Ohje Linux

Miksi en näe videokuvaa nettikamerasta Skypen Linux-versiossa?

Tämä artikkeli on saatavana myös tuotteille:

Ennen kuin soitat näköpuhelun, tarkista, että nettikamerasi toimii oikein Skypen Linux-version kanssa. Jos se toimii oikein, voit soittaa näköpuhelun. Jos se ei toimi, et voi lähettää videokuvaa näköpuhelussa.

Seuraavista ohjeista voi olla apua, jos nettikamerasi ei toimi oikein Skypen kanssa. Voit myös käydä video-ongelmiin erikoistuneella foorumillamme. Nämä vinkit* nettikameran asennuksesta ja asetuksista voivat myös auttaa.

Ongelma

Ratkaisu

Onko nettikamera sammutettu tai kytketty irti? Tarkista, että nettikameran virta on päällä ja että se on kytketty tietokoneeseen.
Onko nettikamerasi jonkin toisen sovelluksen käytössä? Sulje kaikki nettikameraa mahdollisesti käyttävät sovellukset. Näihin kuuluvat videonmuokkausohjelmat, pikaviestiohjelmat, selaimet ja jopa jotkin verkkosivustot.

Kun olet tehnyt yllä mainitut asiat, tarkista, että Skype käyttää nettikameraa. Avaa asetusikkuna painamalla Ctrl+O-näppäinyhdistelmää. Valitse ikkunassa Videolaitteet ja valitse Ota käyttöön Skype-video -valintaruutu. Jos videokuva näkyy videoikkunassa, nettikamerasi toimii oikein.
Käytätkö Skypen vanhaa versiota? Varmista, että sekä sinulla että henkilöllä, jolle soitat`näköpuhelun, on Skypen Linux-version uusin versio.
Täyttääkö tietokoneesi järjestelmävaatimukset? Varmista, että tietokoneesi täyttää Skypen käyttämisen edellyttämät järjestelmävaatimukset.
Eikö nettikamerasi ole yhteensopiva Linux-versiosi kanssa? Varmista nettikameran käyttöoppaasta ja valmistajan verkkosivuilta, että nettikamera on yhteensopiva Linux-versiosi kanssa.
Ovatko nettikameran ajurit vanhentuneet? Ajuri on nettikameran mukana asennettava ohjelma, joka saa nettikameran toimimaan tietokoneessa. Jotkin nettikamerat käyttävät esiasennettuja ajureita, joten et ole ehkä joutunut asentamaan ajuria. Varmista, että käytössäsi ovat uusimmat nettikameran ajurit lataamalla ne nettikameran valmistajan verkkosivuilta.
Latautuvatko nettikameran ohjaimet? Jotta nettikameran ajurit latautuvat, poista käytöstä Skypen automaattinen sisäänkirjaaminen tietokoneen käynnistyksen yhteydessä:
  1. Kirjaudu ulos Skypestä. Klikkaa Skype-painiketta Skype-sovelluksen alareunassa ja valitse Kirjaudu ulos.
  2. Poista Kirjaa minut sisään kun Skype käynnistyy -asetuksen valinta Tervetuloa Skypeen -ikkunassa.
  3. Käynnistä tietokone uudelleen.
  4. Kirjaudu Skypeen ja soita näköpuhelu.
Onko käyttöjärjestelmäsi ajan tasalla? Varmista, että käyttämäsi Linux-versio on ajan tasalla.

Katso Skypen kanssa testattujen nettikameroiden luettelo virallisesta Ubuntu-sivustosta*.