Ohje Android

Kontaktien estäminen tai hallinta Skypen Android-versiossa

Kun olet lisännyt kaverisi yhteystietoluetteloon, voit hallita Skype-yhteystietoja helposti Android-puhelimessasi tai -tabletissasi. Voit estää ja poistaa eston sekä poistaa, etsiä, synkronoida ja suodattaa kontakteja napauttamalla alle.

Voit asettaa kontaktille eston, jolloin kyseinen kontakti ei voi soittaa sinulle Skype-puheluja, lähettää sinulle pikaviestejä tai seurata, milloin olet online-tilassa. Voit myös poistaa kontaktit kontaktiluettelostasi, myös ehdottamamme kontaktit.

Kontakti asetetaan estoon seuraavasti:

1. Avaa Skype.
  2. Napauta ja pidä Henkilöt-luettelossa kontaktia, jonka haluat estää.
  3. Napauta Estä kontakti.
  4. Valitse Ilmoita viesti roskapostiksi. Näin saamme tiedon roskapostin lähettäjistä ja voimme estää heidän toimintansa jo alkumetreillä.
  5. Napauta OK.

Kontaktin esto poistetaan seuraavasti:

1. Avaa Skype.
  2. Etsi kontakti, jonka eston haluat poistaa.
  3. Napsauta hakutuloksissa kontaktia.
  4. Valitse Poista esto.

Kontakti poistetaan seuraavasti:

1. Avaa Skype.
  2. Napauta ja pidä Henkilöt-luettelossa kontaktia, jonka haluat poistaa.
  3. Napauta Poista kontakti.
  4. Napauta Kyllä.

Voit myös valita henkilöt-luettelosta kontaktin, jolle haluat asettaa eston, jonka eston haluat poistaa tai jonka haluat poistaa. Paina laitteesi valikkopainiketta tai napauta valikkokuvaketta.  Valitse Estä kontakti, Poista kontaktin esto tai Poista kontakti.

Kaikki lisäämäsi kontaktit ovat Henkilöt-luettelossa. Voit avata keskusteluikkunan napauttamalla kontaktia. Voit kirjoittaa pikaviestin suoraan tekstikenttään, soittaa puhelun tai näköpuhelun tai soittaa matka- tai lankapuhelinnumeroon, jos kontaktisi on liittänyt numeron profiiliinsa.

Valitse yhteystieto luettelosta ja paina laitteen valikkopainiketta tai napauta valikkokuvaketta . Tästä voit lisätä yhteystiedon suosikkeihin, muokata hänen tietojaan, tarkastella hänen profiilitietojaan, estää ja poistaa hänet yhteystietoluettelosta tai määrittää hänelle mukautetun soittoäänen.

Kun synkronoit kontaktisi, voit soittaa Skypestä Skypeen -puheluja tai aloittaa pikaviestikeskusteluja suoraan Android-osoitekirjastasi.

Kontaktien synkronointi:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Paina laitteen valikkopainiketta tai napauta valikkokuvaketta .
  3. Vieritä profiilin alaosaan ja napauta Asetukset > Synkronoi kontaktit.
  4. Valitse yksi seuraavista synkronointivaihtoehdoista:
    • Synkronoi kaikki: Kaikki Skype-yhteystietosi lisätään Android-osoitekirjaasi. Jos luetteloissa on samoja yhteystietoja, Skypen tiedot yhdistetään Android-osoitekirjan nykyisiin tietoihin.
    • Älä synkronoi: Kontakteja ei synkronoida.
  5. Napauta OK.

Kun kontaktit on synkronoitu, Skype-kontaktisi näkyvät Android-osoitekirjassasi. Kun valitset synkronoidun kontaktin Android-osoitekirjastasi, voit

• soittaa puhelun Android-puhelusovelluksesta
  • lähettää tekstiviestin Android-puhelusovelluksesta
  • soittaa Skypellä
  • lähettää tekstiviestin Skypellä
  • käynnistää Skype-pikaviestikeskustelun

Kun lähetät tekstiviestin tai soitat matka- tai lankapuhelinnumeroon Skypellä, tarvitset hieman Skype-saldoa tai paketin.

Voit lisätä usein käyttämäsi kontaktit Suosikit-luetteloon, jotta löydät ne helposti. Kontakti lisätään suosikkeihin seuraavasti:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Napauta Henkilöt.
  3. Napauta ja pidä painettuna kontaktia, jonka haluat lisätä Suosikit-luetteloon.
  4. Valitse Lisää suosikkeihin.

Tee näin, jos haluat lisätä useita henkilöitä samanaikaisesti:

1. Napauta Henkilöt.
  2. Valitse yhteystietosuodattimista Suosikit ja napauta vaihtoehtoa Lisää suosikit.
  3. Merkitse valintamerkillä yhteystiedot, jotka haluat lisätä.
  4. Napauta vahvistuspainiketta Vahvistuskuvake.

Voit poistaa henkilön suosikeista valitsemalla Lisää suosikkeja -vaihtoehdon ja poistamalla valintamerkin henkilön nimen kohdalta.

Kontaktiluettelotoiminnon avulla voit näyttää kontakteja tyypin tai tilan mukaan. Suodata kontaktit napauttamalla kontaktiluettelon Suodata kontaktit -kuvaketta. Jos olet luonut luetteloja Skypellä tietokoneessasi, myös ne näytetään. Kun valitset haluamasi luettelon, näet vain kyseiseen luetteloon lisäämäsi kontaktit.