Ohje Windows Phone

Pikaviestien lähettäminen (Windows Phone 8)

Seuraavat kysymykset ja vastaukset auttavat sinua lähettämään pikaviestejä Skypen Windows Phone 8 -versiolla ja selvittävät, mistä kaikki lähettämäsi ja vastaanottamasi viestit löytyvät.

Kuinka lähetän pikaviestin?

Skypen Windows Phone -version pikaviestit ovat ilmaisia aivan kuten tietokoneversiossakin. Voit lähettää pikaviestin seuraavasti:

1. Käynnistä Skype.
  2. Napauta Uusi keskustelu -kuvaketta Uusi keskustelu -kuvake ja valitse kontaktit, jotka haluat lisätä keskusteluun.
  3. Kirjoita viesti tekstiruutuun ja napauta Lähetä-kuvaketta Lähetä-kuvake..

Voit elävöittää tekstiä lisäämällä hymiöitä. Napauta vain hymiökuvaketta ja valitse hymiö, jonka haluat lähettää.

Viestiruudun hymiökuvake.

Voit lähettää pikaviestejä silloinkin, kun kontaktisi ovat Offline-tilassa. He saavat viestit heti, kun he tulevat Online-tilaan omasta tilastasi huolimatta.

Kuinka lähetän ryhmäpikaviestin?

Ryhmäpikaviestien avulla voit lähettää pikaviestejä monelle kontaktille yhtä aikaa. Voit aloittaa ryhmäpikaviestikeskustelun seuraavasti:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Valitse kontaktiluettelostasi kontakti.
  3. Napauta Pluskuvake.-kuvaketta ja valitse kontaktit, jotka haluat lisätä ryhmään.

Tärkeää: Jos keskusteluikkunassa näkyy viesti, jonka mukaan tietty kontakti ei voi osallistua ryhmäkeskusteluun ennen Skypen päivittämistä, lähetä hänelle yksityinen pikaviesti ja pyydä häntä päivittämään Skype osoitteessa Skype.com/updateme tai lukemaan lisätietoja pilvipalvelupohjaisista ryhmäkeskusteluista täällä.

4. Kirjoita viestiruutuun viesti.
  5. Lähetä viesti kaikille ryhmän jäsenille napauttamalla virtuaalisen näppäimistön Enter-näppäintä.

Mistä löydän pikaviestihistoriani?

Löydät pikaviestihistoriasi kirjautumalla Skypeen ja siirtymällä Tuoreimmat-välilehteen. Siinä näet luettelon viimeisimmistä pikaviestikeskusteluista.

Voinko piilottaa pikaviestihistoriani?

Voit merkitä kaikki viestit luetuiksi. Voit tehdä sen Skypessä pitämällä pohjassa ruudun vasemmassa yläkulmassa olevaa Skype-logoa painettuna ja valitsemalla Merkitse kaikki luetuiksi.

Voit myös poistaa keskusteluja Tuoreimmat-luettelosta. Pidä keskustelua pohjassa ja napauta Poista.

Voinko käyttää pikaviesteissä lihavointia, kursivointia tai erikoismuotoiluja?

Jos päivität Skypen Windows Phone 8 -versioon (versio 2.22 ja sitä uudemmat), voit käyttää keskusteluissa erikoismuotoiluja käyttämällä perinteistä tekstinkorostusta:

• Tekstin rajaaminen asteriskeilla (*) tekee tekstistä lihavoidun. (Esimerkki: *malliteksti*)
  • Tekstin rajaaminen alleviivauksilla (_) tekee tekstistä kursivoidun. (Esimerkki: _malliteksti_)
  • Tekstin rajaaminen aaltoviivalla (~) tekee tekstistä yliviivatun. (Esimerkki: ~malliteksti~)
  • Tekstin rajaaminen merkinnällä {code} muuttaa tekstin suhteuttamattomaksi fontiksi. (Esimerkki: {code}malliteksti{code})
  • Kahden huutomerkin ja välilyönnin (!! ) sijoittaminen viestin alkuun lähettää koko viestin suhteuttamattomalla fontilla kirjoitettuna. (Esimerkki: !! malliteksti)
  • Kahden at-merkin ja välilyönnin (@@ ) sijoittaminen viestin alkuun estää tai ohittaa erikoismuotoilun. (Esimerkki: @@ malliteksti)

Miten kontaktin lähettämät valokuvat tallennetaan?

Kun näet Skypen uusimman Windows Phone 8 -version pikaviestissä valokuvan, voit tallentaa sen puhelimeen vaivattomasti. Napauta ja pidä kuvaa ja tallenna se laitteeseen.

Kuinka pikaviestejä ja valokuvia poistetaan?

Voit poistaa pikaviestin tai valokuvan napauttamalla viestiä (tai valokuvaa) ja pitämällä sitä painettuna ja napauttamalla sitten poista.