Ohje Windows RT

Näköpuhelun soittaminen (Windows RT)

Jos tietokoneesi käyttöjärjestelmä on Windows RT, Skype for Windows RT on todennäköisesti asennettu tietokoneeseesi. Etsi Skype-ruutu Windowsin aloitusnäytössä tai hae Skypeä Hae-oikopolun avulla. Jos Skype-ruutua ei näy aloitusnäytössä, sen lisääminen on helppoa.

Jos Skype-sovellusta ei ole asennettu, voit ladata sen seuraavasti:

1. Napsauta aloitusnäytön Kauppa-ruutua.
  2. Kun kauppa on latautunut, kirjoita hakuikkunaan hakusana Skype.
  3. Napsauta hakutuloksissa Skype-ruutua.
  4. Napsauta näytön vasemmassa ylänurkassa vaihtoehtoa Asenna.

Voit soittaa näköpuhelun Skypessä ilmaiseksi missä päin maailmaa tahansa olevalle henkilölle. Etsi vain kaverisi Skypessä ja lisää heidät kontaktiluetteloosi. Kun olet lisännyt kaverisi, voit soittaa heille helposti näköpuheluja.

Varmista ennen näköpuhelun soittamista, että järjestelmäsi täyttää vähimmäisvaatimukset. Myös puhelusi vastaanottajan järjestelmän on täytettävä kyseiset vaatimukset.

Tarkista ääni- ja kuva-asetukset, jotta mikrofoni, kaiuttimet ja kamera toimivat varmasti yhdessä Skype for Windows RT -version kanssa.

Näköpuhelun soittaminen

Näköpuhelu soitetaan seuraavasti:

1. Avaa Skype.
  2. Valitse henkilöt- tai suosikit-osasta kontakti, jolle haluat soittaa.
  3. Näkyviin tulee keskusteluikkuna. Aloita näköpuhelu napauttamalla tai napsauttamalla näköpuhelukuvaketta.

Keskusteluikkunan näköpuhelukuvake on valittu.

Näytön väri muuttuu, puhelun asetuspalkki tulee esiin näytön alareunassa ja kuulet hälytysäänen, kunnes puheluun vastataan.

1. Hymyile, vilkuta ja sano hei!

Skype-näköpuhelun näyttö

1. Jos ette näe tai kuule toisianne puhelun aikana, siirrä hiiri näytön oikeaan ylänurkkaan tai pyyhkäise näyttöä oikealta vasemmalle, jotta Windowsin oikopolkuvalikko tulee näkyviin. Valitse sitten vaihtoehdot Asetukset > Asetukset sekä tarkista ääni- ja kuva-asetukset.

Jos haluat muuttaa kaiuttimesi äänenvoimakkuutta, avaa Windowsin oikopolkuvalikko siirtämällä hiiren osoitin näytön oikeaan ylänurkkaan (tai pyyhkäisemällä näyttöä vasemmalta oikealle), napauta tai napsauta vaihtoehtoa Asetukset ja napauta tai napsauta sitten kaiutinkuvaketta.

Jos haluat vaihtaa käytössä olevaa ääni- tai kuvalaitetta, avaa laitteen vieressä olevasta avattava valikko ja tarkastele luetteloa käytettävissä olevista laitteista. Valitse sitten haluamasi laite luettelosta.

Asetukset-oikopolku on valittu Skypen aloitusnäytön oikeasta laidasta.

1. Jos haluat lopettaa puhelun, napauta tai napsauta Lopeta-kuvaketta.

Lopeta-kuvake on valittu puheluun liittyvien vaihtoehtojen joukosta.

Hyödyllisiä toimintoja puhelun aikana

Puhelun aikana voit tehdä seuraavat toiminnot:

Skype-näköpuhelun näyttö

1. Voit palata Skypen etusivulle tarkastelemaan viimeisimpiä keskusteluja, suosikkikontaktejasi tai kontaktiluetteloasi. Kun haluat palata takaisin näköpuhelun näytölle, valitse oikeassa ylänurkassa näkyvä pieni näköpuhelun ikkuna.
  2. Voit sammuttaa kameran, jolloin keskustelukumppanisi ei näe sinua.
  3. Voit mykistää mikrofonisi, jolloin keskustelukumppanisi ei kuule sinua.
  4. Voit avata asetusikkunan ja
  1. Voit tarkistaa saapuneet ilmoitukset (pikaviestit, puhelut, lähetetyt tiedostot jne.).

Jos näköpuhelussa ilmenee laatuun liittyviä teknisiä ongelmia, lue tämä kätevä opas.

Lisätietoja aiheesta on Skype-yhteisössä.