Mikä Skypen verkkolaajennus on ja miten se asennetaan?

Skypen verkkolaajennuksella voit nauttia maksuttomista Skype-puheluista ja soittaa lankaliittymiin ja mobiililaitteisiin Skype-yhteystiedoille. Verkkolaajennus on käytettävissä Skypen verkkoversiossa, Outlook.comissa, Office 365:ssä, Slackissä ja kaikissa selaimessa käytössä olevissa Skype-sovelluksissa.

Skypen verkkolaajennuksen avulla voit soittaa kahdenkeskisiä puheluja ja ryhmä-äänipuheluja ja -videopuheluja. Olemme kuitenkin aloittaneet laajennuksettomien Skype-puhelujen julkaisun. Tämän ratkaisun avulla voit tehdä kaikkia toimia lataamatta tai asentamatta sovellusta tai laajennusta. Tämä ominaisuus on toistaiseksi vielä esiversioasteella ja saatavilla vain Skypen verkkoversioon, Skypen Outlook.com-versioon ja Skypen OneDrive.com-versioon Microsoft Edge -selainta käytettäessä.

Seuraavat puhelut toimivat ilman laajennusta:

• Kaikki kahdenkeskiset Skype-ryhmäpuhelut Edge-selainten välillä.
  • Kaikki kahdenkeskiset Skype-puhelut Edge-selainten välillä – edellyttäen, että käytössä Skypen Windows-versio 7.17 tai uudempi tai Skypen Mac-versio 7.19 tai uudempi.

Skypen verkkolaajennus toimii seuraavissa selaimissa:

Windows-työasemat: Internet Explorer 9 ja uudemmat, Firefox ja Chrome.

Mac-käyttöjärjestelmät: Safari, Firefox ja Chrome.

Jos käytät tietokoneellasi useita selaimia, Skypen verkkolaajennus tarvitsee asentaa vain kerran jollakin selaimella. Verkkolaajennus toimii myös muissa tuetuissa selaimissa asennuksen jälkeen.

Jos selaimesi ei tue lisäosia tai et voi asentaa verkkolaajennusta jostain syystä, voit edelleenkin lähettää pikaviestejä Skype-yhteystiedoille Skypen verkkoversiolla. Et voi kuitenkaan käyttää Skypen ääni- ja videopuheluja.

Windows RT, Linux ja Chromebook eivät tue Skypen verkkolaajennusta.

Skypen verkkolaajennuksen voi asentaa kahdella tavalla. Kun avaat Skypen verkkoversion ensimmäisen kerran, saat seuraavan kehotteen:

Tai kun avaat Skype-sovelluksen ensimmäisen kerran Outlook.comissa, Slackissä tai Office 365:ssä tai vastaat Skype-puheluun, sinua pyydetään asentamaan laajennus:

Voit asentaa Skypen verkkolaajennuksen seuraavasti:

1. Valitse Suorita.
  2. Salli Skypen verkkolaajennuksen suorittaminen valitsemalla Salli.
  3. Olet valmis soittamaan maksuttomia Skype-puheluja

Näkyviin tulee viesti asennuksen valmistumisesta. Valitse vain Sulje, niin olet valmis nauttimaan ilmaisista Skype-puheluista ja pikaviesteistä.

Jos soitat Skypellä yhteyshenkilölle, joka käyttää Skypeä selaimella, hänen on ensin asennettava Skypen verkkolaajennus, jotta hän voi vastata puheluusi.

Jos Skypen verkkolaajennuksen asennus kestää yli minuutin, puhelusi saattaa katketa. Jos näin käy, aloita puhelu uudelleen, jotta yhteystietosi voi viimeistellä verkkolaajennuksen asennuksen.