Tiedostojen lähetys- ja vastaanotto-ongelmien vianetsintä Skypessä

Jos tiedoston lähettämisessä tai sinulle lähetetyn tiedoston vastaanottamisessa ilmenee ongelmia, kyseessä saattaa olla vain hidas yhteys tai kaistanleveysongelma. Alla on muita syitä, miksi tiedostoja ei ehkä voi lähettää tai vastaanottaa Skypessä, ja toimenpide-ehdotuksia ongelman korjaamiseksi.

Jos puhut parhaillaan Skype-puhelua, Skype käsittelee puhelun ensisijaisena tiedostonsiirtoon verrattuna, jotta puhelu ei katkea. Tiedostonsiirto nopeutuu, kun päätät Skype-puhelun.

Voit ratkaista omia tai kaverisi nopeuteen tai yhteyteen liittyviä ongelmia toimimalla puhelulaadun oppaassa kuvatulla tavalla.

Jos Skype-yhteytesi katkeaa, tiedostonsiirto keskeytyy automaattisesti ja jatkuu, kun saat muodostettua yhteyden uudelleen.

Skype-keskustelussa jaettu tiedosto on saatavilla 30 päivän ajan. Kun 30 päivän rajoitus on ylittynyt, tiedostoa ei voi ladata enää, ja sen sijaan näkyviin tulee pikkukuva ja viesti "Tiedosto ei käytettävissä".

Jaettavien tiedostojen kokorajoitus on 300 Mt. Jos lähetät liian suuren tiedoston, saat virheilmoituksen "Ei lähetetty – tiedoston koko on yli 300 Mt".

Jos haluat lähettää yli 300 Mt:n kokoisen tiedoston, voit jakaa sen kavereillesi ja perheenjäsenillesi OneDrivella, Microsoftin suojatulla ja luotettavalla pilvitallennuspalvelulla.

Varmista, että olet vaihtanut yhteystietoja sen henkilön kanssa, jolle yrität lähettää tiedoston. Tiedostoja voi lähettää vain sellaisille kontakteille, jotka ovat hyväksyneet yhteystietopyyntösi.

Kuten missä tahansa sähköpostiohjelmassa tai tiedostojen siirto/-lähetysohjelmassa sekä ladatessasi tiedostoja suoraan Internetistä, noudata varovaisuutta hyväksyessäsi tiedostoja muilta osapuolilta. Suosittelemme, että tarkistat kaikki saapuvat tiedostot ajantasaisella virustorjuntaohjelmalla, vaikka niiden lähettäjä olisi tuttu henkilö.

Valmis oppimaan lisää?
    Skype-tiedostojako: tiedostotyypit ja koko- ja aikarajoitukset
    Miksi en näe kontaktini lähettämää kuvaa?