Käytin aiemmin Messengeriä. Mitä minun tarvitsee tietää Skypen Windows-versiosta?

Jaakko on todennäköisesti kaupungin tyylikkäin taloushallinnon opiskelija – ja tenniskenkä- ja valuuttakauppa-asiantuntija. Hän käytti ennen Messengeriä ja nettikameraa, mutta saatuaan uuden tietokoneen hän päivitti Skypeen pitääkseen yhteyttä tyttöystäväänsä... ja saadakseen meklarinsa kiinni pikaviestitse.

Seuraavassa on hieman tietoja siitä, miten pääset alkuun Skypen Windows-version käytössä:

1

Skypellä voi lähettää pikaviestejä samalla tavalla kuin Messengerissä. Mutta sillä voi myös soittaa ilmaisia ääni- ja näköpuheluja muille Skype-käyttäjille. Mitä vähemmän rahaa käytät puhelinlaskuusi, sitä enemmän voit ostaa tenniskenkiä…

Pääset alkuun kirjautumalla Skypeen Microsoft-tililläsi (joka on sama kuin Messenger-tunnuksesi).

2

Messenger-kontaktit lisätään automaattisesti Skypeen, joten kaikki kontaktit – kaverit, perheenjäsenet ja meklarit – löytyvät yhdestä paikasta. Jos haluat vain tarkistaa Messenger-kontaktit, valitse kontaktiluettelosta Kaikki ja sitten Messenger.

3

Luokkia ja ryhmiä ei siirretä Skypeen, mutta luetteloiden määrittäminen kestää vain muutaman sekunnin. Klikkaa Kontaktit-välilehteä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten vaihtoehto, jolla luodaan uusi luettelo.. Nimeä se ja lisää sitten kontakteja hakemalla niitä ja klikkaamalla niitä hiiren kakkospainikkeella.

4

Kontakteja voi merkitä myös suosikeiksi, jolloin ne näkyvät kontaktiluettelossa aina ylimpinä. Klikkaa kontaktin nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Lisää suosikkeihin tai klikkaa hiiren vasenta painiketta kontaktin nimen kohdalla, pidä sitä valittuna ja vedä se luettelossa ylimmäksi ja vapauta hiiripainike. Suosikkimerkintä on helppo poistaa vetämällä kontakti takaisin alas!

5

Jos haluat kirjoittaa viestin, klikkaa kontaktia, niin pikaviesti-ikkuna tulee näkyviin oikealle. Voit lähettää viestin painamalla Enter-näppäintä tai klikkaamalla Lähetä-painiketta.

6

Voit lisätä hymiön klikkaamalla pikaviesti-ikkunassa olevaa hymynaamaa tai kirjoittamalla tavanomaisia merkkijonoja, kuten :-).

7

Jos haluat jakaa tiedoston, kuten valokuvan, vedä ja pudota se työpöydältä tai tiedostokansiosta pikaviesti-ikkunaan – tai käytä ikkunan yläosassa olevaa plusmerkkiä ja valitse Lähetä tiedosto. Voit jakaa myös kontaktit tällä tavalla.

8

Kaikki keskustelut säilytetään Viimeisimmät-kansiossa, joten löydät eilen, viime viikolla tai vaikka muutama kuukausi sitten lähettämäsi valokuvan tai tiedoston kätevästi.

9

Jos haluat järjestää ryhmäkeskustelun, klikkaa kontaktiluettelon yläosassa olevaa Luo ryhmä -valintaa ja vedä kontaktit ryhmään – tai lisää kontakteja käynnissä olevaan keskusteluun käyttämällä plusmerkkiä ja valitsemalla sitten Lisää henkilöitä.

10

Uusien kontaktien lisääminen on helppoa. Klikkaa ylhäällä olevaa Lisää kontakti -painiketta tai hae hakupalkista nimellä, Skype-nimellä tai Microsoft-tilillä. Kaikki Messenger-kontaktit on tietysti jo yhdistetty Skypeen. Jos et ole jutellut jonkun kanssa pitkään aikaan, soita hänelle näköpuhelu – ilmaiseksi Skype-käyttäjältä toiselle.

Lisätietoja Skypen Windows-työpöytäversiosta.

Jos olet uusi käyttäjä, Skype-yhteisö on mainio paikka opetella Skypen käyttöä.