Miten lokitiedostot luodaan?

Skypen asiakaspalvelija saattaa pyytää sinua luomaan ja lähettämään lokitiedostoja, joita käytetään apuna Skypeä käyttäessäsi kohtaamiesi ongelmien ratkaisuun.

Lokitiedostot ovat salattuja, joten vain Skypen asiakaspalvelulla on pääsy niiden sisältöön. Ne sisältävät tiettyjä Skypen tietosuojakäytännön mukaisia henkilökohtaisia tietoja, mutta ne eivät sisällä pikaviestikeskustelujesi tai ääni- tai videoviestiesi kaltaisia tietoja.

Jos käytät Skypeä lokitallennuksen ollessa käytössä, varmista, että käytät uusinta Skype-versiota.

Lokitallennuksen ottaminen käyttöön

1. Sulje Skype.
  2. Lataa ja pura lokitallennukseen liittyvät rekisteritiedostot:
  3. Pura zip-tiedosto napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Pura kaikki ja OK. Siirry sitten kansioon, johon purit lokitallennukseen liittyvät komentotiedostot.
  4. Määritä Skypen lokitallennuksen rekisteriavain suorittamalla logging-on.reg-tiedosto.
  5. Käynnistä Skype uudelleen

Voit nyt toistaa ongelman. Skype luo lokitiedostot sovellustietokansioon. Tämän kansion sijainti vaihtelee käytössäsi olevan Windows-version mukaisesti. Löydät sen avaamalla resurssienhallinnan ja kirjoittamalla osoiteriville %appdata%.

Lokitiedostojen kerääminen ja lähettäminen

Skypen Windows-työpöytäversio luo kaksi lokitiedostoa – päälokitiedoston, jonka voit liittää mihin tahansa ongelmailmoitukseen, ja jäljitystiedoston, joka on tarkoitettu lähetettäväksi vain puhelujen audio-/video-ongelmiin liittyvien ilmoitusten yhteydessä:

• Päälokitiedoston nimimuoto on seuraava: debug-vvvvkkpp-hhmmss.log
  • Jäljityslokitiedoston nimimuoto on seuraava: debug-vvvvkkpp-hhmmss.trace.txt

Tietty istunto saattaa tuottaa esimerkiksi tiedostot debug-20160227-1152.log ja debug-20160227-1152.trace.txt. Samasta Skype-istunnosta luoduilla lokitiedostoilla on aina sama aikaleima, joka ilmoittaa istunnon alkamisajankohdan.

Lähetä lokitiedostot meille Skypen asiakaspalvelun ohjeiden mukaisesti.

Asennusohjelman lokitallennus

Skypen Windows-työpöytäversion asennusohjelma luo myös asennuskohtaisen lokitiedoston, jonka voit liittää asennusongelmiin liittyviin ongelmailmoituksiin. Voit suorittaa asennusohjelman lokitallennus käytössä seuraavasti:

• Siirry kansioon, jossa asennusohjelman ohjelmatiedosto on.
  • Suorita asennusohjelma antamalla komento SkypeSetup.exe /log

Asennusohjelma luo nykyiseen kansioon lokitiedoston nimeltä install-.log, jonka aikaleima ilmoittaa asennuksen alkamisajankohdan.

DirectX-vianmääritys

DirectX-vianmääritystyökalun avulla saat yleiskuvan järjestelmän laitekokoonpanosta ja laiteohjainten versioista. Näistä tiedoista on usein hyötyä vakavien audio-/video-ongelmien vianmäärityksessä. Voit luoda DirectX-vianmääritystiedoston seuraavasti:

1. Paina näppäimistön Windows- ja R-näppäimiä samanaikaisesti.
  2. Kirjoita Suorita-ikkunaan dxdiag ja paina Enter-näppäintä.
  3. Valitse Tallenna kaikki tiedot…
  4. Kun Tallenna nimellä -valintaikkuna tulee näkyviin, valitse haluamasi tiedoston tallennuspaikka ja valitse sitten Tallenna.

