Miten voin hallita tietosuoja-asetuksiani Skypen Windows-työpöytäversiossa?

Skypen tietosuoja-asetusten avulla voit määrittää, kuka voi ottaa sinuun yhteyttä Skypessä. Voit myös hallita keskusteluhistoriaasi. Muuttamalla tietosuoja-asetuksiasi voit estää epätoivotut puhelut ja roskapostin sekä estää kontakteja ja ilmoittaa väärinkäytöksistä.

Lisätietoja verkkotietosuojasta ja turvallisuudesta.

Hallitse sitä, kuka voi ottaa sinuun yhteyttä Skypessä

Kun lataat Skypen, oletuksena vain kontaktiluettelossasi olevat henkilöt näkevät profiilikuvasi tai voivat jakaa videokuvansa tai näyttönsä kanssasi, mutta kuka tahansa voi etsiä sinut ja soittaa sinulle tai lähettää sinulle pikaviestin. Voit muuttaa näitä asetuksia milloin tahansa.

Tietosuoja-asetusten muuttaminen:

1

Valitse Skypen valikkopalkissa Skype > Tietosuoja...

Tietosuoja-vaihtoehto on valittu Skype-kohdan avattavasta valikosta.

Tietosuoja-paneeli on näkyvissä.

2

Määritä, kuka voi soittaa sinulle Skypestä Skypeen -puheluja.

Valitse tietosuoja-asetuksista vaihtoehto kaikilta tai kontaktiluettelossani olevilta henkilöiltä.

Tietosuoja-paneelissa näytetään vaihtoehdot Salli kenen tahansa ottaa yhteyttä minuun- ja Vain kontaktiluettelossani olevat henkilöt voivat ottaa minuun yhteyttä.

3

Hallitse sitä, kuka voi lähettää sinulle videon tai jakaa näytön kanssasi.

Valitse Videokuvan vastaanotto ja näytön jakaminen automaattisesti -kohdassa (alueen Salli puhelut alla) kaikilta, kontaktiluettelossani olevilta henkilöiltä tai ei keneltäkään.

Tietosuoja-asetuksissa näkyvät videon vastaanottamisen asetukset

5

Määritä, kuka voi lähettää sinulle pikaviestejä.

Valitse Salli pikaviestit -kohdassa (Videokuvan vastaanotto ja näytön jakaminen automaattisesti -alueen alla) kaikilta tai kontaktiluettelossani olevilta henkilöiltä.

Tietosuoja-asetuksissa näkyvät pikaviestiasetukset

6 Valitse Salli Microsoftin kohdistetut mainokset, mukaan lukien Skype-profiilin ja sukupuolen käyttö -vaihtoehto, jos haluat jakaa profiilitietosi mainostajien kanssa.

Näkyvissä ovat vaihtoehdot Hyväksy Skype-selainevästeet ja Salli Microsoftin kohdistetut mainokset, mukaan lukien Skype-profiilin ja sukupuolen käyttö.

Lisätietoja siitä, kuka voi nähdä profiilitietosi.

Keskusteluhistorian hallinta

Keskusteluhistoriasi tallennetaan Skypen pilveen 30 päivän ajaksi, mutta voit määrittää, että se tallennetaan tietokoneeseesi pidemmäksi aikaa. Voit myös poistaa sen kokonaan:

Historia-asetusten muuttaminen:

1

Valitse Skypen valikkopalkissa Skype > Tietosuoja…

2

Klikkaa Historia säilytetään -kohdan vieressä olevaa avattavaa valikkoa ja valitse, miten kauan historiaasi säilytetään.

Valitse ikuisesti, 3 kuukautta, 1 kuukausi, 2 viikkoa tai ei tapahtumia.

Tietosuoja-paneelin historian säilyttämisasetukset

Poista keskusteluhistoria valitsemalla Tyhjennä historia. Koko keskusteluhistoria poistetaan laitteestasi, mukaan lukien pikaviestit, puhelut, ääniviestit, tekstiviestit, videoviestit, lähetetyt ja vastaanotetut tiedostot.

Tärkeää: Et voi palauttaa keskusteluhistorian poistoa.

Kontaktin estäminen

Voit estää helposti kontaktin, jolloin hän ei voi soittaa sinulle, lähettää sinulle pikaviestejä eikä nähdä tilaasi. Toimi seuraavasti:

1

Siirry Skypen Kontaktit-välilehteen ja klikkaa kakkospainikkeella estettävää kontaktia ja valitse Estä tämä henkilö…

Estä tämä henkilö -vaihtoehto on valittu valikossa, joka näkyy, kun estettävä kontakti on valittu.

2

Valitse Poista kontaktiluettelosta.

3

Voit ilmoittaa häiritsevästä kontaktista Skypelle valitsemalla Ilmoita väärinkäytöksestä.

Ilmoita väärinkäytöksestä- ja Estä-vaihtoehdot näkyvät Estä tämä henkilö -valintaikkunassa.

4

Valitse Estä. Kontakti poistetaan kontaktiluettelostasi, eikä hän voi enää ottaa sinuun yhteyttä.

Kontaktin esto poistetaan seuraavasti

Voit poistaa helposti kontaktin eston, jotta hän voi soittaa sinulle, lähettää sinulle pikaviestejä ja nähdä tilasi:

1

Valitse Skypen valikkopalkissa Skype > Tietosuoja…

2

Valitse Estetyt kontaktit.

Tietosuoja-paneeli näyttää estetyt kontaktit.

3

Valitse Estetyt käyttäjät -kentässä kontakti, jonka eston haluat poistaa, ja valitse sitten Peru kontaktin esto.

Tietosuoja-paneeli näyttää Peru kontaktin esto -painikkeen.

Kontakti palautetaan kontaktiluetteloosi, ja hän voi ottaa sinuun yhteyttä.

Lisätietoja kontaktien hallinnasta Skypen Windows-työpöytäversiossa.

Saat lisätietoja verkkoturvallisuudesta, suojauksesta ja tietosuojasta suojauskeskuksessa.