Mitä ovat pikanäppäimet ja miten niitä käytetään Skypen työpöytäversiossa?

Pikanäppäimet ovat erityisiä näppäinyhdistelmiä, jotka koostuvat vähintään kahdesta näppäimestä. Ne helpottavat ja nopeuttavat sellaisten komentojen käyttöä, jotka muutoin pitäisi avata valikoiden kautta. Pikanäppäimillä voi esimerkiksi lopettaa Skypen, lähettää tiedoston ja kopioida tekstiä vaivattomasti.

Voit halutessasi helpottaa Skypen Windows-työpöytäversion käyttöä ottamalla pikanäppäimet käyttöön, kun haluat

• vastata puheluun
  • vastata puheluun videokuvan kanssa
  • ohittaa puhelun
  • lopettaa puhelun
  • ottaa tilannevedoksen näköpuhelujen aikana
  • aktivoida Skypen
  • hakea ihmisiä Skypesta
  • mykistää mikrofonin
  • ottaa mykistyksen käyttöön (pikayhteys)
  • vaihtaa näkymän.

Pikanäppäinten käyttöönotto ja mukauttaminen:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Valitse Työkalut > Asetukset...
  3. Valitse Lisäasetukset-välilehti ja valitse Pikanäppäimet.

4. Valitse Ota pikanäppäimet käyttöön.
  5. Valitse toimet, joille haluat ottaa pikanäppäimet käyttöön.

Valitse Vaihda valittu pikanäppäin, jos haluat vaihtaa oletuspikanäppäimen. Anna vain uusi pikanäppäin ja valitse OK.

6. Valitse Tallenna. Voit nyt säästää aikaa pikanäppäimillä.

Näppäinyhdistelmä Toiminto
Ctrl + I Oman profiilin avaaminen
Ctrl + , (Ctrl + pilkku) Asetusten avaaminen
Ctrl + H Ohjeen avaaminen oletusselaimessa
Ctrl + D Päävalintapaneelin käynnistäminen
Ctrl + N Uuden keskustelun aloittaminen
Ctrl + F Kontaktien ja viestien hakeminen
Ctrl + F4 Keskustelun piilottaminen
Ctrl + P Keskusteluprofiilin näyttäminen
Ctrl + E Puhelun lopettaminen
Ctrl + M Mykistäminen
Ylänuoli viestin lähettämisen jälkeen Viimeksi lähetetyn viestin muokkaaminen
Alt + 1 Viimeisimpiin siirtyminen
Alt + 2 Yhteystietoihin siirtyminen
Alt + 3 Botteihin siirtyminen
Ctrl + Vaihto + A Henkilöiden lisääminen keskusteluun
Ctrl + Vaihto + F Tiedoston lähettäminen
Ctrl + Vaihto + U Lukemattomaksi merkitseminen
Ctrl + Vaihto + H Aktiivisen puhelun asettaminen pitoon tai jatkaminen
Ctrl + Vaihto + K Videopuhelun soittaminen
Ctrl + Vaihto + P Äänipuhelun soittaminen
Ctrl + O Palautteen lähettäminen

Alla olevassa pikanäppäinluettelossa olevat erikoisnäppäimet on nimetty Applen käytäntöjen mukaan. Valikkokohteet on merkitty symboleilla niiden nimien auki kirjoittamisen sijaan. Mac-näppäimistössä voi olla symboli tai jopa määrätty termi samalle erikoisnäppäimelle. Seuraavassa on luettelo mahdollisista symboleista ja niitä vastaavista erikoisnäppäimistä:

• ⌘ (Komento-näppäin) – Komento-näppäin on myös saatettu merkitä näppäimistöön Apple-symbolilla Apple-symboli.
  • ⎇ (Optio-näppäin) – Optio-näppäin on saatettu merkitä näppäimistöön myös lyhenteellä "Alt".
  • ⇧ (Vaihto-näppäin)
  • ⌃ (Ctrl-näppäin)
  • ⏎ (Return-näppäin)
  • ↑ (ylänuolinäppäin)
  • ↓ (alanuolinäppäin)
  • → (oikea nuoli -näppäin)
  • ← (vasen nuoli -näppäin)

