Ohje Mac

Tietosuoja-asetusten hallinta Skypen Mac OS X -versiossa

Skypen tietosuoja-asetusten avulla voit määrittää, kuka voi ottaa sinuun yhteyttä Skypessä. Voit myös hallita keskusteluhistoriaasi ja estettyjä kontakteja.

Lisätietoja verkkotietosuojasta ja turvallisuudesta.

Hallitse sitä, kuka voi ottaa sinuun yhteyttä Skypessä

Kun lataat Skypen, kontaktiluettelossasi olevat henkilöt näkevät oletuksena profiilikuvasi ja he voivat jakaa näyttönsä tai videokuvansa kanssasi. Kuka tahansa voi etsiä sinut ja soittaa sinulle tai lähettää sinulle pikaviestin. Voit muuttaa näitä asetuksia milloin tahansa.

Tietosuoja-asetusten muuttaminen:

1 Kirjaudu Skypeen.
2

Valitse valikkopalkissa Skype > Asetukset... ja sitten Tietosuoja.

Asetukset on valittu Skypessä

Tietosuoja-paneeli on näkyvissä.

3

Hallitse sitä, kuka voi nähdä profiilikuvasi. Valitse Näytä kuvani... -kohdassa Kaikille tai Kontakteille.

Tietosuoja-paneelissa on valittu, että kuva näytetään vain kontakteille.

4

Määritä, kuka voi soittaa sinulle Skypestä Skypeen -puheluja. Valitse Salli puhelut... -kohdan vieressä Kaikilta tai Kontakteilta.

Tietosuoja-paneelissa on valittu, että puhelut sallitaan vain kontakteilta.

5

Määritä, kuka voi soittaa Skype-numeroosi. Valitse Puhelujen vastaanottaminen Skype-numeroon -kohdassa Kaikki, Tunnetut numerot tai Kontaktit.

Tietosuoja-paneelissa on valittu, että kuka tahansa voi soittaa Skype-numeroon

Kaikki sallii saapuvat puhelut. Tunnetut numerot tarkoittaa muita kuin salattuja numeroja. Kontaktit sallii puhelut kontaktiluettelon henkilöiltä, joiden numerot on tallennettu.

Voit ostaa Skype-numeron, jossa sinulla on hieman Skype-saldoa. Lisätietoja Skype-numeroista.

6

Hallitse sitä, kuka voi lähettää sinulle videon tai jakaa näytön kanssasi. Valitse Salli video ja näytön jakaminen... -kohdassa Ei keneltäkään, Kontakteilta tai Kaikilta.

Tietosuoja-paneelissa on valittu, että video ja näytön jakaminen sallitaan vain kontakteilta.

7

Määritä, kuka voi lähettää sinulle pikaviestejä. Valitse Salli viestit... -kohdassa Kaikilta tai Kontakteilta.

Tietosuoja-paneelissa on valittu, että viestit sallitaan vain kontakteilta.

Lisätietoja siitä, kuka voi nähdä profiilitietosi.

Keskusteluhistorian hallinta:

Keskusteluhistoriasi tallennetaan Skypen pilveen 30 päivän ajaksi, mutta voit määrittää, että se tallennetaan tietokoneeseesi pidemmäksi aikaa. Voit myös poistaa sen kokonaan:

1 Kirjaudu Skypeen.
2

Valitse valikkopalkissa Skype > Asetukset... ja sitten Tietosuoja. Tietosuoja-paneeli on näkyvissä.

3

Klikkaa Tallenna keskusteluhistoria -kohdan vieressä olevaa avattavaa valikkoa ja valitse, miten kauan historiasi säilytetään laitteessa.

Tietosuoja-paneelissa on valittu, että keskusteluhistoria säilytetään ikuisesti.

Valitse Ei koskaan, 1 kuukausi, 3 kuukautta, 1 vuosi tai Ikuisesti.

4

Poista keskusteluhistoria valitsemalla Poista koko keskusteluhistoria. Koko keskusteluhistoria poistetaan laitteestasi, mukaan lukien pikaviestit, puhelut, ääniviestit, videoviestit, lähetetyt ja vastaanotetut tiedostot ja tekstiviestit. Kun keskusteluhistoria on poistettu, sitä ei voi enää palauttaa.

Kontaktin estäminen

1 Kirjaudu Skypeen.
2

Siirry sivupalkkiin ja klikkaa vaihtoehtoa Kontaktit. Klikkaa sitten oikealla olevaa vaihtoehtoa Skype. Etsi kontaktiluettelosta henkilö, jonka haluat estää.

Siirry Skypen kontaktiluetteloon

3

Klikkaa hiiren kakkospainikkeella kontaktia, jolle haluat asettaa eston, ja valitse vaihtoehto Estä [kontaktin nimi].

Estä kontakti kontaktiluettelossa

4

Voit ilmoittaa häiritsevästä kontaktista Skypelle valitsemalla Ilmoita tämän henkilön väärinkäytöksestä.

Ilmoita tämän henkilön väärinkäytöksestä -vaihtoehto on valittu ikkunassa

5

Valitse Estä. Kontakti poistetaan kontaktiluettelosta, eikä hän voi ottaa sinuun enää yhteyttä.

Kontaktin esto poistetaan seuraavasti

1 Kirjaudu Skypeen.
2

Valitse valikkopalkissa Skype > Asetukset... ja sitten Tietosuoja.

3

Valitse Hallitse estettyjä käyttäjiä....

Estetyt käyttäjät: Hallitse estettyjä käyttäjiä -vaihtoehto on valittu Tietosuoja-paneelissa

4

Valitse Estetyt käyttäjät -kentässä kontaktia, jonka eston haluat poistaa, ja valitse sitten Peru kontaktin esto.

Valitse kontakti, jotta voit poistaa eston

Kontakti palautetaan kontaktiluetteloosi, ja hän voi ottaa sinuun yhteyttä.

Näytä tilasi netissä

Jos sivustossasi on vanha Skypen painike, voit näyttää tilasi, jotta kuka tahansa verkossa voi ottaa sinuun yhteyttä Skypen kautta.

1 Kirjaudu Skypeen.
2

Valitse valikkopalkissa Skype > Asetukset... ja sitten Tietosuoja.

3

Valitse Tietosuoja-paneelin alaosassa Näytä tilani netissä.

Näytä tilani netissä -valintaruutu Tietosuoja-paneelissa.

Tärkeää: Vanhaa Skypen painiketta, joka näyttää Skype-tilasi, ei enää tueta.

Käy uudella Skypen painikkeet -alueella ja hanki mukautettu painike sivustoosi tai sovellukseesi.

Saat lisätietoja verkkoturvallisuudesta, suojauksesta ja tietosuojasta suojauskeskuksesta.