Minkä porttien on oltava avoinna, jotta Skypen Windows-työpöytäversiota voi käyttää?

Skypen toimiminen edellyttää rajoittamatonta lähtevää TCP-liikennettä:

• kaikissa kohdeporteissa, joiden numero on yli 1024 (suositus)

tai

• porteissa 80 ja 443.

Jos palomuuri rajoittaa jommankumman käyttöä, palomuurin asetukset on päivitettävä, ennen kuin Skypea voi käyttää.

Kun asennat Skypen, saapuvien yhteyksien portiksi valitaan satunnaisesti jokin portti, jonka numero on yli 1024. Voit halutessasi määrittää Skypen käyttämään jotakin toista porttia saapuville yhteyksille, mutta jos teet näin, vaihtoehtoinen portti on avattava manuaalisesti.

Lisätietoja portin avaamisesta manuaalisesti Windows XP:ssä, Windows Vistassa ja Windows 7:ssä ja Windows 8:ssa (Windowsin palomuurin portin avaamista käsittelevän aiheen alla).

Jos saapuvien yhteyksien portti ei ole käytettävissä, vaihtoehtoina käytetään oletusarvoisesti portteja 80 ja 443. Jos jokin toinen sovellus (kuten Apache HTTP -palvelin tai IIS) käyttää näitä portteja, voit joko määrittää sovelluksen käyttämään muita portteja tai määrittää Skypen olemaan käyttämättä näitä portteja.

Skypen saapuviin yhteyksien käyttämien porttien määrittäminen:

1. Valitse Skypen valikkopalkista Työkalut> Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Yhteys.

3. Määritä portti, jota haluat Skypen käyttävän saapuviin yhteyksiin.
  4. Valitse, käytetäänkö portteja 80 ja 443 vaihtoehtoina saapuville yhteyksille.

Jos jokin toinen sovellus (kuten Apache HTTP -palvelin tai IIS) käyttää näitä portteja, Skype ei ehkä toimi oikein. Poista tämän ruudun valinta tai määritä toinen sovellus käyttämään muita portteja. Jos haluat määrittää toisen sovelluksen asetukset, ota yhteys sovelluksen kehittäjään.

5. Valitse Tallenna.

Muodostatko Skype-yhteyden välityspalvelimen kautta? Nämä vinkit voivat auttaa.