Yhteysongelmien ratkaiseminen (Windows-työasema)

Onko Skype-puheluissa ongelmia? Vika on todennäköisesti Internet-yhteydessäsi – tai kaverisi yhteydessä. Huono Internet-yhteys voi heikentää äänen- ja kuvanlaatua, aiheuttaa viiveitä ja katkaista puheluja.

Voit Skype-puhelun aikana tarkistaa, aiheuttaako hidas yhteys ongelmia. Katso puhelupalkissa olevaa Puhelun laatu -kuvaketta (se on ehkä herätettävä hiirtä siirtämällä).

Sinun ja kaverisi yhteys on hyvä

Keskitasoinen yhteys, jonka pitäisi riittää äänipuheluun.

Heikko yhteys, joka on liian hidas puheluun.

Jos yhteys on hidas, näistä vihjeistä voi olla apua.

1. Paranna signaalia.
    Liitä tietokone Ethernet-kaapelilla suoraan modeemiin tai reitittimeen. Jos käytössä on WiFi-yhteys, yritä siirtyä lähemmäksi reititintä paremman signaalin saamiseksi.

2. Sulje muut ohjelmat.
    Tiedostonjakosovellukset, äänen tai kuvan suoratoisto tai pelkkä selaimen pitäminen avoinna syövät kaistanleveyttä. Niiden sulkeminen vapauttaa kaistanleveyttä Skypen käyttöön. Jos käytössä on Windows XP tai uudempi, voit Tehtävienhallinnan avulla tarkistaa kaikki tietokoneessa käynnissä olevat ohjelmat ja sen, miten paljon kukin ohjelma käyttää keskusyksikköä, muistia, levytilaa ja verkkoa.

3. Tarkista nopeus.
    Laadukas videopuhelu edellyttää, että molemmilla osapuolilla on riittävästi kaistanleveyttä. Tarkista latausnopeudet nopeustestillä (kirjoita selaimessa hakupalveluun “speed test” (nopeustesti) ja valitse haluamasi testi) tai pyydä Internet-palveluntarjoajaa tekemään se puolestasi. Vertaa tulosta nopeuteen, jonka Internet-palveluntarjoajasi on sinulle luvannut. Jos Internet-yhteytesi on usein hidas, pyydä Internet-palveluntarjoajaasi korjaamaan tilanne.

4. Käytä uusinta Skype-versiota.
    Paras suorituskyky taataan, kun molemmilla osapuolilla on käytössään Skypen uusin versio. Lataa uusin versio

5. Tarkista palomuuriasetuksesi.
    Palomuuri estää tietoliikenteen Internetin ja tietokoneesi välillä. Palomuurisi saattaa estää Skypen. Voit muuttaa palomuuriasetuksia siten, että Skype toimii – lue palomuurin päivitysopas.

6. Päivitä laitteistosi.
    Jos tietokoneesi, modeemisi tai reitittimesi on vanha, nopeakin yhteys vaikuttaa hitaalta. Laitteisto kannattaa päivittää uuteen, jos mikään muu ei auta. Tarkista, että järjestelmäsi täyttää Skypen suorittamiselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

7. Kerro kaverille.
    Muista, että vaikka kaikki olisi kunnossa sinulla, ongelma voi olla kaverisi yhteydessä. Pyydä häntä tutustumaan tähän ohjeeseen.

Jos olet ratkaissut yhteysongelmat, mutta puheluissa ilmenee edelleen ongelmia, tutustu seuraaviin ohjeisiin:

En kuule puhelun toista osapuolta

Toinen osapuoli ei kuule minua

Video ei toimi tai sen laatu on heikko