Yleiset pikanäppäimet

Näppäinyhdistelmä Toiminto
[Komento]+[1] Skypen pääikkunan näyttäminen
[Komento]+[2] Näppäimistön näyttäminen
[Komento]+[3] Kontaktien seurantaikkunan näyttäminen
[Komento]+[N] Uuden keskustelun avaaminen
[Komento]+[W] Käynnissä olevan keskustelun, profiilin tai haun sulkeminen
[Komento]+[Vaihto]+[W] Skype-ikkunan sulkeminen
[Komento]+[Vaihto]+[I] Profiilin muokkaaminen
[Komento]+[Optio]+[F] Kontaktien ja viestien hakeminen
[Komento]+[Ctrl]+[F] Koko näytön tilaan siirtyminen
[Komento]+[Vaihto]+[O] Skypen koti
[Komento]+[Vaihto]+[C] Yhteydet
[Komento]+[Y] Historia

Hakupikanäppäimet

Näppäinyhdistelmä Toiminto
Alanuolinäppäin Seuraavan kohteen valinta ehdotusvalikosta
Ylänuolinäppäin Edellisen kohteen valinta ehdotusvalikosta
[Komento]+[Alanuoli] Seuraavaan osioon siirtyminen ehdotusvalikossa
[Komento]+[Ylänuoli] Edelliseen osioon siirtyminen ehdotusvalikossa

Kontaktipikanäppäimet

Näppäinyhdistelmä Toiminto
[Komento]+[Optio]+[4] Kontaktien näyttäminen luettelona
[Komento]+[Optio]+[5] Kontaktien näyttäminen kuvina
Return Keskustelun aloittaminen valittujen kontaktien kanssa
[Optio]+[Return] Puhelun aloittaminen valittujen kontaktien kanssa
Delete Valittujen kontaktien poistaminen valitusta luettelosta

Keskustelupikanäppäimet

Näppäinyhdistelmä Toiminto
Return Syöttökenttään kirjoitetun viestin lähettäminen
[Optio]+[Return] Uuden rivin lisääminen syöttökenttään
Esc Syöttökentän tyhjentäminen
[Komento]+[Vaihto]+[E] Viimeksi lähetetyn viestin muokkaaminen
Ylänuolinäppäin Viimeksi lähetetyn viestin muokkaaminen (jos syöttökenttä on tyhjä)
[Komento]+[+] Tekstin suurentaminen
[Komento]+[0] Tekstin muuttaminen normaaliin kokoon
[Komento]+[-] Tekstin pienentäminen
[Komento]+[F] Hakupalkin avaaminen
[Komento]+[G] Seuraavan etsiminen
[Komento]+[Vaihto]+[G] Edellisen etsiminen
[Komento]+[Vaihto]+[S] Tekstiviestin lähettäminen
[Komento]+[Vaihto]+[F] Tiedostojen lähettäminen
[Komento]+[Vaihto]+[U] Keskustelun merkitseminen lukemattomaksi
[Komento]+[Vaihto]+[A] Henkilöiden lisääminen keskusteluun
[Komento]+[I] Kontaktin profiilin näyttäminen (kahdenkeskisessä keskustelussa)
[Komento]+[Optio]+[Oikea nuoli] Seuraava keskustelu sivupalkissa
[Komento]+[Optio]+[Vasen nuoli] Edellinen keskustelu sivupalkissa

Puhelupikanäppäimet

Näppäinyhdistelmä Toiminto
[Komento]+[Vaihto]+[H] Käynnissä olevan puhelun lopettaminen
[Komento]+[Vaihto]+[M] Mikrofonin mykistäminen
[Komento]+[Vaihto]+[R] Puhelun aloittaminen tai saapuvaan puheluun vastaaminen
[Komento]+[Optio]+[Ylänuoli] Äänenvoimakkuuden lisääminen
[Komento]+[Optio]+[Alanuoli] Äänenvoimakkuuden vähentäminen
[Komento]+[Optio]+[Ctrl]+[Ylänuoli] Pikayhteystilaan siirtyminen – mikrofonin mykistäminen vapauttamalla
[Komento]+[2] Näppäimistön näyttäminen