Miten lokitiedostot luodaan ja lähetetään?

Skypen asiakaspalvelija saattaa pyytää sinua luomaan ja lähettämään lokitiedostoja, joista voi olla apua kohtaamiesi Skype-ongelmien ratkaisemisessa.

Lokitiedostot ovat salattuja, joten vain Skypen asiakaspalvelulla on pääsy niiden sisältöön. Ne sisältävät tiettyjä Skypen tietosuojakäytännön mukaisia henkilökohtaisia tietoja, mutta ne eivät sisällä pikaviestikeskustelujesi tai ääni- tai videoviestiesi kaltaisia tietoja.

Jos käytät Skypeä lokitallennuksen ollessa käytössä, varmista, että käytät uusinta Skype-versiota.

Työasemassa:
    1. Napsauta profiilikuvaasi ja sitten Asetukset-painiketta.
    2. Valitse Sovelluksen asetukset, Vianmääritystyökalut ja lopuksi Lähetä vianmäärityslokit.

Mobiililaitteessa:
    1. Napauta profiilikuvaasi ja napauta sitten Asetukset-painiketta.
    2. Napauta Tietosuoja, Vianmääritystyökalut ja lopuksi Lähetä vianmäärityslokit.
    3. Kuvaile ongelma ja napauta sitten Lähetä vianmäärityslokit.

Lokitallennuksen ottaminen käyttöön:

1. Sulje Skype.
    2. Lataa ja pura lokitallennukseen liittyvät rekisteritiedostot:
    3. Pura zip-tiedosto napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Pura kaikki ja OK. Siirry sitten kansioon, johon purit lokitallennukseen liittyvät komentotiedostot.
    4. Määritä Skypen lokitallennuksen rekisteriavain suorittamalla logging-on.reg-tiedosto.
    5. Käynnistä Skype uudelleen ja toista ongelman aiheuttaneet toimet.

Lokitiedostojen lähettäminen:

Skype luo lokitiedostot sovellustietokansioon. Tämän kansion sijainti vaihtelee käytössäsi olevan Windows-version mukaisesti. Löydät sen avaamalla resurssienhallinnan ja kirjoittamalla osoiteriville %appdata%.

Lokitiedoston nimikaava on debug--.log

Lähetä lokitiedostot meille Skypen asiakaspalvelun ohjeiden mukaisesti.

Onko sinulla asennusongelmia?

Skypen Windows-työpöytäversion asennusohjelma luo myös asennuskohtaisen lokitiedoston, jonka voit liittää asennusongelmiin liittyviin ongelmailmoituksiin. Voit suorittaa asennusohjelman lokitallennus käytössä seuraavasti:

• Siirry kansioon, jossa asennusohjelman ohjelmatiedosto on.
    • Suorita asennusohjelma antamalla komento SkypeSetup.exe /log

Asennusohjelma luo nykyiseen kansioon lokitiedoston nimeltä install-.log, jonka aikaleima ilmoittaa asennuksen alkamisajankohdan.

DirectX-vianmääritys

DirectX-vianmääritystyökalun avulla saat yleiskuvan järjestelmän laitekokoonpanosta ja laiteohjainten versioista. Näistä tiedoista on usein hyötyä vakavien audio-/video-ongelmien vianmäärityksessä. Voit luoda DirectX-vianmääritystiedoston seuraavasti:

1. Paina näppäimistön Windows- ja R-näppäimiä samanaikaisesti.
    2. Kirjoita Suorita-ikkunaan dxdiag ja paina Enter-näppäintä.
    3. Valitse Tallenna kaikki tiedot…
    4. Kun Tallenna nimellä -valintaikkuna tulee näkyviin, valitse haluamasi tiedoston tallennuspaikka ja valitse sitten Tallenna.

Lokitallennuksen poistaminen käytöstä

1. Sulje Skype.
    2. Siirry kansioon, johon purit lokitallennukseen liittyvät komentotiedostot.
    3. Poista Skypen lokitallennuksen rekisteriavain suorittamalla logging-off.reg-tiedosto.
    4. Avaa Skype.

Lokitallennuksen ottaminen käyttöön

1. Sulje Skype.
    2. Siirry Skypen sovellustietokansioon: ~/.Skype/
    3. Luo hakemisto nimeltä Logs.
    4. Käynnistä Skype uudelleen

Lokitiedostojen kerääminen ja lähettäminen

Aiheuta ilmennyt ongelma uudestaan. Skype luo kansioon ~/.Skype/Logs lokitiedoston, jonka nimimuoto on ”skype_".

Lähetä lokitiedostot meille Skypen asiakaspalvelun ohjeiden mukaisesti.

Lokitallennuksen poistaminen käytöstä

1. Sulje Skype.
    2. Siirry Skypen sovellustietokansioon: ~/.Skype/
    3. Arkistoi lokitiedostot halutessasi johonkin toiseen hakemistoon.
    4. Poista Logs-hakemisto ja kaikki sen sisältö.
    5. Käynnistä Skype uudelleen
    1. Lataa ja asenna Skype First Aid Tool -sovellus Lataamalla ja suorittamalla työkalun osoitat, että hyväksyt sen käyttösopimuksen.
    2. Ota kirjaus käyttöön valitsemalla Skype-lokien aktivointivaihtoehto Skype First Aid -työkalussa:

3. Käynnistä Skype uudelleen, jotta lokitallennus alkaa.
    4. Aiheuta ilmennyt ongelma uudestaan ja sen jälkeen sulje Skype.
    5. Paina virheraporttiarkiston luontipainiketta Skype First Aid -työkalun ikkunassa.
    6. Lähetä lokitiedostot meille Skypen asiakaspalvelun ohjeiden mukaisesti.
    1. Lataa Xbox Insider -keskus -sovellus.
    2. Käynnistä Skype-sovellus.
    3. Valitse valikkopainike xbox one -ohjaimen valikkopainike ja valitse Asetukset. Ota sitten lokiin kirjaaminen käyttöön.
    4. Lopeta ja käynnistä Skype-sovellus uudelleen.
    5. Paina pitkään ohjaimen päällä olevaa Xbox Nexus -painiketta, jolloin esiin tule virranhallintavalikko. Valitse sitten Ilmoita ongelmasta.

Jos ongelmia esiintyy edelleen, voit myös kysyä asiasta yhteisössämme.