Lokitallennuksen poistaminen käytöstä

1. Sulje Skype.
  2. Siirry kansioon, johon purit lokitallennukseen liittyvät komentotiedostot.
  3. Poista Skypen lokitallennuksen rekisteriavain suorittamalla logging-off.reg-tiedosto.
  4. Avaa Skype.

Lokitallennuksen ottaminen käyttöön

1. Lataa seuraavat lokitallennustiedostot:

Skypen Windows RT -version lokitallennukseen liittyvät komentotiedostot

2. Pura tiedostot klikkaamalla ladattua zip-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Pura kaikki ja OK . Siirry sitten kansioon, johon purit tiedostot.
  3. Kopioi tämän kansion sijainti osoiteriviltä.

4. Paina näppäimistön Windows- ja R-näppäimiä samanaikaisesti.
  5. Liitä kopioitu sijainti Suorita-ikkunaan ja lisää loppuun teksti \skype-client-logging.cmd enable. Valitse OK.

Lokitiedostojen kerääminen ja lähettäminen

1. Siirry kansioon, johon latasit lokitallennustiedostot aiemmassa Lokitallennuksen ottaminen käyttöön -vaiheessa.
  2. Kopioi tämän kansion sijainti osoiteriviltä.
  3. Paina näppäimistön Windows- ja R-näppäimiä samanaikaisesti.
  4. Liitä kopioitu sijainti Suorita-ikkunaan ja lisää loppuun teksti \skype-client-logging.cmd gather. Valitse OK.
  5. Siirry tuloskansioon (se näkyy ikkunassa ja on yleensä sama kansio, josta suoritit tiedoston) ja etsi SkypeLogs-alikansio.

6. Klikkaa SkypeLogs-kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse Lähetä kohteeseen > Pakattu kansio (zip-tiedosto).
  7. Lähetä lokitiedostot meille Skypen asiakaspalvelun ohjeiden mukaisesti.

Lokitallennuksen poistaminen käytöstä

1. Siirry kansioon, johon latasit lokitallennustiedostot aiemmassa Lokitallennuksen ottaminen käyttöön -vaiheessa.
  2. Kopioi tämän kansion sijainti osoiteriviltä.
  3. Paina näppäimistön Windows- ja R-näppäimiä samanaikaisesti.
  4. Liitä kopioitu sijainti Suorita-ikkunaan ja lisää loppuun teksti \skype-client-logging.cmd disable. Valitse OK.

Lokitallennuksen ottaminen käyttöön

1. Sulje Skype.
  2. Siirry Skypen sovellustietokansioon: ~/.Skype/
  3. Luo hakemisto nimeltä Logs.
  4. Käynnistä Skype uudelleen

Lokitiedostojen kerääminen ja lähettäminen

Aiheuta ilmennyt ongelma uudestaan. Skype luo kansioon ~/.Skype/Logs lokitiedoston, jonka nimimuoto on ”skype_".

Lähetä lokitiedostot meille Skypen asiakaspalvelun ohjeiden mukaisesti.

Lokitallennuksen poistaminen käytöstä

1. Sulje Skype.
  2. Siirry Skypen sovellustietokansioon: ~/.Skype/
  3. Arkistoi lokitiedostot halutessasi johonkin toiseen hakemistoon.
  4. Poista Logs-hakemisto ja kaikki sen sisältö.
  5. Käynnistä Skype uudelleen
  1. Lataa ja asenna Skype First Aid Tool -sovellus Lataamalla ja suorittamalla työkalun osoitat, että hyväksyt sen käyttösopimuksen.
  2. Ota kirjaus käyttöön valitsemalla Skype-lokien aktivointivaihtoehto Skype First Aid -työkalussa:

3. Käynnistä Skype uudelleen, jotta lokitallennus alkaa.
  4. Aiheuta ilmennyt ongelma uudestaan ja sen jälkeen sulje Skype.
  5. Paina virheraporttiarkiston luontipainiketta Skype First Aid -työkalun ikkunassa.
  6. Lähetä lokitiedostot meille Skypen asiakaspalvelun ohjeiden mukaisesti.

Jos ongelmia esiintyy edelleen, voit myös kysyä asiasta yhteisössämme.