oman palomuurin päivittäminen

Voit päivittää Windows XP:n oman palomuurin asetukset seuraavasti:

1. Sulje Skype.
  2. Valitse Käynnistä> Ohjauspaneeli ja kaksoisklikkaa sitten vaihtoehtoa Windows-palomuuri.
  3. Varmista, ettei Älä salli poikkeuksia -vaihtoehto ole valittuna.

4. Valitse Poikkeukset-välilehti.
  5. Jos Skype näkyy Ohjelmat ja palvelut -luettelossa, valitse Skype luettelosta ja klikkaa sitten Poista-painiketta.

6. Kun sinua pyydetään vahvistamaan poisto, valitse Kyllä.
  7. Valitse OK.
  8. Kirjaudu Skypeen. Kun Windows-palomuuri kysyy, haluatko estää Skypen, valitse Salli.

9. Soita testipuhelu.

Windowsin Vistan ja Windows 7:n oman palomuurin päivittäminen

Voit päivittää Windows Vistan ja Windows 7:n oman palomuurin asetukset seuraavasti:

1. Sulje Skype.
  2. Valitse Käynnistä> Ohjauspaneeli.
  3. Windows Vista: Valitse Valvontatyökalut ja Windowsin laajennettu palomuuri.
    Windows 7: Valitse Järjestelmä ja suojaus. Valitse Windowsin palomuuri ja Lisäasetukset.
  4. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella Saapuvan liikenteen säännöt -kohtaa ja valitse Uusi sääntö. Ohjattu saapuvan liikenteen säännön lisääminen tulee näkyviin.

5. Valitse Ohjelma ja sitten Seuraava.
  6. Valitse ensin Ohjelman polku ja sitten Selaa.
  7. Selaa seuraavaan kansioon, valitse Skype.exe-tiedosto ja valitse sitten Avaa:

C:/Program Files/Skype/Phone/

8. Valitse Seuraava, valitse Salli yhteys -vaihtoehto ja valitse sitten Seuraava.
  9. Varmista, että Toimialue-, Yksityinen- ja Julkinen-vaihtoehdot ovat valittuina ja valitse sitten Seuraava.
  10. Kirjoita Nimi-kenttään Skypen säännöt.
  11. Valitse Valmis. Uusi saapuvan liikenteen sääntö tulee näkyviin sääntöluetteloon.

12. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella Lähtevän liikenteen säännöt -kohtaa ja valitse Uusi sääntö. Ohjattu lähtevän liikenteen säännön lisääminen tulee näkyviin.
  13. Luo uusi lähtevän liikenteen sääntöä Skypeä varten toistamalla vaiheet 5–11.
  14. Käynnistä tietokone uudelleen.
  15. Kirjaudu Skypeen ja soita testipuhelu.