Miten voin ottaa valokuvan?

Voit ottaa itsestäsi valokuvia nettikameralla, muokata niitä ja tallentaa ne profiilikuvaksesi. Lisäksi voit ottaa valokuvia keskustelukumppaneistasi näköpuhelujen aikana ja lähettää valokuvia heille.

Ota kuva -toiminto on sama kuin joissakin Skypen vanhemmissa versioissa ollut Videotilannekuva-toiminto.

Tämän artikkelin avulla opit seuraavaa:

Kuvan ottaminen itsestään

Voit ottaa kuvan itsestäsi seuraavasti:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Valitse valikkopalkissa Työkalut> Asetukset....
  3. Valitse Asetukset-näytössä Videoasetukset. Jos tietokoneeseesi on kytketty nettikamera, sen videokuva tulee näkyviin.

Jos tietokoneeseesi on kytketty useita nettikameroita, voit valita käytettävän kameran avattavasta Kamera-luettelosta.

Jos tarpeen, klikkaa Nettikameran asetukset -vaihtoehtoa ja säädä videon tallennusasetuksia, kuten valoa, kirkkautta ja kontrastia.

4. Klikkaa Vaihda profiilikuvasi -painiketta.
  5. Näkyviin tulee ikkuna, jossa näkyy nettikamerasi videokuva. Kun olet valmis, klikkaa Ota kuva -painiketta.
  6. Valitse käytettävä kuvan osa asettamalla hiiren osoitin kuvan päälle ja vetämällä kuvaa. Voit pienentää tai suurentaa kuvan kokoa sen alla olevan liukusäätimen avulla.
  7. Klikkaa ensin Käytä tätä kuvaa -painiketta ja sitten Tallenna-painiketta. Ottamastasi kuvasta tulee profiilikuvasi.

Kuvan ottaminen toisesta henkilöstä

Voit ottaa kuvan toisesta henkilöstä seuraavasti:

1. Soita näköpuhelu.
  2. Kun haluat ottaa kuvan, klikkaa näköpuheluikkunan +-painiketta ja valitse Ota kuva.

Tilannekuvagalleria tulee näkyviin automaattisesti.

3. Selaa ottamiasi kuvia vasemman ja oikean nuolipainikkeen avulla tai avaa luettelo kaikista kuvistasi valitsemalla Galleria.

Jos haluat tarkastella kuvatiedostoja Windowsin Resurssienhallinnassa, valitse Etsi.

Voit lähettää kuvan henkilölle, jonka kanssa puhut, tai toiselle Skype-kontaktille valitsemalla Jaa ja valitsemalla sitten haluamasi henkilön.

Kuvan käyttäminen profiilikuvana

Kun olet ottanut kuvan, voit määrittää sen profiilikuvaksesi seuraavasti:

1. Valitse valikkopalkista Skype> Profiili> Vaihda kuvasi…
  2. Valitse Selaa…
  3. Valitse haluamasi kuva ja valitse sitten Avaa.
  4. Aseta kuva profiilikuvaksi klikkaamalla Käytä tätä kuvaa -painiketta.

Kuvan etsiminen Windowsin Resurssienhallinnassa

Oletusasetusten mukaan Skypessä otetut kuvat tallennetaan seuraavin hakemistoihin.

Windows 8/8.1 C:\Users\\Pictures
Windows Vista ja Windows 7 C:\Users\\AppData\Roaming\Skype\Pictures
Windows XP C:\Documents and Settings\\Application Data\Skype\Pictures

on Windows-käyttäjätunnuksesi ja Skype-nimesi tai Microsoft-tilisi nimi (jos sen alussa on live#).