Mitä tarkoittaa, kun sanotaan, että Skype on siirtymässä vertaisjärjestelmästä pilveen?

Huolehdimme siitä, että Skype kehittyy jatkuvasti, jotta se voi tarjota käyttäjille uusinta teknologiaa. Siksi Skype on siirtymässä vertaisarkkitehtuurista pilvi-infrastruktuuriin. Pilveen siirtymisellä varmistetaan, että käytettävissä on sellaiset Skypen ominaisuudet kuin ryhmänäköpuhelu, puheyhteys ja verkkokeskustelu.

1.7.2017 lähtien Skype-käyttäjät eivät voit enää kirjautua Skypeen joillakin alustoilla. Jos käytössäsi on Skype tällaisella alustalla, sinun täytyy käyttää Skypeä tuetussa ympäristössä tai käyttää Skypen verkkoversiota verkkoselaimen kautta.

Jos olet tuetulla alustalla, mutta et voi kirjautua Skypeen, sinun on ladattava uusin päivitys. Jos kirjautuminen ei onnistu päivityksen jälkeenkään, kokeile kirjautumisavustajaamme.

K: Milloin tämä siirtymä vaikuttaa minuun?
    V: Teemme jatkuvasti työtä Skypen käyttövarmuuden, skaalautuvuuden ja toiminnallisuuden parantamiseksi. Siirtyminen vertaisjärjestelmästä pilveen on merkittävä muutos, joka on ollut käynnissä parin viime vuoden aikana.Lisämuutoksia suunnitellaan lähikuukausille. Autamme käyttäjiä valmistautumaan tähän muutokseen ja rohkaisemme heitä tarkistamaan etukäteen, onko heidän nykyinen laitteensa tuettu. Tätä varten kerromme suunnitelmistamme Skype-blogissa ja tukisivustossamme.

K: Mitä etua on siirtymisestä pilvi-infrastruktuuriin?
    V: Pilvi-infrastruktuuri kuluttaa vähemmän akkua kuin vertaisarkkitehtuuri, ja sen ansiosta voidaan luoda jännittäviä uusia ominaisuuksia, kuten seuraavan sukupolven Skype.

K: Miksi vertaiskäyttäjät eivät voi enää kirjautua Skypeen?
    V: Haluamme luoda parhaan mahdollisen sovelluskokemuksen Skype-käyttäjille, joten meidän täytyy tehdä joitakin muutoksia matkan varrella. Nämä päätökset ovat vaikeita, mutta niiden avulla voimme keskittyä Skypen muuttamiseen vertaisperiaatteella toimivasta video- ja keskustelusovelluksesta moderniksi ja mobiililaitteille sopivaksi pilviarkkitehtuuriksi.Kun Skype on pilvessä, samalla Skype-tilillä voi käydä keskusteluja ja jakaa kuvia millä laitteella tahansa ja samalla säästää akkua.

K: Miksi en voi ladata uusinta Skype-versiota laitteeseeni.
    V: Voit tarkistaa tukisivustostamme, mitä laitteita ja käyttöjärjestelmiä Skype tukee tulevaisuudessa. Jatkamme esimerkiksi seuraavien käyttöjärjestelmien tukemista: Windows 8, 7, Vista ja XP, Yosemite Macissä, iOS 8 ja Android 4.0.3. Jos laitettasi ei enää tueta, voit olla yhteydessä ystäviisi ja sukulaisiisi toisella Skype-tuetulla laitteella tai Skypen verkkoversiolla.Kaikkien tuettujen laitteiden uusimmat Skype-versiot ovat ladattavissa ja voit kirjautua sisään samalla Skype-tilillä.

K: Mistä löydän lisätietoja uusimmasta Skype-versiosta?
    V:Lue lisää alustoista, joille Skype on saatavilla.

K: Miten Skype suojaa tietoturvani ja tietosuojani siirtymäkautena.
    V: Tietoturva ja tietosuoja ovat olleet Skypen suunnittelussa mukana alusta lähtien. Olemme erittäin valppaita sen suhteen, että Skypestä tulee mahdollisimman turvallinen. Tämä on meille ensiarvoisen tärkeää, kun siirrymme pilvi-infrastruktuuriin. Sovellamme alan korkeinta salausstandardia kaikkiin Skypen ääni- ja videopuheluihin.Lue lisää tietosuojatiedoistamme ja tilisi turvaamista käsittelevästä artikkelista.