Ohje Windows RT

Kontaktien lisääminen Skypen Windows RT -versiossa

Valmiina lisäämään kontakteja? Alla olevissa osioissa näytetään, miten kontakteja lisätään Skype Windows RT -versiossa.

1. Avaa Skype.
  2. Klikkaa tai napauta ruudun vasemmassa reunassa olevaa Henkilöt-välilehteä. Sinun täytyy ehkä vierittää näyttöä, jotta löydät sen.

3. Henkilöt-ruudussa napauta tai klikkaa ruudun yläosassa olevaa Lisää kontakti -kuvaketta .

Valintapalkin oikealla puolella näkyvä Lisää kontakti -vaihtoehto.

4. Hakukenttä avautuu.

5. Anna etsimäsi henkilön nimi, Skype-nimi tai sähköpostiosoite ja paina Enter tai napauta hakukuvaketta.

6. Valitse tulosluettelosta kontakti, jonka haluat lisätä.
  7. Napauta tai klikkaa avautuvassa keskusteluikkunassa Lisää kontakteihin.

8. Sinun täytyy lähettää kontaktipyyntö henkilölle, jonka haluat lisätä kontaktiksi. Esittele itsesi halutessasi kirjoittamalla jotakin ja napauta tai klikkaa sitten Lähetä.

Täytetty kontaktipyyntöviestiruutu ja Lähetä-painike.

Henkilö lisätään kontakteihisi, mutta näkyy Offline-tilassa, kunnes hän hyväksyy pyyntösi. Kun hän on hyväksynyt pyyntösi, näet hänen tilansa ja voit soittaa hänelle ilmaisia puheluja ja näköpuheluja.

Voit etsiä kontaktin nopeasti Skypestä seuraavasti:

• Kirjoita kontaktin nimi Skypen kotisivulla ja paina Enter. Tulosluettelo tulee näkyviin ruudun vasempaan reunaan.
  • Klikkaa Skypen kotisivun yläosassa olevaa hakupainiketta.

• Kirjoita hakuruudussa kontaktin nimi ja napauta tai klikkaa hakukuvaketta.

Jos et näe etsimääsi kontaktia luettelossa, hae sitä Skype-hakemistosta napauttamalla tai klikkaamalla hakemistopainiketta. Jos löydät haluamasi henkilön, klikkaa tai napauta kontaktin nimeä ja lähetä sen jälkeen kontaktipyyntö klikkaamalla tai napauttamalla Lisää kontakti.

Kontaktiluettelo Henkilöt-osion alla ruudun vasemmalla puolella ja hakemistopainike luettelon oikealla puolella.

1. Käynnistä Skype.
  2. Valitse viimeisimmät-kohdasta kontaktipyyntö, jonka haluat hyväksyä.
  3. Valitse Hyväksy.

Jos et löydä etsimääsi kontaktipyyntöä, mutta olet varma, että se on lähetetty, kokeile tarkistaa tilanne myöhemmin uudelleen, sillä pyynnön saapumisessa voi kestää hieman. Muista, että kontaktipyyntöä on ehkä personalisoitu, jolloin se näkyy tavallisena keskusteluviestinä.

1. Käynnistä Skype.
  2. Klikkaa mitä tahansa ruudun kohtaa hiiren kakkospainikkeella. Jos sinulla on kosketusnäyttö, avaa valintapalkki pyyhkäisemällä ruudun alaosaa ylöspäin.
  3. Napauta tai klikkaa valintapalkin oikealta puolelta Tallenna numero.

4. Anna avautuvassa ikkunassa kontaktisi nimi.

Valitse numeron tyyppi (matkapuhelin, muu, koti tai toimisto).

Jos haluat vaihtaa numeron maakoodia, valitse vastaava maa klikkaamalla maakoodia (alla olevassa esimerkissä +1) ja valitsemalla luettelosta oikea maa.

Anna numero (ilman maakoodia) ja napauta tai klikkaa Tallenna.

Numerontallennusikkuna, jossa on nimi ja puhelinnumerolaatikot ja tallennuspainike.

Kontakti näkyy nyt henkilöissä.

Tarvitset hieman Skype-saldoa tai paketin matka- tai lankapuheluihin.

1. Käynnistä Skype.
  2. Valitse henkilöistä kontakti, jonka haluat poistaa.
  3. Keskusteluikkuna avautuu.
  4. Klikkaa mitä tahansa ruudun kohtaa hiiren kakkospainikkeella. Jos sinulla on kosketusnäyttö, avaa valintapalkki pyyhkäisemällä ruudun alaosaa ylöspäin.
  5. Napauta tai klikkaa valintapalkin oikealta puolelta Poista.
  6. Napauta tai klikkaa avautuvassa pienessä ikkunassa Poista.

Valintapalkin poistovaihtoehdon valinnan jälkeen kontaktin keskusteluikkunaan avautuva kontaktin poistamisen vahvistusikkuna.

Jos et näe kontaktien poistovaihtoehtoa, päivitä Skype Windows RT:lle uusimpaan versioon.

Jos kirjaudut Skypeen Microsoft-tililläsi, Messenger-kaverisi lisätään Skypen kontaktiluetteloon automaattisesti.

Jos haluat lisätä Messenger-kontakteja, jotka eivät ole kontaktiluettelossasi, voit etsiä heitä Skype-nimellä (esimerkki live;:, jossa on Messenger-nimi).

Tällä hetkellä Skype Windows RT -versioon ei voi lisätä uusia Facebook-kontakteja.

Windows RT:n Skypeen ei voi tuoda kontakteja.

Jos sinulla on ollut Skype-tili aiemmin etkä löydä kontaktejasi, kun olet kirjautunut Skype Windows RT -versioon, olet todennäköisesti luonut kokonaan uuden Skype-tilin ja yhdistänyt sen Microsoft-tiliisi, kun kirjauduit Skype Windows RT -versioon ensimmäisen kerran.

Voit ratkaista ongelman poistamalla linkityksen ja yhdistämällä Microsoft-tilisi siihen Skype-tiliin, jossa kaikki kontaktisi ovat. Löydät kaikki kontaktisi Skypen kodin osiosta henkilöt

Kun olet lisännyt ystäväsi, voit soittaa ilmaisia Skype-puheluita ja näköpuheluita sekä lähettää heille pikaviestejä.