Skype-puheluiden laatuongelmien vianmääritys

Takaisin hakutuloksiin

Onko Skype-puheluissa ongelmia? Vika on todennäköisesti Internet-yhteydessäsi – tai kaverisi yhteydessä. Huono Internet-yhteys voi katkaista puheluja, aiheuttaa viiveitä ja heikentää äänen- ja kuvanlaatua. Voit myös nähdä puhelun laadun ilmaisimen, kun ongelmia esiintyy. Seuraavat vihjeet voivat auttaa.

1. Tarkista Skype-tila-sivu.
      Sivustolla kerrotaan ilmoitetuista ongelmista.

2. Varmista, järjestelmäsi täyttää vähimmäisvaatimukset ja että käytät Skypen uusinta versiota.
      Parannamme puhelujen laatua jatkuvasti. Siksi suorituskyky on paras mahdollinen silloin, kun sekä sinun että keskustelukumppanisi järjestelmä täyttää vähimmäisjärjestelmävaatimukset ja teillä molemmilla on käytössä Skypen uusin versio.

3. Tarkista tietokoneesi ja internet-yhteytesi.
      Huono yhteys voi katkaista puheluja, jumittaa videokuvan ja heikentää äänenlaatua. Jos yhteytesi on heikko, voit saada ilmoituksen heikosta verkkoyhteydestä.

Tässä muutama muu seikka, jotka voivat vaikuttaa puhelun laatuun:

• Varmista, että Wi-Fi-signaalisi on vahva tai käytä mahdollisuuksien mukaan langallista yhteyttä.

• Jos internet-yhteys heikkenee puhelun aikana, Skype saattaa katkaista yhden tai useampia videovirtoja ryhmäpuheluissa. Kun internet-yhteys palautuu, Skype palauttaa videokuvan automaattisesti.

• Jos sinulla on yhteysongelmia Windowsissa, voit noudattaa artikkelissa Windowsin verkkoyhteysongelmien ratkaiseminen annettuja vianmääritysohjeita.

• Sulje sovellukset, jotka saattavat häiritä puhelua. Tiedostonjakosovellukset, äänen tai kuvan suoratoisto tai pelkkä selaimen pitäminen avoinna syövät kaistanleveyttä.

• Jos Skype on käytössä kannettavassa tietokoneessa, ja olet ottanut virransäästötilan käyttöön, kokeile liittää tietokone verkkovirtaan tai vaihtaa se tehokkaaseen suoritustilaan.

Varmista, että sinulla ja keskustelukumppanillasi on Skypen uusin versio asennettuna, yhteys on hyvä ja kaikki puhelua mahdollisesti häiritsevät sovellukset on suljettu. Jos tämä ei auta, ongelma saattaa johtua laitteistostasi.

Voit myös kokeilla näitä toimenpiteitä:

• Tarkista mikrofoni, kaiuttimet tai kuulokkeet. Varmista, että laitteet on liitetty ja että niitä ei ole mykistetty.
    • Tarkista kamerasi. Varmista, että kamerassa on virta, se osoittaa sinua kohti ja että kameran edessä ei ole mitään esteitä.
    • Soita ilmainen testipuhelu Skypessä. Testipuhelu kehottaa tallentamaan viestin ja toistaa sen sitten – tämä on helpoin tapa tarkistaa, onko ääniasetuksissa ongelma. Testipuhelun soittaminen.
    • Kuuletko kaikua omassa äänessäsi? Ongelma saattaa olla puhelun toisen osapuolen laitteessa. Pyydä häntä pienentämään toiston äänenvoimakkuutta.
    • Tarkista ääni. Kokeile toistaa musiikkia tai käyttää toista sovellusta, jossa on ääni, ja testaa äänenvoimakkuutesi. Jos kuulet äänen, ongelma voi olla keskustelukumppanisi päässä. Pyydä häntä noudattamaan myös näitä ohjeita.
    • Tutustu valmistajan verkkosivustoon. Saatavilla on paljon eri merkkejä ja laitteita, joten niiden toimimattomuuteen voi olla useita eri syitä. Jokainen merkki on erilainen, joten valmistajan verkkosivustosta kannattaa aina etsiä vianmääritysohjeita.

Varmista, että sinulla ja keskustelukumppanillasi on Skypen uusin versio asennettuna, yhteys on hyvä ja kaikki puhelua mahdollisesti häiritsevät sovellukset on suljettu. Jos tämä ei auta, ongelma saattaa johtua laitteistostasi.

Voit myös kokeilla näitä toimenpiteitä:

• Tarkista mikrofoni, kaiuttimet tai kuulokkeet. Varmista, että laitteet on liitetty ja että niitä ei ole mykistetty.
    • Tarkista kamerasi. Varmista, että kamerassa on virta, se osoittaa sinua kohti ja että kameran edessä ei ole mitään esteitä. Siirry Skypen työpöytäversiossa kohtaan profiilikuva > Ääni ja videoasetukset > Video ja tarkista, näetkö videokuvan esikatselun kamerastasi.
      Huomautus: jos käytät Windows 10:ä, varmista, että verkkokamerasi täyttää Windows Store -sovellusten vähimmäisvaatimukset.
    • Soita ilmainen testipuhelu Skypessä. Testipuhelu kehottaa tallentamaan viestin ja toistaa sen sitten – tämä on helpoin tapa tarkistaa, onko ääniasetuksissa ongelma. Valitse Skypen työpöytäversiossa kohta profiilikuva>Ääni- ja videoasetukset >Soita ilmainen testipuhelu.
    • Kuuletko kaikua omassa äänessäsi? Ongelma saattaa olla puhelun toisen osapuolen laitteessa. Pyydä häntä pienentämään toiston äänenvoimakkuutta.
    • Sulje sovellukset, jotka käyttävät mahdollisesti verkkokameraasi. Skype ei välttämättä voi käyttää verkkokameraasi, jos joku toinen sovellus käyttää sitä.
    • Tarkista ääni. Kokeile toistaa musiikkia tai käyttää toista sovellusta, jossa on ääni, ja testaa äänenvoimakkuutesi. Jos kuulet äänen, ongelma voi olla keskustelukumppanisi päässä. Pyydä häntä noudattamaan myös näitä ohjeita.
    • Tutustu valmistajan verkkosivustoon. Saatavilla on paljon eri merkkejä ja laitteita, joten niiden toimimattomuuteen voi olla useita eri syitä. Jokainen merkki on erilainen, joten vianmääritysohjeita kannattaa etsiä valmistajan sivustolta