Ohje iPhone

Skypen toimintojen käyttäminen (iPhone)

Tässä oppaassa ohjeita Skypen iOS-version käyttämiseen Skypen avaamisen ja sisäänkirjautumisen jälkeen:

1. Uusi keskustelu: Napauta +-kuvaketta, jos haluat aloittaa uuden keskustelun.
  2. Skype-haku: Voit hakea ystäviä ja Skype-yhteyshenkilöitä, keskusteluita tai etsiä Skypestä muita tuttuja.
  3. Viimeisimmät: Voit tarkastella viimeisimpiä keskusteluita ja Skype-puheluita. Sipaise alaspäin Viimeisimmät-näytössä, niin voit valita yläosasta kaikki tai lukemattomat viestit ja merkitä kaikki viestit luetuiksi.
  4. Yhteystiedot: Voit tarkastella suosikkejasi ja hakea yhteystietoja.
  5. Soita puhelimiin: Voit soittaa matkapuhelimiin ja lankapuhelimiin käyttämällä näppäimistöä. Tarvitset hieman Skype-saldoa tai paketin, jotta voit soittaa hänelle.
  6. Omat tiedot: Napauta profiilikuvaa, niin voit käsitellä profiiliasi, muokata tilaviestiäsi, lisätä Skype-saldoa, hallita Skype-asetuksia tai käsitellä tiliäsi.

Napauta yhteystietoa, jos haluat käsitellä viimeisintä kyseisen henkilön kanssa käytyä keskustelua. Jos äskettäistä keskustelua ei ole, voit etsiä haluamasi yhteyshenkilön hakutoiminnolla ja napauttaa häntä sitten keskustelun aloittamiseksi. Voit myös etsiä äskettäisiä keskusteluita hakutoiminnolla hakemalla sanoja, joita tiedät käytetyn keskusteluissa.

Voit mykistää keskustelun, merkitä keskustelun luetuksi tai lukemattomaksi tai poistaa keskustelun sipaisemalla vasemmalle yhteystiedon kohdalla ja napauttamalla sitten Mykistä-, Merkitse luetuksi- tai Poista-kuvaketta. Voit soittaa yhteyshenkilölle puhelun tai videopuhelun sipaisemalla oikealle ja napauttamalla sitten Puhelu- tai Videopuhelu-kuvaketta.

Voit muuttaa Skype-asetuksia siirtymällä Omat tiedot -kohtaan ja valitsemalla Asetukset:

Voit myös valita, kuka voi nähdä profiilikuvasi. Napauta Tietosuoja-kohdassa vaihtoehtoa Profiilikuva. Voit sitten valita kuvan asetukseksi Näytetään omille kontakteille tai Näytetään kaikille.

3D-kosketustoiminnot ovat nyt saatavilla iPhone 6S:lle ja iPhone 6S Plusille. Pyrimme hyödyntämään iOS9:ää parhaalla mahdollisella tavalla – tavoitteemme on helpottaa moniajoa ja nopeuttaa keskusteluihin siirtymistä 3D-kosketustoiminnoilla:

• Skype-kuvakkeen voi siirtää aloitusnäyttöön Force Touch -toiminnolla. Näin voit aloittaa uuden keskustelun nopeasti, avata valintapaneelin tai hakea yhteystietoja ja keskusteluja Skypestä. Kun valitset jonkin näistä vaihtoehdoista, siirryt kyseiseen toimenpiteeseen Skypessä.
  • Kun olet sovelluksessa, voit siirtyä äskettäiseen keskusteluun Force Touch -toiminnolla ja vilkaista uusimpia pikaviestejä tai suoraa videokuvaa nopeasti puhelun aikana. Saat lisää toimintoja sipaisemalla ylöspäin. Kovempi painallus nostaa keskustelun edustalle.
  • Jos keskustelu on käynnissä, ja joku jakaa jaetun sijainnin, valokuvan, URL-osoitteen tai yhteystiedon, voit vilkaista sitä Force Touch Peek -toiminnolla. Voit sitten tuoda lisää toimintoja näkyviin sipaisemalla ylöspäin tai nostaa jaetun asian edustalle kovemmalla painalluksella.