Puhelulaadun opas (Windows-työasema)

Onko Skype-puheluissa ongelmia? Ongelma johtuu todennäköisesti Internet-yhteydestä (omastasi tai puhelun toisen osapuolen yhteydestä) tai tietokoneesta. Seuraavassa on joitakin keinoja selvittää ongelmat.

1. Onko käytössäsi uusin Skype-versio?

Paras suorituskyky taataan, kun molemmilla osapuolilla on käytössään Skypen uusin versio. Lataa uusin versio.

1. Tarkista Internet-yhteys.

Huono yhteys voi katkaista puheluja, jumittaa videokuvan ja heikentää ääntä.

• Varmista, että –Wi-Fi-signaali on vahva–, tai käytä langallista yhteyttä.
  • Sulje kaikki ohjelmat, jotka saattavat käyttää Internet-yhteyttäsi.
  • Tarkista yhteysnopeus puhelun laadun ilmaisimella. Se on Skypen puheluikkunan oikeassa alakulmassa.

Puhelun laatu -ilmaisin

Yksityiskohtaisempi opas ’yhteysongelmien ratkaisuun löytyy tästä linkistä.

1. Tarkista nettikamera, mikrofoni ja kaiuttimet.

Jos olet ratkaissut yhteysongelmat, mutta puhelun laatu on edelleen heikko, ongelma saattaa johtua laitteistosta. Jos käytät kannettavan tietokoneen tai tabletin sisäistä mikrofonia ja kaiuttimia, kokeile käyttää niiden sijasta USB-kuulokkeita tai nettikameraa. Tutustu Skypen kanssa parhaiten toimivien USB-kuulokemikrofonien ja -nettikameroiden luetteloon.  Perusteellisista oppaistamme löytyy kattavat ohjeet kaiuttimien, mikrofonin ja videokuvan ongelmien ratkaisemiseen, mutta useimmat laatuongelmat saa selvitettyä seuraavilla perusvihjeillä.

• Varmista, että mikrofoni ja kaiuttimet tai kuulokkeet on liitetty ja ettei niitä ole mykistetty.
  • Soita maksuton testipuhelu Skypellä. Testipuhelu kehottaa tallentamaan viestin ja toistaa sen sitten – tämä on helpoin tapa tarkistaa, onko ääniasetuksissa ongelma. Testipuhelun soittaminen.
  • Tarkista, että nettikamera toimii oikein. Valitse Skypessä Työkalut > Asetukset ja sitten Videoasetukset.  Jos näet videokuvan, nettikamera toimii.

Etkö kuule kaverisi ääntä? Tutustu oppaaseemme, jossa ratkaistaan kaiuttimien/kuulokkeiden ongelmia.

Eikö kaverisi kuule sinua? Tutustu oppaaseemme, jossa ratkaistaan mikrofonin ongelmia.

Ettekö näe toisianne? Tutustu oppaaseemme, jossa ratkaistaan videokuvan ongelmia.

Kuuletko oman äänesi kaikuna? Ongelma voi johtua puhelun vastapuolen käyttämästä laitteesta. Pyydä heitä pienentämään toiston äänenvoimakkuutta ja tutustumaan mikrofoniongelmien ratkaisua käsittelevään oppaaseemme.

1. Tarkista tietokoneesi.
    • Varmista, että sinulla ja ystävälläsi on Skypen suorittamiseen tarvittavat vähimmäisjärjestelmävaatimukset.
    • Jos Skype on käytössä kannettavassa tietokoneessa, ja olet ottanut virransäästötilan käyttöön, kokeile liittää tietokone verkkovirtaan tai vaihtaa se tehokkaaseen suoritustilaan.
    • Tarkista puhelun laadun ilmaisimessa olevasta Tietokone-välilehdestä, aiheuttaako tietokone ongelmia.
  2. Oletko ryhmäpuhelussa?
    Ryhmäpuhelua isännöivällä tietokoneella tai laitteella on oltava riittävästi käsittelytehoa ja verkon kaistanleveyttä. Jos puheluun osallistuu useita käyttäjiä, isäntälaitteessa voi ilmetä ongelmia, jotka heikentävät puhelun laatua. Ryhmäpuhelun laatua voi parantaa isännöimällä puhelun laitteella, jossa on hyvät verkko-ominaisuudet ja tehokas suoritin, tai vähentämällä puhelun osanottajien määrää.