Miksi tietokone kysyy, haluanko ladata jotakin Skypestä?

Haluat ehkä ladata Skypessä käytettävää aineistoa, kuten nettikameran laiteohjaimet. Kun teet niin, näkyviin voi tulla ponnahdusikkuna, jossa varoitetaan, että kolmannen osapuolen laite, ohjelma tai palvelu pyytää lupaa sen suorittamiseen tietokoneellasi. Sinun on vahvistettava ohjelmiston suorittaminen tietokoneella. Yleensä se tehdään klikkaamalla näytöllä näkyvää ikkunaa.

Kolmannen osapuolen laite, ohjelma tai palvelu käyttää ainakin yhtä tiedostoa tai sovellusta, joka ei ole osa Skype-ohjelmistoa, mutta se käyttää myös Skypeä tiettyjen toimintojen suorittamiseen.

Ota huomioon, että tällaisia ulkoisia ohjelmia voidaan käyttää myös virusten, vakoiluohjelmien ja muiden luvattomien ohjelmien levittämiseen tietokoneellesi, joten ennen kolmannen osapuolen ohjelman käynnistämistä kannattaa varmistaa, että se on peräisin luotettavasta lähteestä. Kolmannen osapuolen laite tai ohjelmisto voi välittää tai näyttää Skypestä peräisin olevaa tekstiä tai ääntä, mutta teksti ja äänet eivät ehkä ole tällöin enää salattuja, koska ne ovat Skype-sovelluksen ulkopuolella.

Salli Skypen käyttö kolmansien osapuolten ohjelmille vain, jos tiedät, miksi ohjelma tarvitsee Skype-yhteyttä, tai tiedät, että kyseessä on luotettava ohjelma.

Lisätietoja turvallisesta verkon käytöstä on suojauskeskuksessa.